Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V temném středověku proti sobě stojí bratři Voltan (Jack Palance) a Hawk (John Terry). Zatímco je Voltan od základů zlý a bez váhání zavraždil svého otce, Hawk vždy hájil dobro a pomocí magického meče svého otce se Hawkovi nebojí postavit a vystoupit za mír a spravedlnost... (Pohrobek)

Recenze (23)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Ako decko som to videl raz v noci na maďarskej televízii a bol som nadšený. Klasická fantasy o putovaní rôznorodej družiny má zopár solídnych nápadov (napríklad guľometne strieľajúci lukostrelec, ktorý by aj do Legolasa nasádzal desať šípov skôr, než by ten stihol vôbec siahnuť do tulca) a kúsok príjemne temnej atmosféry. Lenže potom som to videl po rokoch znovu a zistil som, že to hrozná, zle zahraná sračka so stupídnym príbehom. Dve hviezdy z nostalgie. ()

smrtubohem 

všechny recenze uživatele

Podobně jako _Moon_ jsem od prvního zhlédnutí v dobách hlubokého dětství nyní trošku vystřízlivěl. Z fantasy hlediska celkem slušné, děj by totiž mohl být ještě mnohem otřepanější. Superrychlý elf se stříbrnými šípy, opakovací kuše :), neporazitelný Jestřáb a hroooozně zlej Voltan - to jsou všechno věci, který jsem si navždy zapamatoval. Co jsem však do poslední chvíle netušil, že hudba bude opravdu tak příšerná a že jeptiška bude svým jednáním tak příšerně hloupá. Snímku dávám z nostalgie průměr... ()

Reklama

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Fantasy s mírně westernovým nádechem - lukostřelecké souboje, charakteristické zvukové efekty, detaily obličejů apod. Má-li přijít na řadu fantasy, pomohou si zvukaři zase obligátními sci-fi zvuky. Scénář je dost průhledný, naivní a zrádná jeptiška je až trapná tou svou svéhlavostí, jež musí ústit v to, co ústí. Jack Palance jako pořádný záporák zaujme dostatečně, jen by nemusel velkou část filmu nosit helmu, která mu zakrývá většinu tváře. Zbytek hereckého osazenstva je dost nevýrazný, ale jistou stylovost postavičkám obra, elfa a trpaslíka to úplně neubírá. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Pekelný fantasy experiment pokoušející se do tuctové zápletky cpát westernové prvky - v hlavních rolích samostřílo-samopal jednorukého bandity a ultrarychlý elfí lukostřelec, z jehož umění se díky směšné úrovni zvláštních efektů budete smíchy kácet k zemi. Jediné pochopitelné důvody, proč s tímhle ztrácet čas, jsou záliba v podivných osmdesátkových fantasy filmech nebo kultistický respekt k Jacku Palanceovi. Na to první ale říkám: děkuji, radši si dám Planetu Krull, a na to druhé, že pro mozkové buňky a duševní zdraví je rozhodně míň nebezpečný akční opus Tango A Cash nebo oscaroví Dobrodruzi Z Velkoměsta. Dnes už je Jestřáb dokonale pohřbená kuriozita z dávných dob. A filmařské kvality má objektivně vzato jako Dračí & Doupě;) 40% ()

Vampireman 

všechny recenze uživatele

I'm no messenger. ... But I will give you a message. ... The message ... of DEATH! V Hawkovi je zakonzervovaná především bída 80. let. Je to až moc laciný, celý se to odehrává v jednom lese a namalovanym chrámu, záporák dokonce ani nemá pořádnou fortress, ale bydlí v tom lese ve stanu. V Americe je to kultovní, ale pro mě je to asi málo wtf. Jasné, je tu vysoce agilní elf, co skáče snožmo do korun stromů a v jehož rukou se z luku stává snipna kulometný kadence, ale bere se to ultravážně. Hawk (John Terry) se celej film taky ultravážně ksichtí a když do toho hraje epická synťáková Hawk's Theme, tak to působí arcisuprnehrdinsky. Ale má to vtíravě vtipnej western kabát - duel, triel, záběry na obličeje, zpomalovačky - jenž může do jistý místy Hawka vysvětlit. Westerny byly taky skromný, ale ne tak televizní. No a nejlepší je samozřejmě mistrná taktika Hawka a jeho týmu, když v chrámu čekaj až za nima příde záporák a bezbožně žerou a chlastaj. A záporák příde... ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama