Reklama

Reklama

Svět přírody

(seriál)
  • Česko Přirozený svět (více)
Velká Británie, (1983–2020), 450 h 19 min (Minutáž: 43–78 min)

Režie:

Joe Kennedy, Brian Leith, Virginia Quinn, Kevin Flay, Densey Clyne (více)

Hrají:

David Attenborough (vypravěč), Ian Holm (vypravěč), Andrew Sachs (vypravěč), Tim Pigott-Smith (vypravěč), John Shrapnel (vypravěč), Paul McGann (vypravěč) (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(38) / Epizody(526)

Obsahy(1)

Příroda je plná úžasných zvířat a neuvěřitelných příběhů. Každý živočich – i ten zdánlivě nejobyčejnější – má svůj jedinečný život, plný každodenních bojů, starostí i radostí. Podívejte se zblízka na tento pestrý svět, odhalený tímto výjimečným dokumentem. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Recenze uživatele filmmovier k tomuto seriálu (7)

Ledovec, který potopil Titanic (2006) (S24E16) 

Ano, konečně nějaký dokument o vrahovi tisíců lidí... Překvapilo mě, že tenhle dokument ještě nemám ohodnocený. Viděl jsem ho před mnoha lety a už tehdy mě zaujal. Na informace je to hodně bohaté a bylo zajímavé sledovat životní pouť osudného ledovce... Konečně se na to taky někdo podíval z té druhé strany - a vyplatilo se, ten dokument je parádní a já určitě všema deseti (plus pěti) doporučuju. ()

Archa Davida Attenborougha (2012) (S31E05) 

David Attenborough si hraje na Noeho a jak jinak, jde mu to skvěle. Zajímavé poznatky, experimenty, rozhovory a kupa informací ze života méně známých, ale o to zajímavějších tvorů s typicky perfektním komentářem. 90%. ()

David Attenborough: Úžasné žáby (2014) (S33E10) 

Normálně bych se na dokument, který je kompletně celý jenom o žábách, asi nepodíval... ale David Attenborough je prostě David Attenborough. Dokument je to fantastický. Nádherný, jako vždy plný fascinujících záběrů. Žáby jsou skutečně úžasné a ten dokument za to stojí. Výjimeční tvorové, jedinečný dokumentarista. 100%. ()

Rybařící levharti (2015) (S34E01) 

Další dokument s přispěním Davida Attenborougha, tentokrát tady ale účinkuje pouze formou komentáře. A to je moc dobře. Fantasticky natočený film plný epických záběrů, vzrušujících zvratů (hlavně na konci) a detailním pohledem do života těch nádherných a fantastických koček. Nádhera. 100%. ()

David Attenborough: Velcí ptáci (2015) (S34E06) 

Další vynikající, informačně bohatý a vizuálně nádherný dokument z dílny toho nejlepšího. Pohled na život nelétavých ptáků v té nejlepší podobě s tím nejlepším komentářem. 100%. ()

David Attenborough: Mravenčí hora (2017) (S36E08) 

Fascinující dokument o mravencích. Tradičně úžasný komentář (sir David tentokrát i osobně), úchvatné záběry a hromada zajímavostí. 90%. ()

David Attenborough: Zázrak jménem vejce (2018) (S37E01) 

David Attenborough je prostě neskutečnej velikán a já ho nikdy nepřestanu obdivovat. Tentokrát přináší neuvěřitelně fascinující, úchvatný a vizuálně úžasný dokument o něčem tak obyčejném, jako je vejce. Načež zjistíte, že vejce vlastně vůbec není obyčejné, ale že jde o jeden z nejgeniálnějších nápadů přírody. Strhující, zajímavé, objevné. 95%. ()

Reklama

Reklama