Reklama

Reklama

Sirene

všechny plakáty
Krátkometrážní / Animovaný
Belgie, 1968, 9 min

Režie:

Raoul Servais

Obsahy(1)

V nehostinné krajině kolem jakéhosi přístavu vládnou živoucí obří jeřáby podobné prehistorickým monstrům. Rybář lovící v zátoce kostry ryb pozoruje zvláštní setkání mezi mužem z kotvící lodi a mořskou pannou. (J.Connor)

Recenze (6)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Použití barev je obdivuhodné a velmi kreativní. Rozhodně stojí za shlédnutí už pro svou originálnost a své kouzlo. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Další páně S. dobově ztvárněné angažované podobenství coby symbolická zpráva o stavu světa a lidského myšlení a nakonec i o té lásce, co... Pravda, ráj už byl a vesmír je nesmírný... - - - P.S. Pro nezdolné optimisty k nahlédnutí zde: http://www.youtube.com/watch?v=xZTfPegmGQU&NR=1 - - - - - (Poprvé viděno 11.7.2011 na YouTube, hodnocení 85., komentář zde pošetile šťastný sedmý - 11.7.2011) ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Sirene spadá do období, kdy Raoul Servais ve své tvorbě zohledňoval ochranu životního prostředí a kritizoval konzumní životní styl. Průmyslová civilizace dneška je ve filmu ztělesněna obřími přepravními mechanismy, které ovládají přístav a mají podobu obřích nepřátelských draků. Přírodu, kterou chce filmař chránit, zobrazuje jako mořskou pannu, které se dvoří romantický mladík. Zajímavé je barevné ladění, zneklidňující červená zobrazuje den, kdy se aktivizují průmyslové mechanismy, a draci tak ožívají, kdežto mnohem příjemnější modrá barva navozuje klidnou atmosféru noci. Celkový dojem: 80 %. ()

Reklama

Reklama