Reklama

Reklama

Svět přírody - Série 31 (2012) (série)


Obří vydry z Amazonie (S31E09)

(epizoda)
  • Velká Británie Giant Otters of the Amazon
Velká Británie, 2013, 1 h

Hrají:

Charlie Hamilton-James (průvodce)

Obsahy(1)

V Amazonii se jim říká říční vlci. Jsou to hlasité, divoké a bojovné šelmy. Ale také láskyplné, citlivé, a svou rodinu chrání s velkým nasazením. Dokument z kolekce BBC Earth. I když to znamenalo riskovat vlastní život, před třinácti lety začal mladý britský kameraman Charles Hamilton-James rodinu těchto vzácných vyder natáčet. Nahlédl do jejich tajuplných životů a zachytil například okamžik, kdy šlo mládě jménem Diablo poprvé do vody. Nyní míří do Amazonie znovu. Doufá, že tam Diabla nalezne, i když je jeho druh stále více ohrožen. (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

tahit 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už zase kousek Amazonie. Gentlemanské vydry, které si zde vedou skvěle. Po několika minutách mě to čaplo a nepustilo až do konce. Umně zpracované a excelentní záběry v každém okamžiku. Ale nedá mi to a musím říci, že tedy moc nechápu, proč vypravěči říkají třeba o kajmanech, že se chová zákeřně. Ne, že by se každé zvíře chovalo rytířsky, ale že by zákeřně? Osobně si myslím, že je to hloupá spekulace. ()

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Poutavý dokument o jednom z mnoha ohrožených druhů světové fauny. Zpracováno s náznakem příběhu vydří rodinky. ()

Reklama

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Z väčšej časti trochu nudné, bežný život vydier natočený iba sponad hladiny. Zaujímavých momentov len pár, ako napríklad útok vydier na kajmana, ale aj to sa nezadarilo natočiť celkom dobre, lebo tomu bránilo lístie v mieste súboja. Nie je to chyba kameramana, on s tým nič neurobí, len trpezlivo čaká, ale diváka to nepoteší. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama