Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Trestní zákon je právnický thriller, ve kterém se specialista na trestní právo, advokát Ben Chase rozhodne dokázat, že jeho klient Martin Thiel je sériový vrah, i když mu Ben nejprve vyhrál soud. Když jsou totiž spáchány další vraždy, Ben vezme věci dosvých rukou a pustí se s Martinem do psychologické bitvy dvou silných vůlí. Gary Oldman se skvěle zhostil role advokáta se svědomím, zatímco Kevin Bacon jako vrah opravdu působí intrikánsky a nejednoznačně. Akční scény - především ta, kde Ben za deště najde tělo v opuštěném parku - jsou výborné stejně jako rychlé tempo režie Martina Campbella. Některé scény ze soudní síně možná vyžadují trochu nadhledu, nicméně celkově tento snímek zajistí více než slušnou porci filmové zábavy (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (27)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Trestní zákon disponuje zajímavým námětem, nedostává se mu však nejlepšímu zpracování, a snímek na to má. To je spíše průměrné a nevýrazné. Děj postupuje kupředu svižným tempem a obsahuje spoustu dobrých scén, v několika momentech pro mě i lekavých, ale celkový dojem vyzní spíše do ztracena. Nebýt charakterové a silné herecké dvojice Oldman a Bacon, upadl by pro mě tento film nejspíš v zapomnění. A je to škoda, protože s kvalitami Garyho a Kevina (ten je jako stvořen pro role manipulativních parchantů veškerého ražení) z toho mohl být strhující film, který by neměl daleko k dokonalosti, možná i kultu. Taktéž konec snímku je hodně useklý. Závěr by se často měl nechat pomalu doznít, aby si divák mohl ucelit své dojmy, takto to vypadalo, že pan režisér prostě najednou řekl "Stop!" a jde se domů. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Pri pohľade na režiséra a ústrednej dvojice hercov sa čudujem prečo nie je, resp. nebola filmu venovaná väčšia pozornosť v tuzemských vodách. Scenár je však zaujímavý. Popri nespočetných fintách a obmieňačkách, ktoré sa snažia vymaniť divákovu pozornosť na kvalitný a premyslený thriller, je stále vidieť pomerne jednoduchú štruktúru dejovej línie, ktorej koreň som po nespočetných zvratoch na škodu hodnotenia odhalil. Celkom poteší mraziaci, priam až hororový nádych. Faktom ostáva aj to, že dvojica Oldman-Bacon síce predvádza skvostný výkon, no ostaní herci podávajú výkony na úrovni komparzu. A chcelo by to skrátiť. 70%. ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Hatlapatla pseudopsychologizující blábol o tom, jak maminčino povolání může traumatizovat chlapečka natolik, že z něho v dospělosti nevyroste zcela kladný člověk. Je to až nechtěně směšné, jak se film urputně snaží být drsný a šokující, přičemž vzbuzuje pouze smích. Jediné, co se fakt povedlo, byla rvačka dívky se psychopatem, protože holka do toho šla s pořádnou vervou. Žádná ufňukaná oběť, která to po pár ranách vzdá. Blondýnka bojovala jako pravý berserkr! ()

Aqualung 

všechny recenze uživatele

Soudím, že základní konflikt, nebo, chcete-li, dilema je v životě právníka to, čeho jsme byli svědkem v tomhle příběhu.Dva etické principy stojící proti sobě.Selhal právník, nebo člověk?Jít proti vlasnímu klinetovi, nebo proti svědomí.Tuhle schizofrenní situaci si snaží ulehčit, tak, jako každý, tím, že se obratí na někoho jiného.Zde na policistku nebo kriminalistku.Nicméně, neutíká z boje, ale tím, že jej vede, vlasně zrazuje.Zajímavé schizma a zajímavý příběh právníka a psychopata.Sakra, ale kdo je kdo? Slušný film. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Rád by som väčšinu presvedčil o tom, že toto je výborný snímok na tému o sériovom vrahovi, ale nie je. Je len čisto priemerným, nakoľko nejaká temnota, tajomnosť či prekvapenie nedostávajú žiadny priestor. Divák vidí od úvodu rozdané karty, a tak vlastne len čaká na záver, aby zistil: “co chcel vlastne týmto všetkým básnik povedať”. Celé to na mňa pôsobilo tak nejak divne - bez nápadu. ()

Galerie (53)

Reklama

Reklama