Reklama

Reklama

Kniha džunglí 2

  • USA The Jungle Book 2 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Lásku k divoké džungli má Mauglí stále hluboko uloženou ve svém srdci. Teď bydlí s lidmi ve vesnici a součástí jeho nového života jsou rodiče, malý bratříček a nejlepší kamarádka Shanti. Pobyt ve vesnici ale vyžaduje dodržování lidských pravidel, která jsou ve srovnání s úplnou svobodou v džungli pro chlapce trochu omezující. Stýská se nejen Mauglímu, ale i medvědovi Balú, který se za ním vydá do vesnice. V patách má lidožravého tygra Šér Chána, který se lidskému mláděti chce pomstít za své ponížení. Shanti a Balú spojí své síly, aby pomohli svému příteli porazit zákeřného tygra a sám Mauglí bude postaven před těžké rozhodnutí - zda se má vrátit ke svým starým přátelům, nebo zůstat ve vesnici s lidmi. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (37)

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Možná pod vlivem, ale pod vlivem jediného relevantního diváka mi dvojka plynule navazovala na jedničku. Mezi vznikem filmů byl odstup několika desetiletí, my mezi nimi měli noc. Budu tady chcát proti větru, když řeknu, že mi ve dvojce Mauglí připadal dospělejší, protože rozhodoval sám za sebe a nenechal se jen vláčet osudem, hadem a medvědem. ()

retrix 

všechny recenze uživatele

Příběh není nijak závratný, jak uvádějí předchozí recenzisti, a dospělého určitě nenadchnou. Avšak příběh nelze hodnotit jen z pohledu dospělého filmového kritika a dívat se na něj jako jestli je Sněhurka či Matrix či Kniha džunglí lepší.Nedají se srovávat jako hrušky s jablky. Z pohledu rodičů a malých dětí je i tato pohádka nadprůměrná /jestliže tuhle krásnou animaci ohodnotíte dvěma hvězdičkami, kolik by potom ve srovnání s Knihou džunglí dostali Teletabies,to by tu potom musela být i mínusová stupnice/. Disney animace je perfektní, příběh slabý, ale dětem to postačuje a myslím, že to je směrodatnější, zaujmout dětského diváka a ne dospělého kritika. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Obrázky pekne farebné a pokreslené ale príbehovo to už dosť zaostáva, tiež pesničky nie su až tak chytlavé, je vidieť že na pokračovaniach dosť úspešných predchodcov si dejovo už tak nedávajú záležať ale aj tak dá sa to v celku zniesť. Relatívne prihliadnuť na nízky rozpočet sa dá usúdiť že projekt bol zamýšľaný len pre video distribúciu ale nakoniec to poputovalo do kín a tam sa to aj uchytilo a pekne zarobilo. Skutočne komických chvíľ je tu pomerne málo a v príbehu nesmie chýbať samozrejme zlý tiger Sher-Kan. ║Rozpočet $20miliónovTržby USA $47,901,582Tržby Celosvetovo $135,703,599/55%/ ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

docela sympaticke pokračování s novými postavami, nebezpečnou šelmou a skotačivými zvířaty. A s kupou obstojnych písniček. No, na ten animovaný Olymp to nemá určitě, ale jako taková oddychová zábava na nějaký večer, kdy není opravdu co dělat a na krku je hromada dětí, perfektní.. (Tedy pokud zrovna nenajdete nic od Pixaru, DreamWorksu či něco mnohem lepšího i od Disneyho ;-))) ()

Koda 

všechny recenze uživatele

Jak to známe, tak u známějších klasik Disneyho očekáváme i pokračování a Kniha džunglí tomu není výjimkou. Tady jsem si teda nebyl úplně jistý u toho hodnocení... ze začátku jsem si říkal, že to bude nuda a zůstanu u dvou hvězdiček, protože mě nebavilo, jak Mowgli přednášel o historkách a ten prďola Randžán mě tak trošku znervózňoval... potom se to začalo rozjíždět a na konci mě to i doslova bavilo, tak jsem DOKONCE přemýšlel i o čtyřech hvězdičkách. Proč? Pokračování má celkem šmrnc, písničky neztrácejí kouzlo, jednu písničku jsem znal z traileru na Lvího krále a to nemůžu odepřít, dokonce se mi více líbila zápletka s Shere Khanem, který tu byl daleko drsnější, než v prvním díle a více se člověk u něho bál. Starej dobrej Baloo, který se zřejmě pořádně napapal ovoce, že má furt parádní náladu. Velice zajímavý děj, kdy Mowgli zjišťuje, jestli je lepší lidská vesnice, nebo život s Baloo a konec se zřejmě tak nějak odhadoval, že to tak dopadne... ale z mé strany si myslím, že byl až moc urychlený a nedomyšlený. Co se stalo potom, když lidé našli Balooa? To mě velice zajímalo... Spřátelil se Bagheera s lidmi? To je obrovská škoda... takže nakonec zůstanu u třech hvězdiček, ale určitě si tohle pokračování zase někdy pustím. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (8)

  • Postavu krále Louie z původní Knihy džunglí v tomto filmu neuvidíte, protože společnost Disney by musela zaplatit majiteli vlastnických práv za hlas již zesnulého Loise Prima, kdyby se tato postava ve filmu objevila v jakékoliv formě. (HappySmile)
  • Během hudebního čísla "Bare Necessities" (Holé nezbytnosti) přistanovu Káovi na hlavě 3 hrušky, takže vypadá jako Mickey Mouse. (HappySmile)
  • Had Ká je druhou postavou, kterou původně namluvil Sterling Holloway a po něm to převzal Jim Cummings. První byl medvídek Pú. (HappySmile)

Související novinky

Mladý Sherlock a návrat do pyramidy hrůzy

Mladý Sherlock a návrat do pyramidy hrůzy

26.11.2012

Ještě těch moderních variací na klasickou detektivku z pera Arthura Conana Doylea nemáte dost? Pak vězte, že po Sherlocku Holmesovi s Robertem Downeyem Jr., televizním Sherlockovi s Benedictem… (více)

Reklama

Reklama