Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Michael Henchard prodá v opilosti svou manželku a dceru neznámému námořníkovi. Po vystřízlivění ženu a dítě doma nenajde. Po zbytek života svého činu lituje a marně se snaží odčinit, co způsobil. Díky své houževnatosti a energii se vypracuje až na starostu Casterbridge. Minulost se však hlásí o slovo. Po dvaceti letech do města přijíždí jeho ztracená žena s dcerou. Životní osudy všech zúčastněných prochází bolestnými změnami... Michael se musí rozhodnout, zda znovu přijme svoji ženu jako právoplatnou manželku nebo se ožení se svou snoubenkou Lucettou. Čeká ho zápas o přízeň a lásku svých blízkých, ale i o život, který si vybudoval. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (10)

misterz 

všechny recenze uživatele

O vzostupe, úspechu a krutom páde jedného nešťastného človeka, ktorého dostihla jeho minulosť. Nuž, niekedy sa aj za jednu chybu v živote draho platí, nekompromisne a nenávratne... Tak toto bola dráma skoro až antických rozmerov a to v nádhernej výprave viktoriánskeho Anglicka - kostýmy, interiéry a exteriéry no jedna báseň. Po hereckej stránke nemám tiež čo vytknúť, možno až na J. Purefoya, ktorý mohol byť malinko presvedčivejší a hrať trocha s väčším nasadením akoby sa na film s tak brilantným scenárom patrilo. Knihu si preto rozhodne prečítam. Škoda, že seriál vysielaný kedysi hrozne dávno sa nedá zohnať, pretože táto nádherná viktoriánska dráma s tak perfektne napísanými postavami a vykresleným prostredím si rozhodne väčšiu pozornosť zaslúži. Silný nadpriemer. 85/100 ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Britsky precizní, pečlivé a s úctou k vlastní literární tradici natočené drama podle T. Hardyho. Díky předloze je příběh velice köšatý s mnoha originálními zákruty, herci jsou výteční a stará Anglie kouzelná. Malinko vadí jen zcela bezchybný James Purefoy, který svou postavu pojal jako vzor veškeré mravní dokonalosti, čímž se stalo, že po nějaké době trošku nudí. ()

Reklama

Figuska 

všechny recenze uživatele

Další z výborných adaptací románů T.Hardyho (Daleko od hlučícího davu, Tess z D'Urbervillů, Jude), i tady se setkáváme s pohnutými osudy venkovských farmářů, s jejich životními přešlapy, velkým tajemstvím, morální volbou a bolestí. Dlouhé, ale vůbec nenudí, děj se neustále vyvíjí. Perfektní výkon Ciarána Hindse v roli Michaela Hencharda. Polly Walker mi do nevinné role úplně nesedla, ale nezbylo mi než ji uvěřit. ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Britská klasika v kulisách podmanivé viktoriánské Anglie dodává filmu nepochybné kouzlo. A navíc režisér Adrian Johnston aby dokázal z interpretace Hardyho předlohy vyhmátnout maximum, chytře vybral i hlavní postavy, které hrají skvěle. Proto stojí film rozhodně za pozornost. ()

pipapa odpad!

všechny recenze uživatele

Nevím, zda bych hodnotila jinak, ale protože jsem napřed viděla seriál Řím, kde byli Walkerová, Purefoy i Hinds superbní, a také BBC seriálovou verzi Casterbridgeský starosta z roku 1978, byla pro mne tahle verze z r.2003 doslova utrpením. Výše uvedená trojice mi do staré romantické Anglie nepasovala ani typem ani hereckým projevem. Příběh je zpracován povrchně a nezábavně, prostě narychlo spíchnutá slátanina, kterou jsem ani při dobré vůli nedokoukala. Děkuji, ale repete nebude. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama