Reklama

Reklama

Halloween: Prokletí Michaela Myerse

  • Česko Halloween (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Michael Myers je zpět, aby dokončil svou práci! Je jen na odvaze obyvatel jeho rodného města, zda se ho podaří zastavit. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (1)

Trailer

Recenze (178)

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Spolu s Ressurectionem tvoří tento film dva nejhorší díly série. Takové ty hovadinky s mystickou sektou, která ovládá Michaela Myerse, mi opravdu silně neseděly. Snaha o vysvětlení toho, proč Michael zabíjí, se v tomto případě nepovedla (na rozdíl od Zombieho remaku) a je velká chyba, že se o to tvůrci pokoušeli. Michaela mám mnohem radši jako neovladatelně zlého člověka (Tak mě napadá: je vůbec ještě člověk? Co z lidských vlastností v něm mohlo po tolika letech zbýt?). Když odhlédnu od tohoto silného negativa filmu, tak zbytek je čirý průměr s nic moc hereckými výkony (až na Donalda Pleasence, který je už klasicky výborný a výrazně táhne film nahoru). ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Siesty diel Halloweenu reziroval opat dalsi reziser : tentokrat si na rezisersku stolicku sadol Joe Chapelle. A reziserskym talentom nema ani na Othenin-Girarda, ani na Dwighta H. Little, a toboz uz nie na Johna Carpentera. Strasidelna atmosfera tu akasi je, ale je nedotiahnuta a akasi polovicata, pribudlo opat nudy, rozhovory su dlhe, nudne, prazdne a o nicom, logika dostava na frak v kazdom druhom zabere, strih je spatny. Donald Pleasence to uz sam nezachranil a Jamie Lee Curtis uz nemala zaujem. Aby som vsak nekoncil depresivne - vrazdy su na sposob Jasona Vorheesa, a zaner horor/fryler mi sedi. Hlavne, ze sa tuna nespaja horor s komediou. 68 % ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

No já si nemůžu pomoct, ale i přes ty všechny negativní komentáře tady mi šestka přišla rozhodně o něco podařenější než nudná pětka. Pravda pro někoho může bejt nezkousnutelný jak je vyústění celé série kdy se vlastně dozvíme všechna tajemství o Michalovi Myersovy podáno, ale mě to tak špatný nepřišlo. Ano celý to pokračování příběhu z mužem v černým už je trochu dementní a každýmu ta pointa nemusí přijít úplně košer, ale narozdíl od pětky má tenhle film aspoň slušný tempo, nenudíte se něj a taky má pořádnej konec kde se všechno vpravdě rozsekne nebo teda spíš usekne, ale to je celkem fuk já si prostě myslím, že tenhle film není až tak hroznej a to průměrný hodnocení si nakonec i zaslouží.50% ()

petero 

všechny recenze uživatele

Michael je z policajnej stanice spolu s Jamie unesený kultom tŕňa ku ktorému patrí ten záhadný muž z H5. Tu je donútený k znásilneniu Jamie a začiatok H6 sleduje príchod Michaelovho potomka na svet a jeho útek v Jamienom náručí. Michael sa opäť vydáva na svoju krvavú cestu... PRODUCERS CUT je príjemne atmosférický a zďaleka najmysterióznejší zo všetkých dielov s MM, tu však odsunutým do úzadia. Originálna KINOVERZIA má úplne iný záver - akčnejší, každá vražda je podaná oveľa ale oveľa drsnejšie a často krát aj úplne inak a v závere sa doslova strhne vyvražďovacie inferno, ale zároveň je celkove inak zostrihaná na úkor atmosféry a jej vyznenie pôsobí omnoho ale omnoho zmetenejšie. Napríklad vôbec nie je spomenuté že Dr. Loomis bol na plastike vďaka čomu už nemá žiadnu jazvu a to je len jedna z rady dôležitých drobností ktoré totálne degradovali snímok. Nie je preto vôbec prekvapujúce že táto línia tu končí. Predsa len MM členom nejakého kultu je samé o sebe riadne pritiahnuté za vlasy. Donald Pleasance tu viditeľne hrá na konci životných síl no predsa lepšie ako v H5 a nebiť kino verzii, ktorá patrí hlavne Michaelu Myersovi, tá producentská by mu bola zďaleka lepším pomníkom. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Obě rozličné verze filmu jsou po příběhové stránce stejně přiblblé a odvádějí legendu Michaela Myerse jiným směrem, než by si jakýkoliv divák přál. Mám-li je však porovnat, rozhodně je tzv. producer's cut (původní verze) ve všech ohledech lepší a snesitelnější. Dokáže totiž nabídnout aspoň základní filmové prvky, jako jsou návaznost scén, orámovanost děje, slušný střih, kvalitní hudební doprovod a hlavně důstojné zachování scén zemřelého Donalda Pleasence. Kinoverze (přestříhaná a přetočená) nic z tohoto nemá - má jen víc vražd, jinak je to naprostý filmový fail, na němž se umíněnost režiséra a producentů strašlivě podepsala. Jestliže máte dokončený film a zemře vám stěžejní herec, tak se přeci nemůžete pouštět do tragických přetáček a úplně tím rezignovat v rámci smysluplného zakončení! Pak je jasné, že z toho vzejde jen taková urážka diváků, což kinoverze tohoto filmu vskutku je. Doktor Loomis by si zasloužil důstojnější odchod - třeba v H20. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (23)

Reklama

Reklama