Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Nezaměstnaný syn bohatého průmyslníka James Walter Wayland je obviněn z brutální vraždy mladé prostitutky. Dvojice vyšetřujících policistů je přesvědčena o jeho vině, ale přímé důkazy chybí a tak se jej snaží sérií výslechů na detektoru lži přinutit k přiznání. Začíná strhující souboj nervů, na jehož konci nebude lehké odlišit co je pravda a co lež... Kasovně úspěšné, nízkorozpočtové komorní drama z r.1997 je postavené především na hereckých výkonech ústřední trojice - Tim Roth, Michael Rooker a Chris Penn. (Vojcl)

(více)

Recenze (29)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Netradicne pojata detektivka s tuctovym pripadom vrazdy nejakej prostitutky. Takmer cely cas sa to odohrava v jednej miestnosti v ktorej sa traja chlapici rozpravaju a snazia vzajomne prechytracit. Lenze pripad, ktory vysetruju je tak nezaujimavy, ze mi bolo uplne jedno kto z nich klame a kto je vrah. A nezachrania to ani skvele obsadenie a celkom slusne hrajuci herci. Prirovnania k Usual Suspects mi pripadaju uplne mimo, pretoze to ani zdaleka nedosahuje ich kvalit. 4/10. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Origináln, nápadný a hlavně i přes svůj námět zatraceně zábavný film. Když jsem slyšel že film je o třech kecajících hercích, tak jsem čekal nudu a do filmu šel bez ambicí. ALE. Film mě hned v první polovině dostal. Dokonalý příběh, a naprosto ale naprosto famózní Roth. Jeho herecký projev je naprosto dokonalý, hlavně když měl záchvat. Úžasné! Vynikající hudba udělala také své, úžasný film ke kterému se určitě v budoucnu vrátím. ()

Reklama

igi B. 

všechny recenze uživatele

Sugestivní filmek! . . . Na malé ploše výslechové místnosti - skvěle sehraná partie mezi dvěma detektivy, >neobvyklým< podezřelým a detektorem lži. Lhát mají důvod (krom stroje, ten se jenom může plést, že... ;-) všichni a jak známo, i polygraf se dá obelhat! A nakonec, i když je pravda, že PRAVDA JE jako vždycky JEN JEDNA, málokdy však vpravdě zvítězí! . . . Skvěle gradující atmosféru filmu nakonec >totálně< završí (i když z hlediska vývoje příběhu - viz tajemné pilule - trošku předvídatelné) stylové finále a je jen na divákovi, aby si sám ujasnil, cože byla vlastně pravda a nezvítězil-li jako obvykle ten největší lhář... ;-) . . . Čtyři hvězdičky tedy za film jako takový - a jednu beze lhaní navíc za famózní hereckou kreaci Tima Rotha, jehož epileptický piják absinthu (nebo to byla všechno jen lež? ;-) byl postavou hodnou jednoho opravdu zaslouženého Oscara, kterého - a to je pravda - za tuhle roli bohužel nedostal... - - - - - (Poprvé viděno kdysi dávno v tv, komentář zde /po znovuzhlédnutí v pravém původním znění na dvd/ jako opravdu sedmý - 14.9.2009) ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Jsi trochu divný, Jamesi. Víš to? - Byl jsem informován!" Může být číslo 151 vyšší než součet 122+102? Jistě! Tedy pokud se jedná o porovnání IQ podezřelého s vyšetřujícími. Možná se při tomto souboji mozkových závitů poněkud pozapomnělo na zábavu, možná je to celé trošku přerafinované, ale já jsem se dokázal přiměřeně pobavit. Navíc to ve mně probudilo myšlenku, zda jsem vůbec někdy viděl film, ve kterém by na detektor lži připojili někoho, kdo by ho neuměl oblafnout. Zatím mě nic nenapadá. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Z tohohle fimu mi šla hlava kolem, a to nejen díky hutné atmosféře a parádnímu zdravotnímu stavu hlavního hrdiny. Shodou podivných okolností jsem totiž ke Lháři překládala titulky, aniž bych samotný film viděla. Srovnat si potom, co jsem jim to vložila do úst a co doopravdy řekli, bylo místy docela úsměvné. Co ovšem úsměvné nebylo, to byl vypočítavý bastard Tima Rotha, kterého bych si zfleku vzala domů do vitríny na koukání. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama