Reklama

Reklama

Harpya

Animovaný / Krátkometrážní
Belgie, 1979, 9 min

Obsahy(1)

Muž si dopřává večerní procházky, když zaslechne ženský křik. Zažene útočníka, který se ženu snaží utopit ve fontáně. Když ji vytáhne z vody, zjistí, že se jedná o harpii – ženská hlava a poprsí s ptačím tělem. Muž se jí ujme, ale stvůra ho začne terorizovat. (J.Connor)

Recenze (22)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Servaisov rôznorodý štýl tentokrát uviedol pixilačnú animáciu v príbehu o mužovi, ktorý zachráni Harpyu, ktorá mu bráni aby sa najedol. Servais využíva minimalistické prvky. Vystačí si z prázdnymi miestnosťami, kde sa nachádzajú oproti sebe dve stoličky, alebo mestom, kde sa pár budov tiahne do čierňav na nebi. Týmto dosiahnutá hororová atmosféra balancuje na miernej komike, ktorá mierne zvoľňuje dusnú atmosféru. Inšpirácia mytológiu a jej zasadenia do súčasného prostredia sú prvky, ktoré robia tento film atraktívnym. ()

troxor 

všechny recenze uživatele

Co se stane naleznete ženu - a ona to žena není? Co když je to harpyje, která zničí Váš život? V tomto filmu se výše napsané stane doslova, což ovšem vůbec nevylučuje jistou podobnost s reálným životem... Atmosférický zážitek. (PS. tohle jsem napsal a až poté jsem si přečetl komentář kolegy bierce, kde píše to samé. tak už jsme dva, co to vidí takhle...) ()

Reklama

Paldini 

všechny recenze uživatele

Je zajímavé kolik různých příběhů je si tak podobných. Nedávno jsem viděl seriál Masters of Horror a jeden z dílů argentova Jenifer jako by z oka vypadl tomuto dílku a to prý byla Jenifer natočena na námět nějakého komiksu. Možná že komiks okopčil Harpyi nebo je i Harpya adaptací komiksu nebo je všechno úplně jinak a pravda je někde venku. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Atmosféra je u tohoto filmu děsivě hororová. Zajímavý styl animace - animováni jsou skuteční herci. Příběh zasazen do potemnělého města, všechno umocněno skřeky, výkřiky, plus prostě dokonalá práce s ruchy. A pokud chcete, najdete ve filmu i nějaké poselství. Závěrečná pointa má taky něco do sebe... ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama