Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Elegantní poručík Ray Tango zneškodní kamión převážející drogy. Drsný polda Gabe Cash si o tom s úšklebkem přečte v novinách a vzápětí se musí bránit útoku najatého čínského vraha. Obou policistů už má Yves Perret, mocný král podsvětí, plné zuby a rozhodne se je zlikvidovat. Na mysli ovšem nemá obyčejnou vraždu. Vláká je do opuštěné budovy, kde se oba muži poprvé osobně setkají. Vzápětí objeví zavražděného muže a než stačí cokoli podniknout, jsou zadrženi agenty FBI a obviněni z vraždy a odsouzeni na základě Perretem podvržených důkazů. Nejenže jsou veřejně zostuzeni, ale navíc se ocitnou ve vězení, které dříve hojně zásobovali těmi nejhoršími zločinci. Je jisté, že tady dlouho na živu nevydrží. Zbité policisty první noc na poslední chvíli zachrání zástupce vězeňského správce, který jim také poradí jak uprchnout. Následující noci oba využijí příležitosti a skutečně se jim podaří uniknout. Každý sám se pak pouští do pátrání po muži, který je dostal do pasti. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (580)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Takze po Arniem si buddy movie komediu vyskusal aj Sly. A dopadlo to o nieco zabavnejsie. Hlavne chemia medzi Slyom a Russellom je dokonala a ti dvaja su rovnocenny partaci. Pre Slya je tento film netypicky aj tym, ze tu nema ziadnu vaznu temu, ale cely cas hlaskuje. Akurat Russel si mohol odpustit tu trapnu scenu v zenskych satach. Nie je nic odpornejsie. Obsadenie je nabite znamymi xichtami. Po Arnieho buddy movie sa aj v tom Slyovom objavi hnusak Brion James, tentokrat ako hlavny poskok ustredneho zaporaka. Zaporakov tu je neurekom. Legenda Jack Palance, James Hong, Star Trekovsky Marc Alaimo, velka drzka Robert Z'Dar a dokonca sa tam mihne aj Billy Blanks bez Total Gymu. Ako okrasa tu je nadherna mladucka Teri Hatcher, ktora hra Slyovu sestru akoze nobl tanecnicu, ale podla mna to, co predvadzala nemalo daleko k obycajnemu striptízu. Hovno tanecnicka, kurva to je. :) Akcne sceny ma potesili aj sklamali. Je ich tu dost malo. Skvela nahanacka na zaciatku a potom uz len velkolepe finale. Ale ked uz na nejaku akcnu scenu dôjde, tak stoji za to, lebo obsahuju pôsobive kaskaderske kusky (hlavne rôzne pady a odvazne skoky) za ktore by sa nehanbil ani Jackie Chan, ktoreho tu cituju (vykradaju) hned na zaciatku v scene s kamionom. Trochu sklame len preplacane finale v ktorom vsetko vybuchuje, ale uz to pôsobi trochu sterilne. Stred filmu mi pripadal nudnejsi. Blbnutie v base ma nenadchlo, ale stale je to zabavnejsie ako cely Kriminal. Tu ma potesili aspon bitky, ktore sice nie su prilis kontaktne, ale choreograficky na USA produkciu vyzeraju slusne. Nepôsobi to ako nudna krcmova bitka. Takze vdaka lepsej chemii a niekolkym pôsobivym kuskom v akcnych scenach ma tento film bavi viac ako Red Heat, ale aj tak si myslim, ze ani v tomto pripade nebol potencial vyuzity naplno. Proste dalsi film v ktorom sa prilis vela keca a ma malo akcnych scen, aj ked je v jednej z dvoch hlavnych rolí druhý najslavnejsi svalovec Sly. (Prvy je samozrejme Arnie). 7/10. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Jeden z velmi oblíbených filmů mého dětství, tehdy by to bylo 5* jako vyšitých. Setkání po dlouhých letech už samozřejmě nepřineslo stejnou dávku nadšení, jen závan nostalgie, přesto tahle akční komedie neztratila veškerý svůj lesk. Tehdy jsem stranila uhlazenému Stallonovi, tentokrát spíše volnomyšlenkáři Russelovi, tehdy se mi líbila i závěrečná třetina plná střelby a výbuchů, tentokrát mě víceméně krkala.Tři puntíky bych klidně dala, aniž by bylo nutné přivírat oči. Tak si ty dojmy dětství/dospělost zprůměrujeme a máme solidních 75% - vida, pro jednou se shodnu se zdejším průměrem :-). ()

Reklama

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Říkám to furt a řeknu to ještě jednou. Ve své době příkladný akční film, podle kterého se ostatní učili, jak má vypadat nesourodá dvojice a jak se "hláškuje". Kdybych si měl sestavit nějaký žebříček Stalloneho filmů, dal bych na první místo Demolition mana, potom Rambo IV a pak hlavně Tango a Cash. Víc takových klasik a budu držet hubu. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Končalovského nízkorozpočtový pokus o akční komedii, který je po jeho oscarovém Splašeném vlaku přeci jenom krokem zpět. Ale místama je to překvapivě vtipný, Russel se Stallonem chrlí hlášky jak na běžícím páse a bezvadně se doplňujou. Rozhodně je to jeden z těch lepších Stalloneho kousků konce 80.let, kdy jeho kariéra pozvolna upadala a znovu oživla snímkem Cliffhanger. ()

erl 

všechny recenze uživatele

Tango a Cash , Cash a Tango. Možná nejlepší Buddy movie vůbec. Spousta akce , humoru a naprosto brilantní hlášky pronášené mými oblíbenými herci. Oba jsou stejně cool. Především Slye překvapil svou přirozeností. Příběh je sice nezajímavý a akce v některých scénách podivně sestříhaná ale drsné duo Slye , Kurt udělá prakticky celý film. 85% ()

Galerie (25)

Zajímavosti (26)

  • Brýle, které ve filmu Ray Tango (Sylvester Stallone) nosí, má Stallone dodnes uložené mezi svými cennostmi. (ČSFD)
  • Pracovní název filmu byl The Set Up. (džanik)

Související novinky

Strážci Galaxie s Kurtem Russellem

Strážci Galaxie s Kurtem Russellem

18.02.2016

Akční legenda z Hvězdné brány, Útěku z New Yorku nebo Tanga a Cashe ulovila další velkou roli. Kurt Russell se po Rychle a zběsile 7 objeví i ve druhých Strážcích Galaxie, kde si zahraje otce Petera… (více)

Tarantino a Cash

Tarantino a Cash

26.07.2006

Kdepak, žádný remake nebo pokračování dnes již klasického buddy snímku Tango a Cash se nechystá. To se jen kdysi zářivá hvězda akčního žánru Kurt Russell spolčil s režisérem Quentinem Tarantinem za… (více)

Reklama

Reklama