Reklama

Reklama

Nový pohled na válku ve Vietnamu, který tolik otřásl svědomím i sebevědomím Američanů, nabízí válečné drama z originální produkce HBO. V roce 1962 přijíždí do Saigonu John Vann jako vojenský poradce, ale jeho ideály se zde záhy rozplývají. Konflikty s místním velením ho nakonec stojí hodnost i místo, ale po několika letech se Vann do Vietnamu znovu vrací – tentokrát však už ne jako buřič a ochránce trpících vesničanů, ale jako nelítostný zastánce tvrdé ruky. Jeho heslem je vítězství za každou cenu. (HBO Europe)

(více)

Recenze (9)

Blazkowicz 

všechny recenze uživatele

Velmi povedený snímek, když vezmu v potaz televizní kvalitu. Obsahově přímo ukázkové ztvárnění situací ve Vietnamské válce. Je pravda, že tak od poloviny to trochu nudí, protože i když je tam celkově málo akce, tak dramatičtějších momentů už tam moc není. Vann se stal nakonec tak trochu proti čemu sám bojoval, ale rozhodně si jeho jméno zaslouží uznání. 4+* ()

Reklama

blitzer 

všechny recenze uživatele

Poutavý válečný snímek o skutečné postavě - vynikajícím stratégovi John Paul Vannovi. Film mapuje jeho začátky ve Vietnamu, ještě před masivním zapojení USA do vietnamské války, kdy zde pracoval jako poradce jihovietnamské armády. Postupně proplouvá jeho profesním i osobním životem, ukazuje, jak jako jeden z mála dokázal předvídat překvapivou severovietnamskou ofenzífu Tet a končí jeho tragickou smrtí v roce 1972. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Pre televíziu je tento film dobrý. Film nevyzeral amatérsky a celková kvalita bola všeobecne veľmi dobrá. Jedna scéna, ktorá obzvlášť vynikla, bola, keď sa Bill Paxton ponáhľal do dediny, len aby videl, ako je zničená. Tento film však mohol byť oveľa lepší. Najkritickejšou chybou tohto filmu je, že sa snaží pokryť príliš veľa prvkov a nakoniec ich nedokáže uspokojivo vyriešiť. Chýbalo mu zameranie. Bolo veľa dobrých nápadov, ako napríklad skrytá propaganda, konfliktná vojnová stratégia rôznych ľudí, rodinné problémy, až po pochybné morálne a etické hodnoty hlavnej postavy ..., ale väčšina z nich sa riešila nie viac ako desiatky minút. 5/10 ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama