Reklama

Reklama

Chatova země

  • USA Chato's Land (více)
Trailer

Obsahy(1)

Apačský míšenec Chato (Charles Bronson) se během návštěvy zapadlého městečka v Novém Mexiku dostane do potyčky s tamějším šerifem kvůli svému rasovému původu. V sebeobraně je nucen strážce zákona zastřelit, a vydává se na útěk před krvežíznivou bandou pronásledovatelů v čele s kapitánem Whitmorem (Jack Palance). Početná skupinka bílých osadníků plánuje s Chatem učinit krátký proces a vydává se po jeho stopě hluboko do apačského území. Poháněni nenávistí a touhou po pomstě si ovšem neuvědomují, že v nehostinné krajině plné skal se sami stávají kořistí. Nelítostný western britského režiséra Michaela Winnera představuje velmi působivé svědectví o civilizačním střetu amerických osadníků s původními indiánskými obyvateli. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (66)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Mysleli si že honí rudocha ale opak byl pravdou. Chato si je vodil jako loutky přesně tak jak potřeboval. Nevím jestli byl tak chytrej a oni tak hloupí ale neskutečně s nima vyjebával ( voda, koně ). Ale i tak by se dalo říct, že celou tu dobu k nim byl celkem milosrdnej. Vše se změnilo když Chatovi znásilnili ženu. Potom teprve začíná ta pravá revenge. Kromě " Death Wish " jsem s Ch. Bronson(em) neviděl žádnej film. Nejsem zrovna jeho fanouškem a westernům neholduju už vůbec. I přesto jsem to prubl a nelitoval jsem. Bronson se na roli Chata neskutečně hodil a nešlo mu nefandit. Je ale pravdou že větší prostor ve filmu dostala banda těch trotlů která se ho snažila dohonit. Tomuhle snímku můžu vytknout dvě věci. První je že v úplném závěru ( překvapivě ) trošku ztrácí dech. Druhou věcí která mi celkem vadila je že nebyly přeloženy rozhovory s indiány a po titulcích taky ani stopy. Viděno na ČT2 v českém znění. Nevím jak je to v originále s původním zněním. To ale vlastně není chyba filmu. Proto si dovolím film o hvězdu nadhodnotit. Jelikož snímek měl co nabídnout i přesto že jde o " western s Bronson(em). Pro mě opravdu nečekané překvapení. ()

hrona 

všechny recenze uživatele

Ten, který má být loven, z lovce kořist udělá. Mám velice rád tento western v čele se snícím jižanem Palancem a nemluvným, nekompromisním apačem Bronsonem. Jasně daný příběh, již od prvního momentu nalajnovaný. Na svou dobu extrémně brutální. Jako kluk jsem četl podobný román Strach v hrsti prachu a nemůžu si pomoci, ale díky tomuto stylu těm indošům zkrátka fandím víc, než při sledování super-hrdiny Karla Maye. ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

DIALOG : Fuj, muj Bože, co to je ? To je bramborová whisky. Charles Bronson jako Apač, který zastřelí bělocha, co si to zasloužil, uniká krajinou a za sebou vláčí patnáct mužů, kteří ho chtějí za tento čin pověsit. Chytit Apače, ale nebude tak snadné, zatím si s nimi jen hraje a vodí je v kruhu. Oni však mají Mexického stopaře. CITÁT : Mexičan, to je dobře. To je dobře. Banda dementních rasistických američanů honí muže jiné pleti, který je ve své chytrosti zavede až k sobě domu - ujetej děj. Nepovedená hudba, řeč indiánů není přeložena, strašnej dialog...vcelku blbost. Chat sice měl jakýsi scénáristický důvod se mstít, ale v celkovém pohledu na děj filmu, si za to mohl sám. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář je ubohý. Tudíž se neubráníte jednoduché zápletce a tupému průběhu, jenž neodvratně směřuje ke kompletní eliminaci všech soupeřů hlavního hrdiny. Až v tu chvíli přichází trochu zajímavá podívaná, ovšem nikterak strhující. Dnes pouhá westernová tuctovka vhodná akorát na zaplnění čtyřiadvacetihodinového televizního vysílání. ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Film působí velice chudě na děj. Scény se s malými obměnami neustále opakují. Kdyby hlavní postavu neztvárnil můj oblíbenec Charles BRONSON těžko bych u něj vydržela až do konce. Vím, že režisér chtěl upozornit na špatný úděl indiánů, že si na ně v podstatě troufl kdejaký lump co přišel na západ loupit. Jenže chtělo to více dramatičnosti a rychlejší spád - to je můj názor. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (7)

  • Natáčanie začalo 3. mája 1971 v španielskom regióne Andalúzia. (m.a.t.o.)
  • Bronson odmítl hrát ve scéně, kdy má zachránit nahou indiánku. Natolik mu vadilo, že není oblečená, až musel reřisér Winner použít filmový trik. Při přestávkách v natáčení též odmítal jíst u jednoho stolu s Jackem Palancem. (AlDelon)

Reklama

Reklama