Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Tři svérázní studenti Derek, Jones a Travis se rozhodli zpracovat pro svou závěrečnou ročníkovou práci zdánlivě nevinný projekt: Jak vznikají a jak se šíří pomluvy? Ale to první, co pro svou práci potřebovali, byla právě ona fáma. A tak jedné noci, když spatřili v jednom klubu v objetí Beaua a Naomi, dostali ďábelský nápad, že upřímný vztah zamilované dvojice bude sloužit jako základ jejich pomluvy. A pak už bylo dílem okamžiku vypustit vražednou fámu... Naomi, po celém campusu známá svým zásadním odmítáním předmanželského sexu se záhy dozví, že při svém odchodu z nočního klubu byla znásilněna. Ona si však, díky přemíře alkoholu vypitého ten večer, pamatuje pouze to, že odešla se svým přítelem Beauem. A tak vzniká podezření, že byla znásilněna právě Beauem! Přízrak pomluvy obludně narůstá a nedá se zastavit. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (83)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Vypustit fámu byť z legrace či ze studentských důvodů nemusí být vždy legrace. Zvlášť, když se do toho nečekaně zamotá minulost a tím na povrch vyplavou věci, které nikdo ani netušil. A začíná to být čím dál zamotanější. Skrývá se v tom úmyslná pomsta? A co takhle přistoupit na pravidla hry a použít je? Zajímavý thriller ze studentského prostředí, který je zajímavý až s reálnou skutečností. Psychologie člověka jde do popředí a vnáší do situace beznaděj a jistý cit. Námět je zpracován solidně a přesvědčivě. Že se i takové věci dějí, dává za pravdu rozhled kolem sebe. Jen se dívat. Ale zpět k filmu. Po prvních dvaceti minutách, kdy se v klidu seznámíme se všemi aktéry příběhu se rozehraje drama, které nenechá svou dramatičností na pochybách. I když je snaha odhadnout, co bude následovat, nakonec je vše jinak. Šokující konec však asi málokdo čekal. Scénář je rozpracován dokonale. Celý příběh se drží známého přísloví: Kdo jinému jámu kopá... Každý si jistě doplní. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Fáma je stejný druh filmu jako Mělký hrob nebo Poslední večeře. Přesně na hranici mezi černou komedií a psychologickým thrillerem. A stejně dobrý. Zápletka (tři přátelé vypustí do světa fámu o své spolužačce, ta se šíří školou jako zvuk tamtamů, každý si k ní něco přidá a nakonec se jako bumerang vrací ke svým původcům) je tak výživná, že se nechce věřit, že to ještě nikoho nenapadlo. Doporučeníhodný film, jedině z pointy jsem měl pocit, že scénáristu napadla až na poslední chvíli. 80% ()

Reklama

Mauric 

všechny recenze uživatele

Na tento film jsem se musel podívat už jenom ze zájmu.Kamarád doporučoval(jak typické)a mě to nedalo a když se tenhle film objevil u nás doma,tak jsem ho se zvědavostí a značnou skepsí začal sledovat.Je to pěkný námět,ale spíš pro knihu,která se zaobírá psychikou člověka,lidské společnosti asds. než pro film.Až na ten (ta překombinovanost mě doslova kopla do řitě) konec se mi to líbilo,škoda jen,že je to takhle zabitý.Svižná teenagerovka na jedno použití,přesto jedna z těch nadprůměrných. ()

tterez 

všechny recenze uživatele

Dějový zvrat na konci filmu je jedna z věcí, které mě nikdy nepřestanou bavit. A konkrétně tenhle film byl tak svěží a neobvyklý, že jsem se ani nenadála a byl konec. Celé to navíc vedlo k zamyšlení, co zmůžou pouhé studentské rozmary, klepy a naivita. Zdejší hodnocení je podle mě hodně skromné, na druhou stranu jsem aspoň moc neočekávala a překvapení mě neminulo.Víc takových! ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Nápad dobrý - zpracování (hlavně druhé poloviny filmu) prachmizerné. Kupí se schválnost na schválnost a závěrečná past je tak složitá, že by z ní nenašel cestu ani David Copprefield, natož skupna rozmazlených vysokoškoláků. O kvalitách snímku vypovídá, že jsem si až před závěrečnými titulkami uvědomila, že už jsem to kdysi viděla. Milosrdná paměť nad tím zatáhla oponu a já ji takhle neopatrně sama znovu otevírám! /10. 6. 13./ ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama