Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Langobardský král Alboin (Jack Palance) by rád po vítězství nad kmenem Gepidů uzavřel s jejich králem mír. Alboinovým cílem je totiž dobytí samotného Říma a Konstantinopole. Gepidové mírové poselství rádi přijímají. K pojištění svých plánů požaduje Alboin ruku gepidské princezny. Krásná Rosamunde (Eleonora Rossi-Drago) však miluje mladého Amalchiho (Guy Madison), s nímž již ostatně má malého chlapečka... (Pohrobek)

(více)

Recenze (4)

Flego 

všechny recenze uživatele

Vcelku zaujímavý sandálový snímok z dôb stredovekého Talianska, má dobrú zápletku a tempo. Zaujal ma predovšetkým Guy Madison, ktorého poznáme ako zákerného kapitána Bradleyho z filmu Old Shatterhand. ()

Evzeni1 

všechny recenze uživatele

V českém znění: Jan Šťastný - Jack Palance (Alboino), Jiří Plachý - Andrea Bosic (král Cunimond), Petr Gelnar - Guy Madison (Amalchi), Bohdan Tůma, Radovan Vaculík, Bohuslav Kalva, Ladislav Cigánek - Carlo D'Angelo (Falisque) a další Vyrobilo: Studio Bär pro MGM v roce 2011 ()

Reklama

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Slušný italský historický film z obrovské řady podobných snímků meče a sandálu, jež vznikaly během padesátých a šedesátých let. Tentokrát filmu nechybí dokonce jisté historické pozadí. Příběh se odehrává v době stěhování národů, konkrétně kolem roku 572, kdy Langobardi obsadili velkou část Apeninského poloostrova. Jelikož se nejedná až o tak známé skutečnosti, nebudu dále odkazovat na dějiny raně středověké Itálie. Velkým plusem je pochopitelně Jack Palance v hlavní roli. Jack v této době brával podobné role celkem často a těmto snímkům skutečně prospíval, protože krom něj bývá v sandálech o charakterní herce většinou pořádná nouze. Kulturistů, svalovců a krásných ženštin se tu na druhou stranu vyskytuje požehnaně. ()

curunir 

všechny recenze uživatele

,,TEN, KTO NECHCE NIČ, ŽIADA VEĽA." __ Zo začiatku ma tá spleť intríg natoľko unavovala, až som sa rozhodol, že sledovanie odložím o pár dní až príde lepšia nálada. Cez rozpačitý úvod sa treba jednoducho prekúsať a po prvej polhodine naberá film viacej na obrátkach, i keď samozrejme lepšie momenty neustále striedajú tie nudnejšie a uťahanejšie, čo presne zodpovedá tradícii podobných žánrových počinov. Nad radom rôznych dramatických sekvencií pritom najsilnejšie vyznieva paradoxne scéna s ,,čašou" , ktorá by pri serióznejšom prístupe mohla byť ozdobou a zlatým klincom tohto filmu. Záver ako to už býva je v mnohom lepší než celý zvyšok a pozitívom je rozhodne aj Jack Palance, ktorému nemožno uprieť ako charizmu, tak aj často pôsobivý herecký prejav (viď Pohrobek) a do takýchto úloh bol vždy bezpochyby dobrou voľbou. Český názov je opäť len lákadlom na niečo, čo vo filme neplní prakticky žiadnu rolu, i keď ani ten pôvodný nemá u nezainteresovaných šancu. (9. hodnotenie, 3. komentár k filmu) ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama