Reklama

Reklama

Rok 2050. Teplota Slunce hrozivě stoupá. Na Zemi zuří kataklismické bouře. Vládne chaos a násilí. Podle vědeckých výpočtů hrozí planetě Zemi obrovská sluneční erupce, která zničí veškerý život. Jediná možnost záchrany pro lidstvo je dopravit vysoce účinnou bombu ke Slunci a odchýlit erupci mimo Zemi. Úkol je svěřen posádce vesmírné lodi Helios. Bezohledný obchodník Teageue (Peter Boyle) se snaží akci znemožnit. Prostřednictvím jedné členky posádky kontroluje Helios a jeho lidé na Zemi unáší syna kapitána lodi. Do smrtící erupce zbývají už jen hodiny... (MIDO FILM)

(více)

Recenze (20)

Ondrew odpad!

všechny recenze uživatele

Je mi uuuuuuuplne suma fuk, co si prave o tomto filme myslia tunajsi velavazeni "kolegovia". V pripade tejto snimky som sa nechal kapanek nachytat celkovym popisom, ktory rozhodne neznie najhorsie. To som si aspon myslel do chvile, kym som tuto PRISERNOST zacal realne sledovat. Jezkovy zraky... Sorry, ale obcas su iste filmy i na mna vela a to, co zacala predvadzat tzv. "Slnecna hrozba" uz min. v prvych 30. minutach... nie, nie nie a este raz nie! Scenar neskutocne chaoticky (hoci prave len samotny namet mohol kedysi stat za to), pricom rovnako pridrbnuto si ho zobral pod ruky i reziser a ked uz (zrejme) po pohlade do scenara videl, ze filmu uz tak ci onak nie je ani rady, ani pomoci, tak si evidentne povedal, ze to cele posle "do kytek". Darmo sa na scene vyskytol i veteran Charlton Heston... darmo su filmove triky (na danu dobu) vskutku na urovni... To je asi to jedine, co vobec stoji za zmienku. Presne si spominam, ako som zvacsa VOBEC netusil, co sa to na obrazovke vlastne deje... a najma preco... Dialogy medzi "hercami" totiz rozhodne nicomu nenapomahaju. Cakal som paradnu misiu k Slnku a tam skratka BOOM... odpalenie patricne nadupanej bomby. Miesto toho tam tzv. "herci" riesili tolko vedlajsich p*covin, az ma z toho zhruba po hodine rozbolela hlava a ked som konecne zhliadol zaverecne titulky, myslel som, ze zacnem predvadzat ritualny tanec staby obet samotnemu Belzebubovi za to, ze cely ten filmovy masaker konecne skoncil. Ak chce niekto skutocne solidne sci-fi s ako-tak podobnym nametom, potom nech rozhodne siahne po filme Sunshine (btw, s vynikajucim soundtrackom) a toto??? Kiez by sa dalo zabudnut, ze clovek cosi podobne vobec niekedy videl... 0%. ()

Ertai 

všechny recenze uživatele

Žádná sláva teda, kor na rozpočet 55mil.$ roku 1990. Sledujeme dvě linie: vesmírná loď letí ke Slunci odpálit tam bombu a překonává hromadu zádrhelů a sobotáží, zatímco na zemi drsňák děda Heston s černým baretem hledá svojeho vnuka (shodou okolností syna kapitána té vesmírné lodi). Nelze si nevšimnout že film méně (lodní počítač, orig. obal) či více (závěrečná "space trip" sekvence) kopíruje Vesmírnou Odysseu. Takže příběh je na katastrofický film v normálu, pěkná je lehce post-apo výprava Země roku 2050, hudba taky celkem šla, ale triky nic moc a Heston to moc nevytrhne. Film se dočkal uvedení v minimálním počtu kin a režisér raději volil do titulků obligátní "Alan Smithee". ()

Reklama

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Vedci v roku 2050 predpovedajú obrovskú slnečnú erupciu, ktorá podľa prepočtov zaručene ugriluje polku planéty. Čiže je zostavený team, ktorý má tento "problém" poriešiť. Solar Crisis je jedna z mojich srdcoviek mládí (ľubovolné katastrofické sci-fi je mi veľmi blízke), ktorá na začaitku 90-tych nenápadne trónila v spodných régáloch požičovní. Film bez výrazných odchyliek sledoval tradičnú premisu podobne ladenýh dobrodružstiev, ale pod návalom (tradične) logickćh kixov s prehľadom uhasil smäd po kvalitnom sci-fí béčku s áčkovými trikmi. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Áčková produkcia sa prejavuje hlavne velkolepým poňatím a špeciálnymi efektami, ktoré sú fakt na úrovni. Dve línie príbehu si síce spočiatku zavadzali, v závere však vyústili k vzájomnému spynutiu mozaiky. Potešia hlavne niekdajšie herecké hviezdy ako Palance, Heston či Boyle, ktoré aj v tomto veku dokazujú, že na to stále majú. Vo filme mi však chýbali silnejší záporáci a viac zapamätateľnejší záver. ()

honajz odpad!

všechny recenze uživatele

Docela mne překvapilo, že to bylo natočené v roce 1990, a ne o deset let dřív. Triky, vzhled, všechno špatně. Scénář naprosto neexistující, nejspíš stokrát za pochodu přepisovaný. Když došel nápad s kosmickou lodí, řekl si někdo z tvůrců, že sem vrazí něco z Mad Maxe, to by mohlo zabrat. Děj nakonec není ani tak o tom, jak se lidstvo snaží odvrátit hrozbu kosmického záření, jako o těch, kteří jsou si na základě vědeckých výpočtů jistí, že dojde k ohnivé bouři, a o těch, kteří tomu nevěří a záchrannou akci sabotují. Nepochopíte proč, že. Protože by nemuseli dělat nic, ani hnout prstem, a pokud erupce nenastane, jak tomu věří, tak cajk, a pokud ta bomba krizi odvrátí, tak taky cajk, ne? Mezi Zemí a lodí se pak záhadně přesunuje zabiják s bílými vlasy, který - kdovíproč, opět - zhypnotizuje hlavní inženýrku (samozřejmě ve sprše, aby si divák nemrava přišel na své), ale ta samozřejmě z hypnózy vypadne dvě sekundy před samodestrukcí lodě. Pak se tu po post-apo Zemi pohybuje mladík, syn současného kapitána, kterému pomáhá bývalý kapitán, a to jejich putování taky nedává smysl. A hlavně se zde pořád planě diskutuje o blbostech, ty dialogy jsou jak z pomocné školy. A na závěr trocha barviček a microsoftích screensaverů té doby, vydávaných za úžasný a nepopsatelný pocit ze sluneční korony, a ta inžinýrka se snaží jako hrát, jak je z toho úplně, ale úplně vedle, a ak rozevírá oči co nejšířeji to jde, až je to směšné... Brr, zapomenout, že jsem to kdy viděl. Chudáci Heston a Palance, tohle si nezasloužili. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (1)

  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného románu Takešiho Hawaty. (Hans.)

Reklama

Reklama