Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hodinové násilnické drama Davida Wheelera, známého především svou televizní tvorbou, rozehrává vlastní pojednání mezi dvěma anglickými dělníky, kteří tráví jejich chvíle volna debatami o Churchillovi, případně psích dostizích, zamyšleným hleděním do vybraných novin, v nich zvláště pak do bulvárních rubrik. Když se jednoho dne v baru, jenž se obvykle stává jejich útočištěm, objeví známý filmový herec, o kterém se právě dočetli v haldách prakticky nijak důkazy nepodložených informací, lépe řečeno klepů - pochopitelně jeho šance ubránit se surovému přivítání zmíněných sociopatů jsou více než minimální. (vendysek)

(více)

Recenze (7)

Brain-D 

všechny recenze uživatele

Al Pacino je podle mého nejlepší herec, co kdy žil, i když je grama naprosto komorní, tak on z toho udělal estrátu takovou, jakou by snad nikdo nedokázal. ()

Reklama

Gary 

všechny recenze uživatele

Je vidět, že na dobrém obsazení a textu lze postavit vynikající komorní záležitost. Samozřejmě dominuje skvělý Pacino, který rozhodně nehřeší na to, že film neuvidí moc lidí a hraje úžasně. Bez problému mu však sekunduje Paul Guilfoyle, který do toho vkládá svůj mírnější, ale i tak silný způsob hraní nebo Joseph Maher, jehož mi s tím jeho sympatickým pohledem bylo opravdu líto od prvního záběru. Taky nevím proč, ale musel jsem si pořád všímat kamery (což nevím, jestli je v tomhle případě dobře nebo špatně). Kameramanem byl dnes už vcelku známý Ed Lachman (nominace na Oscara za kameru pro Far From Heaven-2002). ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Niet pochýb, že sa v tomto filme všetko točí okolo Al Pacina ( ukecaný Graham ), hoci mu dobre sekunduje Paul Guifoyle ( Roy ). Obaja stvárnení sociopati hrajú podivné hry okorenené ničnehovoriacimi debatami. Našťastie je príbeh vtesnaný do stredometrážnej stopáže, lebo by začal nudiť. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (1)

  • Pro většinu fanoušků byl ještě donedávna tento prakticky za normálních okolností nesehnatelný snímek asi největší neznámou ve filmografii herce Ala Pacina (v tomto případě i producenta), jelikož nebyl natočen pro klasickou velkou americkou kino-distribuci, o čemž svědčí už samotná jeho premiéra, která se konala u příležitosti tematického semináře v New Yorském Muzeu moderního umění. Naštěstí pro jeho skalní přívržence byl vloni v létě uveden ve Spojených státech na nosičích DVD. (vendysek)

Reklama

Reklama