Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Mladý intelektuál Tuan Yu (Danny Lee) je synem guvernéra, který se stal terčem rivala svého otce proto, že jeho otec měl kdysi poměr s matkou krásné Xiang (Tanny Tien Ni). Tuan a krásná Xiang jsou tedy sourozenci, ale po prvním setkání si toho nejsou vědomi a zamilují se do sebe. O srdce mladého knihomola má zájem i mladá dáma a milovnice hadů Zhong Ling, která hodlá mladého Tuana učit kung-fu, a on ji na oplátku učí číst. Dokáže se Tuan postavit zlému guvernérovi a vyřešit letitý rodinný spor? (Epistemolog)

(více)

Recenze (4)

kinderman 

všechny recenze uživatele

Na tomhle filmu není nejzábavnější podvedený manžel, jemuž milenec jeho ženy "ustřelí" nohy bleskem ze svých prstů, takže si je tento musí nahradit kovovými (muřími) protézami, ani "obří gorila" či věčně nadržené zubaté monstrum, nýbrž zápas hlavního hrdiny s rudým pythonem. Silně mi totiž připomněl scénu z Burtonova Eda Wooda, kdy režisér motivuje starého herce, který má svést boj s "chobotnicí", slovy: "Belo, dej do toho všechno." ()

Epistemolog 

všechny recenze uživatele

Za copek přitažené fantasy pobaví svou bizarností a kostýmy. Interiéry doupat jsou jak vystřiženy z barevné dílny Maria Bavy. Ponuré jeskyně, podivné pagody smrti a zamlžené bažiny měl na starost ostřílený umělecký režisér Johnson Tsao, který art dyzajn u Shaw brothers kočíroval ve dvou 100vkách snímků. Ikdyž je snímek spíše produktem dětské představivosti, dokázal si udržet mou pozornost díky krátké stopáži, umu nejzkušenějších osvětlovačů Shaws a maskám. 0bzvláště se vyvedl make-up Canglonga (Tao Chiang s klepety:). Jde o můj 135. zhlédnutý film s Wah Yuenem, kterého lze postřehnout v miniroli člena klanu Jedovatých můr, jehož členy jsou i slavní stunti Tino Wong, Corey Yuen, Brandy Yuen a Shun Yi Yuen. ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Jedna z najstupídnejších fantasy kung-fu chobotovín aké sa dajú vidieť. Hneď na začiatku chce naštvaný manžel zabiť chlapa čo mu brúsi ženu, ale ten mu lejzrom z prstu odsekne nohy. Samozrejme že beznohý plánuje pomstu a za týmto účelom si obstará protézy v štýle kovových stračích nožičiek a naučí sa chrliť oheň že by mu mohla závidieť väčšina drakov. Ani ženské hrdinky nezaostávajú, jedna má rukávy plné hadov ktoré sa ľuďom zažerú do tela a druhá používa ako zbraň kosť vystreľujúcu svietiace šípky. Uvidíme Kung-fu gorilu z maškarného plesu základnej školy, obrieho gumohada, zubatého zlosyna čo má miesto rúk kosák a kladivo ( zjavne čínsky komunista ) a hlavný hrdina získa supersilu keď zožerie svietiacu ropuchu. Záverečný súboj pripomína vďaka divokej paľbe rôznofarebných lejzrových striel z holých rúk skôr vesmírnu bitku zo Star Wars než bojové umenia. No a vo chvíľach keď hrdinovia nemusia odrážať blesky a fotónové torpéda sa dozvedia kto je ich skutočný otec, matka, brat či sestra. Riadne zhovadilá sranda pre otrlých divákov zlých filmov. ()

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama