Reklama

Reklama

Svět přírody

(seriál)
  • Česko Přirozený svět (více)
Velká Británie, (1983–2020), 450 h 19 min (Minutáž: 43–78 min)

Režie:

Joe Kennedy, Brian Leith, Virginia Quinn, Kevin Flay, Densey Clyne (více)

Hrají:

David Attenborough (vypravěč), Ian Holm (vypravěč), Andrew Sachs (vypravěč), Tim Pigott-Smith (vypravěč), John Shrapnel (vypravěč), Paul McGann (vypravěč) (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(38) / Epizody(526)

Obsahy(1)

Příroda je plná úžasných zvířat a neuvěřitelných příběhů. Každý živočich – i ten zdánlivě nejobyčejnější – má svůj jedinečný život, plný každodenních bojů, starostí i radostí. Podívejte se zblízka na tento pestrý svět, odhalený tímto výjimečným dokumentem. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Recenze uživatele Narciska k tomuto seriálu (3)

Chytré opice (2008) (S27E03) 

Kromě unikátních záběrů na tom bylo super to, že se za chytrými opicemi skrývali makakové, dželady, guerézy a další méně známé druhy, které si přesto s inteligencí a škálou emocí příliš nezadají ani s námi :) ()

Létající nosorožci (2013) (S31E10) 

Výborný projekt i dokument. Je obecně známo, že jsou nosorožci na pokraji vyhubení a že pytláctví jejich stavy nadále povážlivě snižuje. Tento dokument zachycuje nejen tato fascinující zvířata, jež na naší planetě přežívala 50 milionů let, dokud je během jednoho století člověk takřka nevyhubil, ale také lidi, jež jim jsou zcela oddáni. Znají je líp než kdokoliv jiný a pro jejich záchranu, jeden jediný projekt, jsou schopni obětovat 8 let příprav. Velmi citlivý a velmi humánní dokument. Nezbývá než přát si, ať jejich úsilí přináší ovoce! ()

Rybařící levharti (2015) (S34E01) 

Kočka, které se nevěnuje v dokumentech z prostředí africké savany mnoho pozornosti, určitě stojí za přiblížení. Je zde krásně nasnímaná, jsou nám ukázány sociální interakce mezi těmito jinak spíše samotářskými lovci a jak název říká, můžeme vidět jejich přizpůsobivost a učenlivost při lovu ryb, kdy voda opět není to, co si s kočkovitými šelmami spojujeme. ()

Reklama

Reklama