Reklama

Reklama

A Wild Hare

všechny plakáty
Animovaný / Krátkometrážní / Rodinný / Komedie
USA, 1940, 8 min

Režie:

Tex Avery

Hrají:

Mel Blanc

Obsahy(1)

První z mnoha kreslených příběhů, kde se rivaly stávají králík Bugs a lovec Elmer. (HellFire)

Recenze (5)

Fingon 

všechny recenze uživatele

Bugs Bunny se poprvé potkává s Elmerem Fuddem. Následuje klasická série mrvke, ráčkování, pušky, líbání a předstírání mrtvého. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Bugs Bunny sa prvýkrát objavil vo "vedľajšej" úlohe rozprávky Porky´s Hare Hunt ( 1938 ). Toto je však jeho prvý samostatný príbeh z dieľne Texa Averyho. Pôvodne sa mal volať Happy Rabbit, ale napokon bol pomenovaný podľa svojho tvorcu Bena "Bugsa" Hardawaya. Neodolateľný "kválik" s mrkvou v ústach si robil zo svojich súperov večne srandu a získal si svojou ukecanosťou srdcia divákov. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

O první setkání Bugse Bunnyho a Elmera Fudda se postaral Tex (tehdy ještě Fred) Avery. Špatně to snad ani dopadnout nemohlo. A taky že nedopadlo. Nemůžeme se vůbec divit, že se z Bugse po takovém rozjezdu stala taková celebrita. ()

Zajímavosti (2)

  • Byla to právě nadšená reakce producentů na Bugsovu hlášku „What's up, Doc?“, která vedla k rozhodnutí použít tato slova jako Bugsův „trademark“, tedy jakési poznávací znamení. (HellFire)
  • První z kreslených příběhů, ve kterém je králík Bugs uveden ve finální grafické podobě, jak ho známe dnes a zároveň první z příběhů, ve kterém Bugs soupeří s Elmerem. (HellFire)

Reklama

Reklama