Reklama

Reklama

Halloween: Prokletí Michaela Myerse

  • Česko Halloween (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Michael Myers je zpět, aby dokončil svou práci! Je jen na odvaze obyvatel jeho rodného města, zda se ho podaří zastavit. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (1)

Trailer

Recenze (178)

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Pri piatej časti som tvrdil, že scenáristicky sa séria uberá na samotné dno, no to som ešte vtedy netušil ako bola spackaná šestka. Tvorcovia sa snažili do kultu Michaela Myerse vtesnať nejaký nový mysteriózny príbeh a tým vysvetliť dôvod všetkých vrážd a činov za celú éru. Dopadlo to katastrofálne a osobne považujem tento diel za úplne najhorší v celej sérií, horší ako tretia časť. Jedna hviezdička je za herca Donalda Pleasenca ktorý sa už premiéry nedočkal (asi zomrel popri natáčaní, keďže posledná pol hodina je zostrihaná naozaj čudne, akoby nestihol dokrútiť niekoľko scénok. A z obstojné gore, ináč katastrofa ktorá robí značke Halloween iba hanbu. ()

Eldrick 

všechny recenze uživatele

Vřele doporučuju všem idiotům, kteří tenhle díl zatracují, zkouknout Halloween 666: The Producer's Cut, jenž jim tutově zavře klapačky, protože linie kolem 'Muže v černém' a jeho "trnité" okultní skupině posouvá sérii mnohem dál a navíc přidává jakési ospravedlní Michaela Myerse. Ale na druhou stranu ze z něho stává tak trochu pěšák. Bohužel, do kin a na video se dostala typická hloupě sestříhaná kinoverze pro průměrného spotřebního diváka, která sérii neobohatila, spíš otravovala sebeopakováním. Možná producentům jednou dojde, jakou udělali kravinu a tajemný sestřih, co už léta koluje po netu, jednou vydají ve speciální edici na dvd. Moc bych si přál vidět to v pořádné kvalitě. Kinoverze za 3*. ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

"Je to jeho hra. A já tušim, kde ji chce hrát!" Tak samozřejmě, že doma, spíš jde o to jak. Michael se vrací do rodného Haddonfieldu, aby tohle městečko redukoval o dalších 10 mrtvých. Jenže bohužel... podobně jak blbě skončila pětka, stejně tak blbě začíná její pokračování, co odsouvá Myerse na druhou kolej a nepochopitelně se pitvá v druidském okultismu. Svou upištěnou neteř sice konečně rozseká žacím strojem, jenže za doprovodu kašovité mutace Carpenterova hudebního motivu to zkrátka nemá grády. A pozor, při závěrečné nakládačce vydává Michael bolestivé kňourání! P.S. tušim, že tohle je snad první Halloween, který se skutečně odehrává na podzim, nikoliv v létě. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Ač patří tenhle Halloween k nejslabším dílům dosavadní série, beru ho jako průměrnou podívanou s několika hezkými vraždami, mezi nimiž kraluje provrtání skrz naskrz následované naražením na kovový bodec. Poněkud odbytější je podříznutí a zcela promarněné vykydlení osazenstva na operačním sále, které zabily stroboskopy. Film má příjemný vizuál s pěkným laděním do modrých odstínů v protikladu k barevnému podzimu. Nápad s jakousi sektou odkazující se na Kelty je podivný a zbytečný, anžto zůstalo jen u náznaků a útržků. Carpenterova hudba funguje stále i v těch nejzvláštnějších úpravách. V porovnání s leckterými současnými horory jde stále o koukatelný počin, který je na vyplnění jednoho ponurého podzimního večera dostačující. ()

Isherwood odpad!

všechny recenze uživatele

Když jsem po pětce volal po jakékoliv inovaci, netušil jsem, do jakého bahna může inovantní přístup režisérův film poslat. Joe Chapelle rozhodně nemá nastudované dějiny slasheru, protože Michael kosí lidi jako kdejaký podprůměrný buran z rutinních teen vyvražďovaček, čili nenápaditě. Místo temnoty na nás odevšad bliká epileptický střih podpořený industriální hudbou s ruchovými vsuvkami v podobě lidských výkřiků či sténání, což by jeden snad i v půlce devadesátých let pochopil (doba holt kráčí kupředu), ale scénář co do infantility opět trumfuje předchozí díl a když už raději nehledáme logiku, tak alespoň nějaký styčný bod si tvůrci vybrat mohli a posléze toto téma dovést do nějakého rozuzlení. Bohužel, ani to ne. Absolutní dno, protože po tomhle už následující (prozatím) dva díly nemají kam klesat. Hořká rozlučka Donalda Pleasenceho. Amen… ()

Galerie (18)

Zajímavosti (23)

  • Severoamerické tržby byly 15,1 milionu amerických dolarů. (NIRO)
  • Scénář prošel jedenácti verzemi. (HellFire)

Reklama

Reklama