Reklama

Reklama

The Ducktators

všechny plakáty
Rodinný / Animovaný / Krátkometrážní / Komedie
USA, 1942, 7 min

Obsahy(1)

Ticho v malé, poklidné vesničce je přerušeno křikem, narodilo se ošklivé kačátko. Prvním pozdravem světu bylo rázné "Sieg Heil". Netrvalo dlouho a další diktátor se vyklubal na svět ...
Hitler, Mussolini a Hirohito jako kačeři se spikli proti Mírové holubici. Bude dobro v této kreslené komedii silnější? (mr.filo)

Recenze (5)

mr.filo 

všechny recenze uživatele

Snaha být vtipný za každou cenu je výrazná.... (Malá poklidná vesnička je přerušena křikem, narodilo se ošklivé kačátko. Prvním pozdravem světu bylo rázné "Sieg Heil". Netrvalo dlouho a další diktátor se vyklubal na svět ... Hitler, Mussolini a Hirohito jako kačeři se spikli proti Mírové holubici. Bude dobro v této kreslené komedii silnější?) ()

Reklama

domirovec 

všechny recenze uživatele

Myslím, že vyjadřovat se sáhodlouze k této animované šílenosti opravdu není potřeba. Je to to, co lze velmi jednoduše vyčíst z názvu. 5/5 ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele

Boj proti diktátorom na animovanom poli. Paródia na väčšinu vecí, čím sa dali vtedajší nepriatelia USA v Druhej svetovej vojne zosmiešniť. V rámci príbehu skôr pre deti je tento krátky film oklieštený o množstvo vecí, ktoré mu mohli pridať na kvalite. ()

Zajímavosti (2)

  • Ve filmu zaznívají některé skladby z české opery „Prodaná nevěsta“ od Bedřicha Smetany, jako například „Polka“ nebo „Komedianti“. (hrnpol)
  • Kačer, který se vylíhl z vajíčka, měl v celé karikatuře knír a nacistický znak, což naznačuje, že tato postava symbolizovala Adolfa Hitlera. Černý houser, který se stal kačeřím souputníkem, má otevřený italský přízvuk a na konci jedné z jeho řečí bylo slyšet kuřátko, jak několikrát křičící: „Duce,“ což naznačuje, že tento houser je Benito Mussolini. Druhý kačer využívá vlajku Japonské říše a otevřeně zpívá skutečnou píseň „The Japanese Sandman“. Pravděpodobně to má být Hideki Tojo (japonský diktátor, generál japonské císařské armády a válečný zločinec) soudě podle vojenského klobouku, který má na hlavě. Obvykle je však mylně identifikován jako Hirohito. Černý kačer může být odkazem na Rommela, protože také pocházel z jižního Německa a mluvil s přízvukem, ale může také souviset s tím, jak byli Afroameričané v té době na jihu Spojených států obrovskou demografickou skupinou. Králík s knírem je zase karikatura Josifa Stalina. (Jan.Kanak)

Reklama

Reklama