Reklama

Reklama

Svět jim nabízel tolik úžasných dobrodružství, ale byly tak mladé a nezkušené!  První milostná vzplanutí, první lásky, první životní zklamání. To vše v romantickém retrosnímku, natočeném podle románu irské spisovatelky Maeve Binchyové. Příběh trojice mladičkých, sotva dětským střevíčkům odrostlých přítelkyň je zasazen do irského maloměsta konce padesátých let. Vypravěčkou je vtipná a inteligentní Benny, která s odstupem let a lehkým nadhledem líčí osudy své a svých přítelkyň: citlivé Evie i krásné, ale prospěchářské Nan. S jejich přijetím na univerzitu v Dublinu vstupují do jejich života muži, kteří zásadně ovlivní jejich osud, a každá z dívek si zažívá své první citové bouře. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (19)

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Šanci pro mezipohlavní lásku má pořád každý. Kdykoli a kdekoli. Záleží jen co pro ni obě pohlaví udělají. Raději budu trávit čas s vědoucí, srdečnou, zábavnou 70. letou paní, než být vězněm omezené, pyšné, sprosté 20. ženy s krásným tělem, ale s níž si nemám co říct, a tím pádem mě automaticky odpuzuje. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

"Byl to Tvůj kluk, ona Tvoje kamarádka, tak proč si nedali pozor?" Příběh o partnerských rošádách na pozadí studentského prostředí 50.let trošku připomíná Poslední kabriolet. Hlavní mužský hrdina zabíjí dvě mouchy jednou ranou: odhaluje nejen kouzlo medicíny, ale také poznává, koho miluje. Při jedné milostné scéně je zmíněno i pražské jezulátko. Alan Cumming skvěle zahrál postavu slizouna. ()

Elyssea 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemný snímek. Příběh Benny, Evie a Nan se mi líbil. Připomněl mi trochu slavnější Úsměv Mony Lisy, ale v irském podání. Navíc příjemné překvapení v obsazení (Colina Firtha jsem nečekala) sice v mrňavé roličce, ale přesto potěšil. Alan Cumming byl naprosto odporný (v dobrém) a hlavní hrdinka moc sympatická. Celkově nemám co vytknout, protože i stopáž je příjemná. ()

Galerie (29)

Reklama

Reklama