Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bernardýn Beethoven se zamiloval! Dámou jeho srdce se stala chlupatá fenka Missy, která je obětí rozvodových tahanic svého pána Brilla s jeho zištnou a protivnou manželkou Reginou. Missy bude mít s Beethovenem štěňátka. O několik týdnů později se jim narodí čtyři krásní a zdraví potomci. Regina se je nejdříve snaží zabít, pak zjistí, že by je mohla výhodně prodat. Malé pejsky zachrání Newtonovy děti a odnesou je na půdu jejich domu, což ovšem před tatínkem úzkostlivě tají. Daří se jim to až do okamžiku, kdy otec rozhodne, že si rodina vyjede na čtyři dny do hor. Děti musí s pravdou ven. Nakonec se jim podaří otce přesvědčit a do chaty v horách se rodina vydá s celou psí smečkou... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (125)

Gechitka 

všechny recenze uživatele

Nechápu, proč mají tyto filmy tak nízké hodnocení. Byla to moje dětská léta a tyto filmy jsem úplně zbožňovala a ráda na ně koukám i dnes a furt se mi líbí jako tehdy. Jako malá jsem obdivovala ten americkej způsob života, kde mají nádhernej barák a zažívají stejné pocity a problémy jako naše rodina, když jsem si taky tajně pořídila pejska. Ten barák měli ale úžasnej. Barák jsem obdivovala např. i ve filmu Sám doma, který je taky z devadesátek. Ty starší rodinné komedie maji svoje kouzlo (např. 101 Dalmatinů, Hlava rodiny aj.), co dnešní filmy zkrátka nemají a nikdy mít nebudou. Beethoven skloubuje problémy jedné běžné rodiny s humorem při běžném kažododenním životě a ukazuje, jak zábavný život s rodinou je. A v tom to je, filmy by měly bavit a odreagoat od problémů a to přesně tento film splňuje. Kéž by bylo více takových filmů. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Stejně jako první díl Beethovena, tak i ten druhý díl mě provázel celým dětstvím a stal se pro mě stejnou klasikou. I když samozřejmě toto pokračování už není tak dobré jako jednotka (což jsem pociťoval už když jsem na tenhle film koukal v dětství), tak přesto se na to dalo pokaždé podívat, aniž bych měl pocit, že koukám na špatný film, rodinka Newtonových je stále nesmírně sympatická, otec v podání Charlese Grodina je pořád stejně zajímavou postavou a Beethoven je pořád stejně pozoruhodný rošťák, který se však tentokrát zamiluje a stane se otcem. Některé scénky jsou docela vyvedené (Beethoven a jeho láska v letním kině), některé scénky už jsou vyvedené méně, ale mám pocit, že to pořád dobře funguje a pořád je, na co se dívat. Ale asi je dobře, že už nebyl žádný pokus o další díl s Newtonovými, řekl bych že tohle je parádní zakončení celého příběhu (ty další díly Beethovena už nepovažuji za plnohodnotné pokračování). Co se týče mého hodnocení, tak asi cítím, že je potřeba oproti prvnímu dílu jít o jednu hvězdu dolů, což také činím, ale pořád to vystačí na ten průměr. Tohle je prostě nostalgie, a ať chci nebo ne, jsem ovlivněn svým vztahem k prvnímu i k tomuto druhému dílu, a tak nemohu být zkrátka a dobře objektivní, takže filmu, který bych za jiných okolností označil jako podprůměrný nyní uděluji tři hvězdy. ()

Reklama

Zagros 

všechny recenze uživatele

Pokud je něco úspěšné, okamžitě vstupuje v platnost neměnný filmový zákon a vzniká druhý díl. Bohužel často je doprovázen hned druhým zákonem o tom, že je to už nějaké slabší. Tomu se nevyhnul ani druhý Beethoven. Sice zůstalo stejné a dobré obsazení, ale jinak to jde o poznání dolů. Příběh je praštěnější a humor nucenější. Teda ještě k tomu obsazení, ta Beethovenova čtyřnohá milá mi nějak sympatická nebyla. :-) No a když se mi nelíbí pes v rodinném filmu o psech, je to špatně. Jako rodinná zábava na jeden večer ano, na opakování a doporučení to už ovšem není. Až teď jsem si všiml, kolik ještě dalších dílů vzniklo. Vzhledem ke svým zkušenostem a jejich hodnocení tady, je určitě nikdy neuvidím. ()

helloween93 

všechny recenze uživatele

Kdo miluje bernardýny, ten dá 5*, kdo miluje sérii, ten dá 4*. Kdo hledá zábavu na deštivé odpoledne, ten bude váhat mezi 3* a 2* a kdo nemá rád zvířata a obzvláště pak psy, ten dá 1* nebo odpad. Jedničku jsem neviděl a nepřišlo mi to hrozný, samozřejmě příběh plný klišé, ale 2 hvězdy si to zaslouží. Píseň z filmu se mi líbila. //e I po shlédnutí jedničky nechávám původní hodnocení. ()

Pidzey 

všechny recenze uživatele

Štěňátka byli do jednoho roztomilý.Lidskej táta až "trapně" smolař.Zločinci amatéři a děti nepůsobili tak otravně jak v takovýchto filmech někdy bejvá. Co se vtipů týče tak jsem se většinou smál jejich trapnosti.Ale nědky přišel nějakej vtipně vtipnej.Ale z filmů kde je hlavní hrdina velký hafan už jsem vyrostl. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (2)

  • Během scény v kině je promítán film Matiné (1993). (mihran)
  • Ve skutečnosti se bernardýn Beethoven jmenoval Kris, kterého speciálně pro film vycvičili Karl Lewis Miller a jeho dcera Teresa Ann Miller. Jejich škola Accurate Animal Action pro psí herce funguje od roku 1978 a byla vůbec první svého druhu na světě. V Hollywoodu se v ní cvičí většina zvířecích herců. (Lynette)

Související novinky

Zemřel herec Charles Grodin

Zemřel herec Charles Grodin

19.05.2021

Ve věku 86 let zemřel včera v americkém Connecticutu herec Charles Grodin. Mnozí diváci si ho jistě vybaví hlavně jako otce rodiny Newtonových z komedií o sympatickém bernardýnovi Beethoven a… (více)

Reklama

Reklama