Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Salma Hayek podává vynikající výkon coby idealistická mladá žena, která odvážně bojuje za svobodu a proti násilnickému diktátorovi v dojemném filmu "o kruté jednoduchosti politické tyranie a dramatických osobních ztrátách". Po generace vládne generál Rafael Trujillo v Dominikánské republice pevnou a nesmlouvavou rukou...dokud se Minerva neopováží postavit proti němu. Podporovaná svou láskou se Minerva společně se svými sestrami pouští do těžkého boje za svobodu národa. Ale Trujillo chce se svou neomezenou mocí udělat konec jejich hrdinství... Film byl natočen podle skutečné události. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (7)

peproch 

všechny recenze uživatele

Smyslem tohoto filmu je veřejnost upozornit na politické události diktatury Trujillovy. Ony dramatické momenty prominentnosti Minervy i jjeí rodiny , prostě nebyli nomeni, jsou jaksi potlačeny, je tesán pomník hrdinky odboje. Mám dost potíže s filmy tohoto typu, vlastně nevíte jestli to není hraný dokument, nakolik je scénář autonomním oproti literární předloze, nakolik je literární předloha věrná historicky, nakolik je drama jen na oko, dramatický život nemusí totiž vůbec být dramaticky zfilmován. Jakoby ochotnické herectví latinských herců mi častokráte připadá zoufalé. Ve Fride Salmě sekundoval Molina a to bylo jeiné kafe a tady klomě amíka Olmose nikdo nehrál, jen loutky. Paradoxně - takový eurofilm. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Ne, nemůžu si pomoct: kde tohle průměrné romantické drama sebralo 74%? Vždyť to bylo celé strašně naivní, nebyla v tom žádná naléhavost, pořádné emoce, pocit strachu a beznaděje, jaké by člověk čekal od života pod diktaturou krutého vůdce. Vztahy v rodině byly podány povrchně, psychologie postav byla plytká zrovna tak, celé to revoluční nadšení s plamennými projevy působilo hrozně uměle a hloupě. Dominikánská republika se zdála být mrňavou zemičkou s možná pár tisíci obyvateli, kde se každý obyvatel zná osobně s vládnoucí elitou. Ránu z milosti pak všemu dodávaly slaďoučké latinskoamerické melodie a jasné veselé barvy, nic co by vyvolávalo pocit stísněnosti, naopak z toho dýchá jakýsi optimistický idealismus růžových brýlí, prostřihy z vězení na tom nic moc nezměnily. Prostě selanka, telenovela s politicky chabým podtextem. Koukám, že většina hodnotících jsou asi pánové - vám se líbí Salma Hayek, co? Mně její výkon přišel prkenný, Edward J. Olmos byl v roli diktátora taky poměrně nevýrazný. Dívat se na to jakž-takž dalo, možná bych dala i třetí hvězdičku, ale zdejší vysoké hodnocení mě nutí držet se při zemi. "V čase motýlů" je opravdu slaboučký film vedle např. tématicky obdobného "Domu duchů". 49% ()

Reklama

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Výborný, sugestivně udělaný film. Salma Hayeková je skvělá herečka, je vidět, že nepochází přímo ze Států - a vypadala velmi mladě. Vedle Frídy další výborný výkon; exteriéry natáčeny v překrásné přírodě, podání bylo velmi realistické. Tenhle ostrov byl vždy plný diktátorů, v Haiti i v Dominikánské republice, a život tam byl těžký. Film nenechá diváka chvíli odpočinout, je strhující, ale přiztom dějově velmi bohatý. Občas se Američanům taky něco podaří - a toto bylo v mexické koprodukci, která tu není uvedena. Srovnání s naší poválečnou historií velmi vážně kulhá, ten všeobsáhlý strach za socialismu nebyl. ()

Galerie (214)

Reklama

Reklama