Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve Spojených státech probíhají přípravy na prestižní utkání v karate s favorizovaným mužstvem Jižní Koreje. Mezi těmi, kdo prošli přísným výběrem do pětičlenného reprezentačního týmu, jsou také Alex Grady a Tommy Lee. Vedle obrovské tréninkové zátěže se budou muset vyrovnat i s osobními problémy. Alex je vdovec, sám se stará o pětiletého syna. Chlapec právě leží v nemocnici v kómatu, pro ustaraného otce tedy nebude zrovna lehké soustředit se na sportovní klání. Tommy má zase nastoupit proti soupeři, který při podobném zápasu zabil jeho bratra... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (73)

castor 

všechny recenze uživatele

Typická arénovka, jejíž výjevy v paměti diváků splývají v několik červených šmouh a efektních karate úderů. Ale pamatuju, že dvojka Eric Roberts a Phillip Rhee pitomoučkou sérii Karate Tiger solidně „pozvedla“ a při všech těchhle tréninkových návodech, zpocených tělech a otevřených zlomeninách člověk hází stranou ten ryzí primitivismus a alespoň tehdy prožíval nefalšovanou rozkoš. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Když pominu fakt že kromě Phillipa Rheeho nikdo nic neumí, a například i Eric Roberts jen tak postává s rukama nahoře. Tak kupodivu se do filmu nakonec podařilo propašovat i nějaké to bojové umění. Horší výběr herců pro Karate Tiger jsem neviděl, ale koukat se na to překvapivě dá, přestože to tedy s původní sérií nemá nic společného. Tohle obstojí spíše jako samostatný film. Ještě mrknu na 6. díl a tím bude má exkurze v této série uzavřena. 55% ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Hodně nezajímavá výprava do let dávno minulých, v kterých nebylo nejdůležitější vyhrát nad vaším soupeřem, ale vyhrát nad sebou a udržet si svou hrdost. Hodně přitažené za vlasy a úmyslně poučné. Ve výsledku nudné a zbytečné. Třeba se mi jednou před oči dostanou i ostatní díly a pochopím hloubku a kvalitu právě tohoto díla. ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Co napsat k tomuhle filmu? Opět srdcovka, kdy šlo o naší první VHS kazetu, tenkrát na ní byl jako druhý film Krvavý sport. Zlatá doba burzy a jejich jednohlasých dabingů, takže když vemu v úvahu, že jsem ho viděl asi stokrát a i teď, při psaní těchto řádek ho mám puštěný :o) tak asi nebudu objektivní hodnotitel. Děj celkem prostý, lehce předvídatelný, zato jsem neodtrhnul oči od obrazovky. Porevoluční akčňáky, zůstanou alespoň pro mne, vděčné téma ke znovu shlédnutí. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Karate Tiger popáté a Best of Best a Phillip Rhee poprvé. Zcela jiná filmová série , která se díky Intersonicu dostala do české distribuce jako pokračování čtyřdílného No retreat, no surrender, byť s ním nemá nic společného, ale budiž. Kdo by čekal nějakou béčkovou akční slátaninu, bude zklamán, jednička Best of Best je totiž jen klišovitá a patetická oslava amerického sportovního srdíčka. Americký tým složený z Italoameričana, zenbudhisty, debila, zambaiga a Erica Robertse vedený drsným a černým J.E. Jonesem a šamankou bez sex-appealu se utká s korejským týmem složeným z pěti Asiatů, z nichž jeden má pásku přes oko a díky níž ho vždycky poznáte. Italoameričan a zenbudhista jsou jen nezbytná omáčka, těm se věnovat nebudeme, z debila se samozřejmě nakonec vyklube týmový hráč, z Erica Robertse zase hrdina všech hrdinů a zambaigo Rhee je nejlepší z nejlepších. Aniž bych spoileroval, mohu prozradit, že na konci bude plakat celý svět. Ach jo, to klišé a patos stříká do všech světových stran, souboje stojí taky za obvyklou verbalovu hlášku a navíc nikdo nikoho neopíchá ani v náznaku. Netuším proč nakonec dávám dvě hvězdy, možná pro ty Robertsovic taneční kreace na tatami, ale těžko říct. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (4)

  • Herec Phillip Rhee stvárnil postavu amerického reprezentanta Tommyho Leea, ktorý musí čeliť obávanému kórejskému bojovníkovi Dae Han Parkovi. Toho si zahral jeho starší brat, herec a kaskadér, Simon Rhee. (MM_Ramone)
  • Jediný film série The Best of the Best, ktorý dostal v amerických kinách rating PG-13 (do 13 rokov s doprovodom dospelej osoby), ostatné diely sa museli uspokojiť s ratingom R (do 16 rokov s doprovodom dospelej osoby). (beso74)

Reklama

Reklama