Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Některé vášně zkrátka nejdou zkrotit. Osudem mladého rančera Johnyho jsou koně a teď i jedna nedostupná žena, krásná Alejandra. Matt Damon a Penélope Cruz ve westernovém romantickém dramatu režiséra Billyho Boba Thorntona o nenaplněné lásce.  Rodina Gradyů vlastnila odnepaměti ranč v Texasu a mladý John si nepřál nic jiného než v rodinné tradici pokračovat. Po smrti dědečka se ale situace změnila. Johnova matka odmítá žít v pustině a ranč prodá. John tedy musí svoji touhu po kráse divokých koní naplnit jinde. Spolu s přítelem Laceym Rawlinsem osedlají koně a vydají se přes řeku Rio Grande do Mexika v naději, že zde dostanou práci jako honáci dobytka. A to se jim také nakonec podaří. Velkostatkář Hector de la Rocha si navíc šikovného Johna velice oblíbí a udělá z něho svoji pravou ruku. Problémy nastanou až ve chvíli, kdy se John seznámí s rančerovou krásnou dcerou Alejandrou… V hlavních rolích milostné romance režiséra Billyho Boba Thorntona o nenaplněné lásce uvidíme hollywoodské hvězdy první velikosti Matta Damona a Penélope Cruzovou. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (45)

Lynn 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem od celkem dobrého obsazení Damon-Cruz celkem dobrý romanťák se spoustou koní a melancholických záběrů přírody. Bohužel, nestalo se. Hned na začátku mě zarazila doba, do které je příběh zasazen (konec 40-tých let) - přece jenom ta určitá naivita by seděla do doby o 20 let starší. A mezi hlavním mileneckým párem to vlastně vůbec nejiskřilo. A taky se ani trochu nedostalo na ty koně, na který sem se vlastně těšila nejvíc. Takže 2* za snahu a sem tam povedenej záběr. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Teba blesk netrafil. Nevieš, aké to je.“ Na filmy o koňoch treba prísnu ruku ako na niektoré typy koní, pretože ak tvorcovia podcenia scenár, môžu mať v hlavnej úlohe aj Matta Damona, bude to neznesiteľná nuda. KRÁSA DIVOKÝCH KONÍ však, obávam sa, neuspokojí ani koniarov, pretože hoci má film len dve hodiny, pôsobí miestami až s prepáčením neznesiteľne nudne. S prepáčením preto, lebo ma takéto reči trocha mrzia – na snímke je rozhodne vidieť, koľko talentovaných ľudí na nej pracovalo, od hercov (Bruce Dern, Rubén Blades, Robert Patrick, Henry Thomas) a spisovateľa Cormaca McCarthyho (TÁTO KRAJINA NIE JE PRE STARÝCH) cez režírujúceho a produkujúceho herca Billyho boba Thorntona (SMRTIACI BUMERANG, JEDNODUCHÝ PLÁN) až po scenáristu Teda Tallyho (Oscar za MLČANIE JAHNIAT),nevraviac o nádhernej prírode a poetickej atmosfére. Napriek tomu snímka nedosahuje kvalít podstatne prepracovanejších konských dobrodružstiev (SEABISCUIT – DUPOT KONÍ alebo výborný HIDALGO). ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Na poli " konskych filmov", teda filmov o konoch je toto nuda a podpriemer. V 80. rokoch bol western mrtvy zaner, a v 90. rokoch takmer uplne vymizol. Roku 2000 to nebolo inak. Maketa westernoveho mestecka je plana, nic sa nedeje, tempo je ubijajuce, nuda zas suverenne vladne. A cudujem sa Penelope Cruz, ze do toho vobec sla. Potom to uz nezachranili ani Penelopa a ani ostatni herci /Damon, Patrick, Henry Thomas. ...../. A navyse to v kinach komplet zhorelo . 30 % ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Tento film hlavně neví, čím chce být. Začíná jako dobrodružný film s nádechem westernu, sklouzává k romantice, aby byl následně přerušen naturalistickým vězením. A když to pomine, tak je tu opět romantika, jenže slib je slib, a tak si polib, Matte Damone. A ten závěr.. to je opravdu Thornton tak špatný režisér, že si nedovede poradit s jednoduchou zápletkou? Snímek je zmatený stejně jako tenhle komentář. Třetí hvězda za ten slibný začátek. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

John Grady (Matt Damon) si nikdy nepřál nic jiného, než pracovat na farmě. Ale když jeho matka ranč prodá, tak se John sebere, a se svým kámošem Laceym (Henry Thomas) se vydají hledat práci do Mexika. Cestou potkají mladého Blevinse (Lucas Black), který je již od pohledu potížista - takže jsou rádi, že se jej u jednoho městečka zbavili a našli práci u velkostatkáře de la Rochy. Jenže poklidný život na farmě a Johnův románek s Rochovou dcerou (Penelope Cruz) naruší obvinění z krádeže koní, které spáchal Blevins a udal i Johna s Laceym ... Billy Bob Thorthon si jednou spletl strany, a místo před kamerou se chtěl ukázat na druhé straně. Bohužel si k tomu nevybral ten úplně nejlepší film. V Kráse divokých koních se (bohužel) splétají dva příběhové motivy (romantická linie Johna s Alejandrou, které okolí nepřeje a krádež koní, obvinění a mexické vězení). Každá z těchto linií by nepochybně stačila na samostatný film - dohromady to bohužel působí hodně chaoticky, a když už se člověk do něčeho vžije (Matt Damon a mexické vězení), hned je vše jinak aby mohla pokračovat romantická linie. Navíc mi k sobě ani moc Matt Damon s Penelope Cruz neseděli.. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (10)

  • Název filmu byl inspirován stejnojmennou tradiční americkou písní. (Geriel)
  • Původní verze filmu měla skoro 4 hodiny. Po sestříhání se od něj kvůli jeho nesrozumitelnosti jak režisér, tak všichni hlavní představitelé distancovali. (Chrustyn)

Související novinky

Zemřel oceňovaný autor Cormac McCarthy

Zemřel oceňovaný autor Cormac McCarthy

13.06.2023

Uznávaný spisovatel, scenárista a držitel Pulitzerovy ceny za literaturu Cormac McCarthy zemřel ve věku 89 let. Smutnou zprávu potvrdil jeho syn John McCarthy. Slavný autor měl na svědomí tak zásadní… (více)

Scottova novinka s luxusním obsazením

Scottova novinka s luxusním obsazením

23.04.2012

O thrilleru The Counselor, který Ridley Scott natočí podle prvního originálního scénáře Cormaca McCarthyho (Cesta, Tahle země není pro starý), jste už u nás četli několikrát. Projekt má v Hollywoodu… (více)

Reklama

Reklama