Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ďalšie animované spracovanie mangy Kōsukeho Fujishimi (Aa! Megami-sama! - Ah! My Goddess) tentoraz vo filme! Už uplynuli tri roky, čo bohyňa Belldandy splnila Keiichimu jeho prianie a žije šťastne po jeho boku spolu so svojimi sestrami Urd a Skuld v starom chráme... Ich spoločné nažívanie však nečakane naruší útek bytosti menom Celestin. Belldandinho dávneho milovaného učiteľa, ktorý za pomoci víly Morgan unikne zo svojho väzenia na Mesiaci, kde mal zostať uväznený naveky. Teraz sa však vracia na Zem, aby našiel svoju nič netušiacu žiačku a dokončil dielo, ktoré kedysi dávno započal. Pred Keiichiho očami jediným bozkom vymaže Belldandy pamäť a pomocou nej nebezpečným vírusom nakazí Yggdrasil (nebeský počítačový systém, ktorý riadi fungovanie sveta). Jeho zámerom je pretvoriť náš svet, aby ľudia už nikdy nepocítil čo je to strach, smútok či utrpenie. Chce na Zemi vytvoriť raj, v ktorom búdu všetci žiť šťastne a bez obmedzení... Má to však jeden háčik. Aby mohol stvoriť svet nový, musí najprv zničiť ten súčasný! Čas beží. Vírus sa rozširuje a Yggdrasil sa pomaly rúca. Svet upadá do neúprosnej záhuby. Dokážu ho Keiichi, Urd a Skuld zachrániť včas? Vráti sa Belldandy jej pamäť? A ak áno. Aká najmocnejšia sila dokáže náš svet zachrániť?

(Pred samotným filmom však doporučujem pre pochopenie deja pozrieť si minimálne prvú sériu samotného seriálu Ah! My Goddess (TV seriál). Pretože i napriek tomu, že tento film vznikol o päť rokov skôr, je v podstate jeho pokračovaním.) (JohnSedrik)

(více)

Recenze (6)

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Nechat děj uzavřený koncem seriálu by jistě bylo logické. Ovšem nikoli pro tvůrcovské peněženky. Nebo ega? Nevím... Každopádně jsem na filmy o malinko přísnější než na seriály (mají oddělené žebříčky, tak co) a tenhle film mě navíc nebavil. Tudíž nemohu dát více než dvě. ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Narozdíl od průměrné OVY má film ucelenější děj a to by v tom byl čert, aby to nedrželo všechno pohromadě :) Přídejte si k tomu nádherné vizuály a soundtrack a zaručuji se, že vás tenhle filmík nezklame. ()

Laputa 

všechny recenze uživatele

Strašně se mi to líbilo. Existuje možnost, že někdo činí zlo s dobrým úmyslem?... Velice hezký příběh. Nezvyklé propojení anime, romantiky a fantasy... ()

LordSnape 

všechny recenze uživatele

Aa! Megamisama! The Movie navazuje na pětidílnou OVA sérii z roku 1993, ale trochu dramatičtějším tónem. Belldandy vymaže vzpomínky na Keiichiho bývalý učitel Celestin, čímž se chce následně pomocí svého promyšleného plánu a víly Morgan pomstít Bohu a přetvořit svět k svému obrazu, kde by všichni lidé mohli být šťastný. Neumím to sice popsat slovy, ale tento film považuju za nejlepší romatic fantazy drama jaké jsem kdy měl možnost vidět. Nádherná hudba, animace, efekty i příběh. Sugoi! 10/10 ()

Quendi 

všechny recenze uživatele

Ále jo, dalo se na to koukat. Samozřejmě jsem zase trochu plavala v ději, ale na to jsem si už u anime zvykla. Musím vyzdvihnout, že i bez znalosti seriálu se člověk docela slušně chytá a většinu potřebného si domyslí nebo si alespoň nepřipadá zcela ztracen v ději. Zvláštní, že jsem celou dobu fandila jak Celestinovi, tak Belldandy a Keiichimu. ()

Reklama

Reklama