Reklama

Reklama

Hotel Bagdad

  • Západní Německo Out of Rosenheim (více)

Obsahy(1)

Děj slavného snímku režiséra Percyho Adlona se odehrává ve zchátralém hotýlku v poušti na cestě do Las Vegas. Hladinu ospalého prostředí rozčeří svým příchodem korpulentní dáma z Bavorska, která se tu definitivně rozejde se svým manželem. Tak skončí jejich okružní jízda po Státech. Na obyvatele motelu působí Jasmin jako bytost z jiného světa. Svým naivním, laskavým chováním a osobním kouzlem si brzy podmaní všechny hosty i obyvatele zapadlého hnízda, včetně energické černošské majitelky. Podnik se začíná měnit v navštěvované místo, kde se lidé zkrátka cítí dobře. Komediálně laděný snímek staví své situace i na střetu dvou ženských charakterů, daných zcela odlišným původem, výchovou a životními zkušenostmi. Hlavní roli ztvárnila populární německá herečka Marianne Sägebrechtová. Prostý a nenápadný film získal mj. ve Francii Césara za nejlepší zahraniční snímek a Hlavní cenu na filmovém festivalu v Riu de Janeiru. Pod názvem Calling you se proslavila i ústřední píseň, nazpívaná Jevettou Steelovou. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (26)

emma53 

všechny recenze uživatele

Zvláštní, neotřelý příběh se svýma pitoreskníma postavičkama v čele s Jasmínou Münchstettnorovou v jejím kloboučku a "malým" kufříkem a šéfkou hotelu, kterou hrála známá CCH Pounder (Policejní odznak) Sice tam u té neznámé benzinky skoro nic není jak má být, ale myslím, že vám v té jejich pohodové atmosféře i s tou jejich skvělou muzikou bude fajn. Kdo chce klídek, pohodičku, kafčo, k tomu si pustit něco příjemného a trochu neobvyklého, tak tohle je to pravé. ()

jhrasko 

všechny recenze uživatele

Hey Kamaraden, Bavoraken, toto je ine Kafen. Žiadne latte, žiadna VIedeň, ale dokonalý Bagdad, ktorý dáva nový význam slovám ako: termoska, bumerang, stan, umelecký portrét, ženská krása. Film končí a ja, zakaždým, ležím (ideálne) a usmievam sa. DOKONALÉ, slovami jednej postavy "(too much) HARMONY". ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Kterak jedna tělnatá Bavoračka pozdvihla ošuntěný zapadlý motel kdesi na americké prérii. Je to originální a vcelku milý film s lehce pohádkovou atmosférou. Když tedy připustíte, že se v pohádce nadává a prostitutka tetuje řidiče kamionů. Mimochodem, vidět poprvé v životě a ještě kdesi v motelu u Las Vegas bavorské lederhosny pověšené na ramínku, taky okamžitě volám šerifa, že se u mě ubytovala nějaká divná ženská. To je naprosto pochopitelná reakce na tuhle součást bavorského kroje. ()

Láryfáry 

všechny recenze uživatele

Návod na použití tohoto filmu: ¤konzumujte nejlépe v pozdní noci. ¤Nechte své tělní tekutiny vychladnout, zpomalit. ¤Nespospíchejte. ¤Přineste si kávu/frťana/voňavý čaj a můžete i čipsy. ¤Nebraňte se tempu filmu. ¤Vžijte se do té obtloustlé němky. ¤Vnímejte hudbu. ¤- Pak pro vás bude Hotel Bagdád Výjimečným zážitkem (a tu němku si zamilujete)¤ ()

killa black 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mě neuvěřitelně baví. Asi je to pro jeho klidné tempo, nekonfliktní téma, happy end a spoustu dalších jiných věcí. Náladou mi připomíná Smoke a podobně se při jeho sledování i cítím. Kdybych to měl vyjádřit jedním, nicméně nepřesným, slovem tak pohodovka. Film udrží pozornost i když se v něm nic dramatického neděje a už dlouho se mi nestalo, že bych se v průběhu blaženě usmíval jak koblížek. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (4)

  • Keď je na obrazovke v rámci titulkov uvádzaný kameraman, je možné vidieť jeho tieň v zábere. (Real Tom Hardy)
  • Hoci sa natáčalo v Arizone a Kalifornii, dej sa odohráva v Nevade. (Real Tom Hardy)
  • Reštaurácia, v ktorej sa dej odohráva, sa predtým volala Sidewinder Cafe. Po úspechu filmu sa majitelia rozhodli z toho ťažiť a premenovali sa na Bagdad Cafe. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama