Reklama

Reklama

Geriho hra

  • USA Geri's Game
Animovaný / Krátkometrážní / Rodinný / Komedie
USA, 1997, 4 min

Režie:

Jan Pinkava

Scénář:

Jan Pinkava

Hrají:

Bob Peterson

VOD (1)

Stárnoucí dědula jménem Geri hraje v parku sám se sebou celodenní šachovou partii. Začne ho však porážet jeho čilejší soupeř. Když už je hra téměř u konce, Gerimu se podaří otočit skóre ve svůj prospěch. (HBO Europe)

Recenze (358)

Seteh 

všechny recenze uživatele

**19** Tak to jsem tak dutá, že jsem to nepochopila? Já vůbec nevím, co si o tom myslet... nějak mi uniká, proč to má tak vysoké hodnocení. Co přesně mi to mělo dát? Nějak nemůžu nalézt pointu, poučení nebo vlastně cokoliv?? Je to asi směšný, ale i 4 minuty jsou v tomto případě poměrně dost. A na Pixaru je stejně nejlepší ta jejich lampička! :)) ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Naozaj kvalitná zábavka z dielne štúdia Pixar, ktorá získala ocenenie Oscar, taktiež od režiséra, ktorý je pôvodom Čech, takže si to získalo v týchto našich končinách v strednej Európe pozornosť. Tento film je psychologická záležitosť, ktorý veľmi jednoducho no zaujímavo otvára viac tém a zároveň si každý z toho zoberie svoje. Malo to vtip, peknú animáciu, príjemnú hudbu, prostredie a činnosť, nuž keby sa tu dal dať virtuálny potlesk, tak ho za toto autorom pošlem. ()

Reklama

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Geniální záležitost, však kdo jiný na světě by za 4 minuty filmu stihl pobavit miliony diváků, ukázat kouzlo moderní animace a ještě získat Oscara? Mám za to že asi nikdo,krom Jana Pinkavy. Když jsem Geriho hru viděl prvně u kamaráda, nepadal jsem smíchy ze židle, ale celé to vykouzlilo upřímný záchvěv mích brv (takový ten letmí úsměv), dýchlo to na mě svou nezaměnitelnou atmosférou a tak jediné co mě po konci improvizované projekce mrzelo byla ta délka. I když ruku na srdce, mít z toho půlhodinovej animák, myslím, že už by to nebylo úplně ono. Od toho jsou tu jiní. Rozhodně dobře investovaný čas, který by ste jinak promrhali koukáním z okna nebo chvilkou s teleshopingem. Let´s see this!!!!!!! ()

Gabretta 

všechny recenze uživatele

Hrát na obě strany, to je umění samo o sobě. Ničit sám sebe vlastními tahy a smát se u toho, to chce silnější žaludek a výdrž. Vyhrát sám nad sebou, to je to nejtěžší. Odměna po vyhraném souboji je příjemnou tečkou, která doslova a do písmene dokáže vykouzlit úsměv. Krásná hudba celý dojem umocňuje. ()

liskam 

všechny recenze uživatele

Je to smutné hrát sám se sebou jakoukoli hru, přeci jen by se hry měly hrát ve více než v jednom člověku. Když už na to ale dojde, je to ujetá, zábavná, ale i osvobozující záležitost, kterou si člověk udělá přesně tak jak chce. Pokud má náladu na výhru, vyhraje, pokud na prohru, prohraje. Nikdo mu do hry nekecá, nikdo cizí se ho nesnaží podvést. A když proběhne nějaká sázka....? nu což může jít o miliardy, Měsíc a nebo třeba o zubní protézu... proč sakra ne.?!:-) Krásná miniaturka s myšlenkou, začátkem i koncem. Nezbývá než loupnout 5 sluncí! 95% ()

Galerie (10)

Zajímavosti (9)

  • Geri otočí šachovnicu a tým pádom zhodí škatuľku od figúriek. Na konci filmu škatuľka na zemi nie je. (LuiCJ)
  • Postava Geriho bola inšpirovaná starým otcom režiséra filmu Jana Pinkavu. (LuiCJ)
  • Výroba čtyřminutového filmu trvala celé dva roky, přičemž na něm pracovalo bezmála 20 animátorů. (mr.filo)

Související novinky

Disney utahuje opasek

Disney utahuje opasek

04.12.2006

Pět měsíců po tom, co Walt Disney Company vyhodilo dvacet procent personálu pracujícího na hraných filmech, se na řadu dostává i jeho animátorské oddělení z Burbanku. Walt Disney Animations, které… (více)

Reklama

Reklama