Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 2074 a společnost Pinwheel Robotics právě vytvořila nový druh Cyborga - ženy, který se svými schopnostmi téměř vyrovná lidem a krásou je jistě překoná. Nikdo netuší, že ve skutečnosti Cyborg jménem Cash vznikl jen proto, aby posloužil jako smrtící a zkázonosná zbraň. Situace se ale mění ve chvíli, kdy se Cash zamiluje do učitele bojových umění, který pro Pinwheel pracuje. Oba společně uprchnou a ve spolupráci s dalším Cyborgem – odpadlíkem musí zvládnout obtížný úkol - zničit továrnu na Cyborgy dřív, než bude lidská rasa jednou provždy zotročena. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (52)

Shit 

všechny recenze uživatele

Při pohledu na tu zdejší sérii odpadů, to působí jako fakt otřesná sračka, ale nakonec to bylo docela ucházející béčko, kde středem mýho zajmu byla samozřejmě Angelina Jolie, pro kterou to byl jeden z vůbec prvních filmů a musim oznámit, že nikdo nemusí mít strach, 17ti letá Angelina tu kozy ukáže, což bylo víc než potěšující, ovšem znatelně horší než její fyzická vyspělost byla její akční vyspělost, kdy toho předvede opravdu hodně málo a ještě to nepůsobí zrovna moc dobře, ani akčně, nicméně to nakonec vynahradí skvělej metrosexuální záporák v podobě Billy Dragoa a na konci rozjetej Jack Palance. 2,5* ()

Mat21 

všechny recenze uživatele

Na konci 21. století dospělo lidstvo na vrchol technologické vyspělosti. Nedokonalého člověka nahradili cyborgové a zastávají za něho většinu činností. Pouze však dvě korporace jsou schopné vyrobit cyborga a soupeří spolu o absolutní nadvládu a technologické ovládnutí světa. Půvabná cyborgka jménem Cash byla společností Pinwheel Robotics stvořena za jediným účelem: aby se infiltrovala do společnosti Kobayashi a destrukcí vlastního těla napuštěného výbušnou látkou Skleněný stín zlikvidovala vedení společnosti. V podlém plánu se však objeví trhliny poté, co Cash získá lidský cit, uvědomí si sebe samu a také lásku ke svému lidskému učiteli bojových umění Coltnu Picsovi. Společně pak prchají za svobodou do volné zóny. ● Ano, film Cyborg 2 je bezesporu brakem nejtěžšího kalibru, který když se Vám již dostane do rukou, je záhodno jej po 5 minutých vypnout a raději šáhnout po jiném filmu. A přesto, z jednoho důvodu se rozhodnete film shlédnout až do konce. Onen důvod se jmenuje Angelina Jolie, která je ve svých 18 letech na vrcholu své krásy. Není divu, že její půvab nenechal chladným ani hollywoodské producenty a z této její filmové prvotiny ji velmi rychle vysvobodil věhlasnějšími rolemi, mnohem důstojnějšími k Joliině potenciálu. ║31.10.2010║ ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Pinwheel Robotics, jedna z nadnárodních korporací pro výrobu kyborgů, právě vyvinula nový typ kyborga, kterého chtějí využít pro zničení svého největšího konkurenta. Cash (Angelina Jolie), jak se kyborg jmenuje, ale uprchne za pomoci učitele bojového umění Colta Rickes (Elias Koteas) - a byť po nich jde celá soukromá armáda Pinwheel Robotics, jim se daří docela dobře skrývat. Nakonec mezi nimi vznikne vztah, který by nikdo mezi kyborgem a člověkem neočekával... Hnedka zpočátku první postesknutí - proč se tento film tváří jako pokračování Kyborga s Jean Claudem Van Dammem - když s původním tématem nemá lautr vůbec nic společného (snad jen to, že Kyborg je žena). Druhé postesknutí je, že jsem se u filmu dost nudil, a vlastně kromě mladého Eliase Kotease, a ještě mladší Angeliny Jolie (jedna z jejích prvních rolí) nemá film čímkoliv diváka zaujmout. A třetí postesknutí, že vůbec nevím proč tento film vznikl, a už vůbec ne proč jsem se na něj koukal - z fleku bych dokázal vymyslet dva nebo tři zajímavější náměty k tomuto tématu... ()

tron 

všechny recenze uživatele

Už béčkarskú jednotku od kultového céčkara Alberta Pyuna nepokladám za kult a to napriek tomu, že to bol film môjho detstva/puberty a svojho času totálna videoklasika. Dvojka je ale fakt vyložene mizerná. Ide/nejde o plnohodnotný sequel, dejovo v podstate nie, ale je tu pár „archívnych“ záberov na Van Dammea z jednotky a teraz z toho buďte múdri :-)) Tam, kde minule príbehovo slabučkú snímku zachraňovala tvrdá akcia, silná atmosféra a perfektný kasting, tu je všetko minimálne o polovicu slabšie. Vlastne ani neexistuje dôvod, pre ktorý si túto dvojku (?) pozrieť. To už by divák musel byť fakt VEĽKÝ fanúšik Angeliny Jolie, aby bol kvôli tomu ochotný absolvovať takéto filmové peklo. Nápad o „vybuchujúcich orgazmoch“ (!!!!!!) je síce fajn, ale v 100-minútovom filme má len cameo. Ak by o tomto bol celý film, mohlo by ísť o dosť svojráznu variáciu na vybuchujúce hlavy v Scanners. ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Pokud musíte vidět Angelinu nahoře bez...jděte do toho. Jinak,celkem slušný potenciál je naprosto zabit (Schroeder prostě neumí napsat funkční scénář, natožpak rež.) a nebýt super úvodních titulků, sprostě vykradených z Blade Runnera a vždy sympatického detektiva Daggeta z Boží Armády, tak by mé hodnocení bylo nižší. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (9)

  • Natáčení probíhalo v Kalifornii v USA. (Terva)
  • V roce 2001 Angelina Jolie o filmu do The New York Times řekla, že "když jej viděla, udělalo se jí špatně". (Terva)

Reklama

Reklama