Reklama

Reklama

Příběh o Zoufálkovi

  • Velká Británie The Tale of Despereaux (více)
Trailer 2

Námořník Pietro a jeho velký kamarád krysák Roscuro zakotví v království Dor, známém po celém světě pro své lahodné polévky, a to během slavnosti „Dne polévky“. Hlavní kuchař André vaří vynikající polévku díky Boldovi, džinovi z jídla, který žije v jeho hrnci. Roscuro se vplíží do královské hodovní síně a spadne do polévky královny Rosemary, což ji vyděsí natolik, že dostane infarkt a zemře. Roscuro zjistí, že Pietro byl nucen odejít bez něj, a tak se ho ujme Botticelli, vůdce velké krysí populace, která žije v podzemí. Rozrušený smrtí své ženy král Filip zakazuje konzumaci všech věcí souvisejících s polévkou a prohlašuje krysy za „nezákonné“. Bez polévky se Dor stává chudým a bezútěšným místem. Andrému je zakázáno vařit polévku a Boldo se přestane objevovat. Králova dcera, princezna Pea, si zoufá nad smutným stavem království a nad tím, jak samotářské chování jejího otce, založené na zármutku, jí uzavírá svět. V myší vesnici v opuštěném kuchyňském skladu se do rodiny Tillingových narodí Zoufálek. Jeho rodina si okamžitě všimne, že má příliš velké uši, stejně jako toho, že se nenarodil slepý, ani plačící. Jak Zoufálek vyrůstá, je jasné, že se liší od ostatních myší. Je odvážný a zvědavý spíš než plachý, což znervózňuje ostatní myši kolem. Ve snaze naučit ho být „správnou myší“ ho jeho bratr vezme do královské knihovny, aby mu ukázal, jak žvýkat knihy. Ale Zoufálek se více zajímá o jejich čtení, protože je fascinován jejich příběhy. Jednoho dne se Zoufálek setká s Peou. Vypráví, co čte, a slibuje, že až dočte příběh o uvězněné princezně, řekne jí, jak vše skončí. Když se zjistí, že Zoufálek porušil myší zákon tím, že mluvil s člověkem, jeho rodiče Lester a Antoinette ho předají myší radě. Rada vykáže Zoufálka za zločin odvahy do vyhnanství. Slepá myš jménem Hovis spustí Zoufálka do kobky. Tím jej ostatní myši považují za mrtvého... (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (146)

Mary19 

všechny recenze uživatele

Žádné příjemné překvapení se bohužel nekoná... Příběh o Zoufálkovi není filmem pouze o malé statečné myšce s velkýma ušima, ale pojednává i o mnoha dalších a dalších postavách. A v tom je ten největší háček... Nicotná charakteristika postav (k tomu jejich nevýrazný dabing) a samostatné příběhy všech zúčastněných, které do sebe nezapadají... Co naplat, že se pár scén povedlo, když dohromady vytvářejí něco tak nudného a nezajímavého... 40% ()

BeranSon 

všechny recenze uživatele

Lidé si už možná zvykli na ty kreslené filmy kde je nejvtipnější násilí, Tento film o tom ale není je o kráse a lidskosti a tom jak se každý může časem měnit, i když je film až příliš ,,nemastný" mě se vskutku zalíbil a nezdál se mi jako nejhorší spíše jako zlatý průměr. Takže jsem spokojen. 5/10 jinak 51% ()

Reklama

Rincewind 

všechny recenze uživatele

Přiznávám se, na animáky mám fakt slabost...Ale aby se mi tohle líbilo, to by ta slabost musela hraničit s nekritickým obdivem...Tvůrci se asi inspirovali leckde, připadalo mi to jako směs Ratatouille, Happy Feet a Flushed Away. Bohužel z těchto filmů si to nic kladného nevzalo. Nebylo to vtipné, ani trošku napínavé, milé a už vůbec to nemělo svoje kouzlo. A celou dobu jsem přemýšlel, jestli to má nebo nemá být pohádkové. Jasně, malá statečná myš, která se shlédne v rytířském příběhu a zachrání princeznu. Ale co ty krvelačné masožravé krysy, které chtějí princeznu sprovodit ze světa nějakým ošklivým způsobem??? To je na rodinný film už trochu moc. 40% a ani o chlup víc. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Poprvé, co jsem tento animovaný film viděl, se mi vůbec nelíbil. Nedokázal jsem se přenést přes ten poněkud šedější příběh a vizuální styl. Až po druhém zhlédnutí jsem jej ale dokázal ocenit. Hlavním tahákem je, že to není moc film pro malé. Nejen díky atmosféře, ale i tomu, že tu nejsou žádné gagy, nic takového, což by mělo vysloveně pobavit. Namísto toho je příběh plný „ublíženosti“, na které také hodně staví. Kromě hlavního hrdiny a ještě jednoho dalšího charakteru ale skutečně příběh nenabízí nic mimořádného, či obzvlášť výrazného. Ovšem, když se náhodou perete s polofunkčním počítačem, což si žádá v určitých chvílích čas nečinnosti a nekonečného vyčkávání, je vyplnění tohoto času právě Zoufálkem víc než příjemným odreagováním. 70% ()

merigieren 

všechny recenze uživatele

relativně krátká pohádka, s hezky vytvořeným světem, ustrašené myšky, zvrhlé krysy, přitroublá prasinka, kuchař a jeho kouzelný pomocník, 50 minut se to tak nějak buduje, aby to během 20 minut poslali do kelu. V českém znění má princezna přesladký hlásek, ale jinak mi moc k srdci nepřirostla, nejspíš bych jí nechal sežrat a moc se o zbytek nestaral. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (3)

  • Vzhled "zeleninového strašidla" Bolda inspirovaly slavné obrazy italského malíře Giuseppeho Arcimbolda. (D.Moore)
  • Film vznikl podle stejnojmenné knihy z roku 2003 autorky Kate DiCamillo. Dílo přečetlo asi 10 milionů čtenářů a titul se dlouho držel na předních pozicích žebříčku nejprodávanějších knih. (hippyman)
  • Původně byl navržený na hlavní postavu hlas Justina Longa, nakonec však role připadla Matthew Broderickovi. (sir-dave)

Reklama

Reklama