Reklama

Reklama

Lovec démonů

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Agenta FBI Wesleyho Doylea (Powers Boothe) během vyšetřování série vražd v Texasu vyhledá mladík (Matthew McConaughey), který se představí jako Fenton Meiks a který tvrdí, že zná identitu hledaného sériového vraha nazývaného "Ruka boží". Byl jím jeho bratr Adam, který zavraždil řadu lidí a potom sám sebe. Sebevrahův tragický osud je však jen částí příběhu navenek obyčejné rodiny Meiksových, který se začal dramaticky měnit před více než dvaceti lety.

Ovdovělý, hluboce věřící otec Meiks (Bill Paxton) láskyplně vychovává své dva syny - dvanáctiletého Fentona (Matthew O'Leary) a devítiletého Adama (Jeremy Sumpter). Jednoho dne jim však oznámí, že ho navštívil anděl a uložil mu zničit "démony" - konkrétní, navenek obyčejné muže a ženy, kteří chodí po světě, aby šířili smrtící zlo. Adam se ochotně připojuje k otcově tajnému "božímu dílu" a pokračuje v něm i po jeho smrti. Fenton však pochybuje o otcově příčetnosti a začíná váhat, zda nemá zradit ty, které miluje, a pokusit se zastavit je v naplňování jejich vražedného plánu. Agent Doyle se rozhodne ověřit mladíkovu výpověď a vydává se po stopách pravdy a lži skryté v osudech rodiny Meiksových. Na konci jeho pátrání však na něj (a především na diváka) čeká šokující odhalení

Nevšední thriller s hororovými prvky je režijním debutem herce Billa Paxtona (Apollo 13, Twister, Titanic). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (169)

VanTom 

všechny recenze uživatele

Znepokojující pocit jakoby "závažnosti, předurčenosti" tomuto mysterióznímu krimi neodpářu, příběh bohabojného otce se dvěma syny, jemuž "anděl" zadal důležitou prácičku, náležitě zaujme. Ovšem k výjimečnosti by se z něj muselo vyzískat ještě něco nadplán, takhle jej pointa navrátí na zem (paradoxně - jelikož ke své škodě nenechává prostor pro další interpretace). ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Bylo to výborný. Ne vynikající, ale výborný. Hlavně ta víra dovedená ad absurdum - ve jménu Boha teď budeme vraždit démony. Vypadají jako lidi, ale nedejte se zmást... Mazec! Kluků mi bylo pochopitelně hrozně líto, co horšího by jim tak táta/ rodiče mohli ještě udělat..? Moc mě toho už nenapadá. A potom ten myšlenkový posun, od chytrého, statečného kluka k démonovi... Vždyť anděl na to tatínka přece upozorňoval už dávno... Poctivej maglajs, jen co je pravda. Koukal jsem na to s otevřenou pusou. Obsah pro změnu mnohem lepší formy, respekt zejména scénáristovi. P.S.: Že by inspirace? https://www.youtube.com/watch?v=WRCjOxOc-2E ()

Reklama

venison 

všechny recenze uživatele

Sice bych tento film zařadila do béčkových vod, ale myslím si, že měl velmi originální zápletku a klasifikovala bych ho spíš na mysteriózní thriller než horor.. Fakt téma výborný - tatík si myslí, že mluví s bohem, který jej pověřuje zabíjet démony, kteří vypadají jako běžní lidé, k tomu si na pomoc bere své dva malé synky.. Jeden synek to taťkovi baští a tvrdí, že vidí to samé a druhý se naopak snaží bratra i okolí přesvědčit, že jejich rodina dělá něco nekalého.. Jenže na čí straně je vlastně pravda.. Já jsem byla moc spokojená ;-) ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Ani bych nevěřil, že Bill Paxton taky režíruje. Každopádně herectví mu jde líp. Většina filmu se odehrává na konci 70. let a vypráví o otci, který zmanipuluje své syny k vraždění tzv. zlých lidí. Až na konci filmu vše začne dávat smysl. Matthew McConaughey tu bohužel nemá dost prostoru. Jinak to moc hororové není... "Nikdy jsem člověka nezabil." ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Pro mě šokující film a hrozně moc příjemný filmový překvapení! Bill Paxton u mě boduje ve všech směrech, ať už herecky, tak i debutující režií! Celkově nás film stále svádí k hrůzostrašný představě o nemocným fotrovi, kterej prostě zabíjí lidi, jak si sám vybere, nebo jak on sám tvrdí, bylo mu to dáno z nebe od anděla. Nebylo mi u toho nejlíp, při představě, že s vlastníma synama takto manipuluje a nutí je zabíjet a věřit. Rozuzlení příběhu mě naprosto rozsekalo! Miluju překvapivý konce a tento řadím za poslední dobu mýho filmovýho pokoukání mezi naprostou topku! Škoda, že mě film tak dlouho unikal, ovšem čekání se vyplatilo na jedničku! 95% ()

Galerie (49)

Zajímavosti (5)

  • Jeremy Sumpter, který hrál Adama, se původně ucházel o roli Feltona. (Chatterer)
  • Bill Paxton během natáčení použil jen jednu plechovku piva, protože získali jedinou plechovku šunky z roku 1979. (Chatterer)

Reklama

Reklama