Reklama

Reklama

Tisíc a jedna králičí pohádka

  • USA Bugs Bunny's Third Movie: 1001 Rabbit Tales
Trailer

Obsahy(1)

Králík Bugs se dal na čtení pohádek. Princ Abadaba chce slyšet další a další příběhy, jakmile Bugs přestane, spatří sultánovu šavli. Bugs vybírá ty nejznámější, třeba o červené Karkulce nebo o Sněhurce, jenomže je vždycky trochu poplete. Pro kocoura Sylvestera končí však vzniklá honička samozřejmě špatně. Tisíc a jedna králičí pohádka je kreslený film, kde najdete řadu krátkých grotesek spojených jedním příběhem. (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (21)

Trilobajt 

všechny recenze uživatele

Pohádka pro malé děti, ale pozor i pro dospělé. Nevím kdo tu může tento filmek tak nehorázně strhat. Komentáře na mě působí tak, že to snad nikdo neviděl nebo pouze nějakou část a nebo jsou jednoduše zaujatí. Kdo viděl scénku s opilým čápem prostě nemůže (nesmí!!) dát jen jednu hvězdu, popř. odpad - nechápu. Já myslím, že jde o zdařilý kousek a každé dítko by mělo vidět (když už ne v praxi) lov malé čičindy na velkého kanárka, králíka jako opičí mládě, souboj kačera s nevrlým psem, opilého čápa nebo v neposlední řadě rozmazleného královského synka, dychtícího po dalších a dalších pohádkách... U mě dobrý, u mě za * * * * * :D ()

Han22 

všechny recenze uživatele

První z čtveřice animáků z roku 1982. Je to totéž co o rok starší Honičky králička Bugse, tedy sled různých krátkých grotesek, tentokrát i s jakýmsi spojovacím příběhem (Bugs vypráví sultánovu synovi pohádky). Občas vtipné (opičí mládě), občas pitomé (žába), ve většině kraťasů je obětí kocour Sylvestr. Některé ty grotesky jsem si pamatoval, takže jsem je buď po kouskách, nebo i celý film asi kdysi viděl. Neurazí, pobaví, ale plnohodnotný animák to není, takže opět 3*. ()

Reklama

Margerie 

všechny recenze uživatele

Připojuju se ke Galadrielovi. Tenhle filmík je sice trochu ujetý a místy přitažený za vlasy, ale to je přesně to, co děti přitahuje. Nehodnotíme přece film pro dospělé, že? Rozhodně lepší, než produkce 21. století, kdy se v animácích buď neustále bojuje, až krev stříká, nebo se jedná o tupé vymývání mozků. Tenhle fantazijní kousek mě několikrát pořádně rozesmál a má tak u mne 4 1/3 *. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Než začali s těma doslova parodiema na klasický pohádky, tak to bylo hodně dobrý. Ale pak už mě to až tak nebralo. Ještě tak Janek a kouzelná fazole, ale Jeníček a Mařenka, to jsem měl asi vlčí mlhu a dál už lépe nemluvit. Přesto je to zábavná pohádka, a když budou dospělí potřebovat nějakej čas pro sebe, klidně k tomu můžou děti upíchnout a ty neodejdou dřív, jak to skončí. A 70 minut je dostatek času ;) ()

bloom 

všechny recenze uživatele

Mým favoritem byl vždy kačer Daffy a tak i tady je jeho groteska s přezimováním asi z celého filmu nejlepší. Mimochodem český dabing režíroval Zdeněk Troška a taky to podle toho vypadá. Vždycky přece Bugse mluvil Stanislav Fišer a Daffyho Jiří Prager. Jenomže pan Troška byl asi nějak nemocný, protože tady Prager mluví Bugse a Fišer Daffyho... ()

Galerie (7)

Zajímavosti (2)

  • Pláž Pismo, kterou Bugs Bunny dostal přidělenou jako prodejní místo, se nachází v Kalifornii. Thermopolis, jenž byl přidělen kačerovi Daffymu, je nejlidnatější město v americkém státě Wyoming. Je proto zvláštní, že oba dva z USA omylem dorazí do arabské pouště, kde na ně v paláci čeká nemilé překvapení. (Nick321)
  • Princovo jméno Abadaba se dá číst stejně i pozpátku. (Nick321)

Reklama

Reklama