Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V Mexiku movitý velkostatkář Leslie Chase (Robert Patrick) vyžene divoký kanibalský kmen Toteků z jejich území a zabije jejich náčelníka. Umírající náčelník posledním výdechem přenese svoji špatnou duši do Chaseova těla. Chase zdědí krvežíznivou potřebu zabíjet a pojídat lidské maso. Jeho rozdvojená osobnost se po léta marně brání neodolatelné touze zabíjet. Mnohonásobný vrah Chase je pronásledován soukromým detektivem, najatým Norou Woeksovou (Joanna Pacula), která pátrá po svém pohřešovaném manželovi. Neodradí ji ani, když zjistí, že detektiv byl zabit. Podezřívá i nového milence své kamarádky. Značně naturalistický thriller plný napětí s hvězdným obsazením. (Q FILM)

(více)

Recenze (8)

tron 

všechny recenze uživatele

Posledný vzdych som v polovici 90. rokov videl na videu a veľmi ma sklamal. Ale v januári 2020 som si ho pozrel znovu a už sa mi páčil. Po megaúspechu T2 sa Robertovi Patrickovi podarilo ukoristiť pár dobrých úloh v nie úplne zlých filmoch (Oheň na nebesiach, Krajina policajtov, Fakulta) a toto je jeden z nich. Na to, že jeho hlavnou témou je kanibalizmus, je Posledný vzdych natočený prekvapivo pokojne, nenápadne a na prvý pohľad konzervatívne. Vyložene sa vyhýba výslovne explicitným scénam. Napriek tomu pod povrchom drieme čosi zlé, temné, zákerné, smrteľne nebezpečné a úchylné. Čo len podporuje sústredený, hoci nijak zázračný výkon chladného Roberta Patricka. Pozitívne zaujme scenár, ktorý je prekvapivo vystavaný. Nechcem spoilerovať, ale uvediem aspoň jeden nenápadný detail za všetky. Zo začiatku to vyzerá ako Angel Heart. Teda pátranie súkromným detektívom (ktorý tým pádom vyzerá ako hlavná postava) po záhadne zmiznutom chlapovi. Avšak po polhodine sa táto linka prekvapivo končí a začína sa diametrálne odlišná. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Hned zkraje střeva ven? Tak ne, jen žebra... Sympatický thriller, kterému by slušela kratší stopáž. pěkná kamera, úvod s džunglí navnadí. Po tajemných událostech v Mexiku se znovu vynoří Leslie Chase, zatímco uplynulo šest let. Tedy jestli po celou dobu fungovala kletba, co ho stihla, není jasné, každopádně nyní se do popředí dostává Nora, jejíž manžel zmizel před 6 měsíci, a ona neustává v pátrání. Typická devadesátková záležitost, kterou táhnou dvě hlavní postavy, kdy Patrick tu démonickým vzezřením připomíná Rutgera Hauera. Jistě, mohlo to být krvavější, magičtější, strašidelnější a tak, což námět nabízel. Ale na jedno podívání, proč ne. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Celkem zajímavý malý filmek o PAtrickovy jak zabíjí a papá ženský s kterýma se seznámý, jen proto aby se stal nesmrtelný. Bylo to celkem příjemný pokoukání ale občas jsem měl co dělat abych vydržel do konce. Patrick byl skvělej a ten jeho vražednej kukuč je parádní. Atmosféra je celkem solidní a akční scény jsou dostatečně zábavné. Ale kdo čeká jatka nebo něco víc než béčkový thriller tak bude zklamán. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Terminátor 2 mu přinesl na začátku 90 let slávu a tak se stal Robert Patrick na filmovém trhu velmi žádaným zbožím. Nabídky se jen hrnuly, ale opravdu dobrých rolí se moc nedočkal. I zde to byl právě ON, kdo se měl stát hlavním lákadlem tohoto filmu a toho se rozhodli tvůrci náležitě využít. Byli si totiž vědomi, že film jako celek neměl zrovna moc velký potenciál stát se opravdovou peckou a přesně tak to i dopadlo. Ve skutečnosti jde totiž jen o průměrný hororový thriller s několika světlejšími okamžiky. Zajímavý námět by se tu sice našel, ale to by musel přijít i dobrý scénář a to se nestalo. Zatímco začátek vcelku slibně navnadí, zbytek filmu se nese v dosti zabrzděném duchu s několika atmosférickými momenty, trochou té nahoty i krve, ale i nudnými pasážemi, při kterých se budete škrábat na zátylku nad nevyužitým potenciálem a dávat si sirky mezi oční víčka, abyste u toho neusnuli. Opravdu vygradovaných atmosférických scén s kapkou toho napětí je tu totiž opravdu poskromnu. Další na koho jsem se těšil, byla Joanna Pacula. Ačkoliv nikdy nebyla TOP herečkou, mám ji docela rád. Ta předvedla svůj klasický výkon, takže po této stránce jsem zklamaný určitě nebyl. Bylo zajímavé sledovat i Wesovu bývalku Mimi Craven, která sice zrovna moc krásy nepobrala, ale tělo měla solidní. Kdo by však očekával nějaké kanibalské lahůdky či snad krvavé lázně, tak ten bude asi velice zklamán. Pár scén bylo slušných, nejvíce se tu dočkáme proříznutých šlach na nohou, ale jinak žádná sláva. 40% ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Polská rodačka Joanna Pacula nikdy neměla naběhnuto na slušnou kariéru jako Robert Patrick po stylovém záporákovi v T2, ta vždycky jen sekundovala nebo přicmrndávala. Proto její angažmá v tomto béčkovém horrorovém thrilleru kombinujícím kanibalismus a indiánskou magii (obojí plně nevyužito) není tak překvapující jako v případě Patricka, který ukazuje, kam až se dá za pouhé čtyři roky spadnout po záblesku na výsluní. Poslední vzdech je technicky vzato dobře natočené nic. Po technické stránce lze vidět jakousi snahu, ale příběh, který se bojí ukázat trochu více (jako by snad šlo o pouhý TV film) takřka uspává. Mě uspal, musel jsem to dokoukávat napodruhé. Zcela nevyužitý potenciál. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Velmi dobry film s tematikou kanibalizmu. Strasidelna atmosfera, kvalitny pribeh, vyborny Robert Patrick /T - 1000 -ka zo znameho filmu ......./. Odporucam vsetkym fandom poctivej hororovej prace. 65 % ()

navorski 

všechny recenze uživatele

Když jsem si přečetl komentáře od trona a Martina741 o dobře odvedené práci na filmu o kanibalismu, tak jsem se musel ujistit, že jsem opravdu viděl stejný film. Poslední vzdech je lehce nenapínavý thriller, který by mohl být mysteriózní, kdyby se tam skrývalo nějaké tajemství. Jenomže se tam nic neskrývá, všechno je prozrazováno hned v průběhu filmu, žádné překvapení se nekoná. Začátek filmu se rozjíždí slibně, ale pak se to celý pokazí nudou a schématičností. Robert Patrick vlastně pořád hraje terminátora a jeho proměny na indiána působí trochu směšně. To je ale myslím spíš chyba režiséra. Ten film je prostě divnej, nevěřil bych, že nebyl natočený v 80. letech. A kanibalismu je tam sotva co by se mezi zuby vešlo. Horor opravdu nečekejte... ()

Reklama

Reklama