Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Newyorský detektiv Frank Keller v podání hvězdného Al Pacina prochází hlubokou životní krizí, opustila ho manželka a vážně uvažuje nad odchodem do výslužby. Vyhořelý policista dostává na starosti případ sériového vraha, který své mužské oběti nemilosrdně likviduje kulkou do zátylku za zvuků dávného šlágru Moře lásky. Jediné důkazy z místa činu představují vražedná kulka a cigaretový nedopalek, na němž zůstaly otisky rtěnky. Během vyšetřování se ukáže, že oběti pojí jediná skutečnost – publikovali veršovaný inzerát v magazínu pro svobodné. Frustrovaný Frank se domnívá, že ve městě řádí šílená vražedkyně, která se zaměřuje na osamělé muže. Jako léčka na její dopadení má posloužit rafinovaný inzerát, který ji vyprovokuje k další akci. Frank se setkává se všemi zájemkyněmi a zajišťuje jejich otisky. V síti podezřelých uvízne i atraktivní prodavačka obuvi Helen (Ellen Barkinová), jejíž krásou a vášní se nechá zkušený detektiv dokonale zaslepit. Poblouzněný Frank svádí vnitřní souboj s narůstající nedůvěrou a spalující vášní, která ho ale může stát život. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (146)

ArdathBay 

všechny recenze uživatele

Výborně napsaný snímek se skvěle natočenou a delikátní erotikou. Ústřední dvojka policistů, vztah mezi Pacinem a Ellen Barkin, režie, kamera - vše je v naprosté rovnováze. Neo-Noirový nádech je znát v nádherné 18+ scéně, která je decentně nasvícena a za oknem prší. O "Sea Of Love" bych asi bohužel okem nezavadil, nebýt v něm mého adorovaného nerváka. ()

andrii 

všechny recenze uživatele

Pil, žil ji. S chutí. Hltal tu závrať. Kapitán kotvící v této lodi. Namočil se do hlubin, mezi slastné výkřiky. Dostatečně se napojil, aby nakonec naběhl na, dopadl akt vyvrcholení. Základní instinkt tenata černých vod. Ztracen v tůních vůně ženy. Byl to klam. Za labutími písněmi, refrénem Ofélie nemravné smrti stál. Hřmí, kvílí Orfeus. Jeho pád. ()

Reklama

uiu 

všechny recenze uživatele

Průměrná "detektivka", kde mě Al Pacino zklamal nejen výkonem, ale i tím, že do takového projektu šel. Ono to možná jako scénář na papíře vypadalo slibně, ale film jako celek je předvídatelné krimi, kdy Al Pacino s Johnem Goodmanem hledají vraha 3 mužů, kteří měli vždy společné to, že měli v novinách inzerát na seznámení (a že byla deska Sea Of Love v gramofonu není vůbec podstatné). Pustí se do hledání ženy, připraví past s vlastním inzerátem a věřte tomu nebo ne, ale Al Pacino se zamiluje do jedné ze slečen, které na inzerát odpoví a věřte tomu nebo ne, ale zrovna ona, za kterou by dal ruku do ohně bude mít něco s těmi vraždami společné. Promiňte ten spoiler, ale to napadne i hlupáka :) Očividná zápletka a romantické klišé mi do filmu s Pacinem nesedí. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Velmi mrzí, že kriminální linku filmu, která byla v první části hodně dobrá postupně vytlačovala klasická vztahovka, resp. možná ne až tak klasická, ale prostě vztahovka na místo pátrání po vrahovi jsem se musel spokojit s krátkou scénou, která měla blíže ke krimi i když ty "lekačky" na chodbě to bylo zbytečný a po zbytek už jel scházení se a rozcházení se Franka s Helen. Al měl v té době životní formu, takže herecky je to kvalita by Pacino a Ellen taky rozhodně nepůsobí amatérsky, ale větší krimi dusno a vnitřní pschyologie hlavního hrdiny by filmu neublížilo. ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Kriminální zápletka sice filmu vévodí, je však uchopena zcela jinak a ze zcela jiných příčin, než se běžně v kriminálních filmech činí. Pokud by divák toužil po střádání důkazů. vyřazování podezřelých, deduktivní práci geniální mysli, mohl by být z Moře lásky převelice zklamán. Ústřední je totiž rovina psychologická, která je tu přítomna hned v mnoha podobách - zhrzený Al Pacinův hrdina prožívá krizi středního věku, ženy odpovídající na jeho inzerát cítí poslední životní šanci na trochu něhy... Sám jsem si z filmu odnesl hlavně nepříjemný pocit, že vybudovat si k někomu absolutní důvěru, podepřenou "důkazem", je zřejmě zhola nemožné... Následují SPOILERY - Touha Franka věřit Helen je neustále nabourávána drobnými indiciemi, které ukazují, že Helen by mohla být opravdu vrah a jeho následné reakce, které ona nechápe (nebo se tváří, že je nechápe), nabourávají jejich vztah a ve Frankovi ve výsledku probouzí pocit viny. To vše Al Pacino ztvárnil převelice dobře. BTW - Pohled stárnoucí dámy, když uvidí Franka popíjet s jinou, je opravdu zahanbující... ()

Galerie (46)

Zajímavosti (5)

  • Scéna, kdy jsou kriminálnící zatčeni na "Meet the Yankees" akci, se zakládá na skutečné události. (StarsFan)
  • V poslední scéně filmu je vidět, jak někdo Pacina odstrčí stranou, zatímco on na ulici mluví s Ellen Barkin. Dle tvrzení režiséra Beckera se jednalo o skutečného Newyorčana, který se jim připletl do záběru, a ne komparzistu. Pacino přitom pokračoval v hraní své úlohy bez sebemenšího zaváhání. (StarsFan)
  • Richard Price původně napsal scénář pro Dustina Hoffmana, ten si ho ale přál přepsat tolikrát, že nakonec jeho roli převzal Al Pacino. (StarsFan)

Reklama

Reklama