Reklama

Reklama

Žába za všechny peníze

  • USA One Froggy Evening
všechny plakáty
Rodinný / Animovaný / Krátkometrážní / Komedie
USA, 1955, 6 min

Režie:

Chuck Jones

Obsahy(1)

Při bourání budovy objeví muž v základním kameni plechovou krabičku a v ní žábu. Žába si nasadí cylindr, začne zpívat a tančit. Muž si ihned představí, kolik by mohl vydělat peněz, kdyby žába pro něj veřejně vystupovala. Vezme ji ukázat producentovi, jenže žába nejeví nejmenší zájem začít s produkcí. (Snorlax)

Recenze (12)

nemorino 

všechny recenze uživatele

Zábavný príbeh o nájdení spievajúcej žaby .. Jej nový majiteľ má veľké oči, že pomocou nej zbohatne a tak ide za agentom. Lenže ona spieva presne vtedy keď si ju nikto nevšíma. Keďže u agenta neuspeje prenajíma si na vlastnú päsť divadlo no bezvýsledne. Ďalej už nebudem prezrádzať; treba vidieť! Už len poznamenám, že tento kraťas je kritikou považovaný za jeden z najlepších animovaných krátkych filmov všetkých čias. V roku 2003 bol film vybraný United States Library of congress ako "kultúrno významný" pre uchovanie do Národného filmového registra . ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

Muzikálově laděná záležitost a tancujícím žabákovi – průměr ve všech možných ohledech. Další, prosím! ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Muž objeví v základech zbořeného domu krabici, ze které vyskočí žába a začne zpívat. Nadšený běží za agentem, do divadla a vůbec všude možně, jenže žába očividně nebude zpívat v přítomnosti další osoby... ()

Zajímavosti (4)

  • Budova na konci nese jméno Tregoweth Brown. Jedná se o odkaz na střihače tohoto filmu Trega Browna. (HellFire)
  • Díky tomuto "kraťasu" se v počítačové terminologii ujal výraz "Dancing Frog". Popisuje se jím problém, který se na počítači neprojeví, když mu přihlíží více lidí. (HellFire)
  • Píseň "Michigan Rag" vznikla speciálně pro tento "kraťas". (HellFire)

Reklama

Reklama