Reklama

Reklama

Blitz Wolf

všechny plakáty
Animovaný / Krátkometrážní / Komedie / Válečný
USA, 1942, 10 min

Režie:

Tex Avery

Obsahy(1)

Všetci určite poznáte známu rozprávku o troch prasiatkach. Jedno si postavilo dom zo slamy, druhé z dreva a tretie si postavilo dom, okolo ktorého vykopalo zákopy a umiestnilo ťažkotonážne zbrane a delá najrôznejšej ráže. A hoci sa mu prvé 2 prasiatka najprv posmievajú, keď na ich mierumilovnú zem Pigmániu zaútočí diabolský Adolf Vlk, pridajú sa k tretiemu a spoločne vyprášia Vlkovi kožuch a pošlú ho tam kam patrí, do horúcich pekiel. (pivo)

(více)

Recenze (15)

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Ani nie moc pre decká a edukatívne už vôbec nie. Každopádne ťažkotonážna vojnová paródia toho najväčšieho kalibru s plným zásobníkom nápadov a jedným príjemným odkazom. Adolf Wolf vs. militantné prasiatko, ktoré nie len že má domz tehál, ale z každého okna mu trčia aspoň dva 40mm kanóny. Jedna z najlepšich Disneyoviek. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Animáky Texe Averyho byly vždycky jiné. Zběsilejší, troufalejší, drzejší, více parodické a méně dětské než naprostá většina ostatních. Blitz Wolf na tom není jinak. Do deseti minut se podařilo nacpat tolik fórů (a navíc dobrých), že z nich oči i zdravý rozum přechází, a co víc, ony jsou ty vtipy i v úvodních a závěrečných titulcích. Vlk (jehož "podoba s tím bláznem Hitlerem je čistě záměrná") zaútočí na tři malá prasátka "mechanizovaným foukačem a sfoukačem", ona k odvetě používají bombardéry jako B-19 a 1/2, které shazují ječící a podrážky zapalující bomby... No a to není zdaleka, zdaleka všechno. Zkrátka a dobře po čertech potrhlý animák za čistých pět hvězd.__P.S. Nápad s hozeným rajčetem při vstupu vlka Adolfa na scénu je milionový. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

PArodie na Hitlera napasovaná na 3 malá prasátka. Vtipné jsou hlavně detaily jako Esquire, speciální bomby,... ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Tri prasiatka ako ich nepoznáme. Nástup fašistického vlka bol impozantný, najviac ma zaujal odkaz na film Odviate vetrom... ()

Davson 

všechny recenze uživatele

Naprosto geniální parafráze na Disneyovskou pohádku o třech prasátkách, kde se Adolf Vlk pokouší dobýt Pigmánii :) Spousta vyvedených a trefných vtipů činí z tohoto kratšího animovaného filmu jeden z nejlepších počinů z oblasti propagandy. ()

raffspIn 

všechny recenze uživatele

Efektivní film. Na muj vkus ale příliš zesměšňující, až propagandistický. Některé témata bych prostě do rukou americkým animákům nesvěřil. ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele

"The Wolf in this photoplay is NOT fictitious. Any similarity between this Wolf and that ( *!!*kdjiuem% ) jerk Hitler is purely intentional!" ....pro neangličany: Vlk v této animaci není smyšlený. Jakákoli podobnost mezi tímto Vlkem a tím ( *!!*kdjiuem% ) trhanem Hitlerem je čistě záměrná..... Už toto úvodní prohlášení dává znamení, že se bude jednat o perfektní protihitlerovskou propagandu. A taky že je...... Jinak Davson napsal všechno důležité..... ()

MarekT 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejvtipnějších protinacistických grotesek, naroubovaná na klasický příběh o třech prasátkách, s několika vskutku originálními nápady - například odhánění jaderných bomb prostřednictvím pánských časopisů mluví za vše. ()

KM Phoenix 

všechny recenze uživatele

Nevím proč tady kdekdo mluví o Disneyim, když se jedná o MGM a s konkurenčním Disneyovským animákem tento prohrál boj o Oscara. Nicméně jedná se o vcelku zdařilé dílko, kterému se dá vytýkat leccos, ale člověk musí brát v potaz okolnosti a účel. Mně osobně se nejvíce líbilo letadlo B-19 1/2 :-) Poznámka pro ostatní: ne všechno co je kreslené a z USA je Disney! ()

Kragujevac 

všechny recenze uživatele

Známá pohádka o třech prasátkách převedena na reálie 2.světové války. Prásatka si kopou zákopy a bojují proti vlkovi, který je oblečen jako nacista. Na filmu je výborná jak animace, tak i smysl pro humor. ()

`barocco 

všechny recenze uživatele

Prvy animovany snimok jedneho z najnapaditejsich reziserov kratkometranznych kreslenych snimkov Tex Averyho pre studia MGM, oddelenie Cartoon. To uz mal za sebou uspesnu karieru v studiach Warner Bros kde vytvoril postavicky ako Porky Pig, Daffy Duck, a vylepsil osobny charakter Bugs Bunnyho. Pod slobodnou tvorcou atmosferou vtedajsieho producenta MGM Freda Quimbyho (produkoval napriklad dnes uz tzv "zlatu eru kreslenych grotesiek" Tom a Jerryho v rezii dvojice Hanna-Barbera) napokon Tex Avery zreziroval pre MGM celkovo 67 kratkometraznych kreslenych filmov ktore su v sucasnosti povazovane pre svoje inovatorstvo v oblasti kresleneho filmu za jedny z najlepsich. Velakrat je zlata era kresleneho kratkometrazneho filmu kritizovana za nadmieru nasilia a hrubosti s poznamkou ze nie su vhodne pre deti. A je to pravda, vtedajsie kreslene filmy sa totiz nevyrabali pre deti ale pre dospelych, (vynimkou boli studia Walta Disneyho ktore sa planovane orientovali na detskeho divaka) boli premietane ako kratky snimok pre kina pred hlavnym celovecernym filmom, sli tesne za vtedy povinnymi filmovymi tyzdennikmi. To az nastup televizie a nasledne vysielanie tychto snimkov ktore zostali v archivoch filmovych spolocnosti (kazda velka spolocnost si vyrabala svoje vlastne kratke kreslene filmy premietane pred hlavnym celovecernym filmom ) uviedol dalsiu generaciu divakov do omylu ze su to kreslene filmy pre deti.... ()

Reklama

Reklama