Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek Bez dozoru překypuje elánem, oslnivými tanečními čísly a elektrizující hudbou. Znázorňuje nadčasový souboj mezi nevinným potěšením a přísnou morálkou. Přestěhování z Chicaga na vesnickou periférii, kde je místním knězem zakázáno hrát rockovou muziku a tancovat, znamená pro mladého Rena (Kevin Bacon) doslova šok. Jelikož už ale poznal svět, nehodlá se s bigotností a zapšklostí nového maloměstského domova jen tak smířit. V boji za svobodu vyjádření a vyznání se k němu připojí mnoho nových přátel... (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (63)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Ve své době neskutečně úspěšný snímek o rebelovi z velkého města, (mladičký K. Bacon) který se po přestěhování na venkov, pokouší svým temperamentem rozpohybovat konzervativní vesničany. Nechybí dobová hudba, povedené taneční kreace a rebelující mládež. Překvapivě i v dnešní době dokáže film zabavit. ()

glamgirl 

všechny recenze uživatele

Pomerne nudný príbeh jedného rebela, ktorý si musí vybaviť účty s celým mestom vymytých mozgov (a je zrejmé, ako to dopadne), občas v pomerne drsnom prevedení. Svetlé momenty: Ren a jeho kravata, „súboj“ na traktoroch, Renov naštvaný tanec (pekne ho paroduje Brett z Flight of the Conchords) a piesne, na ktorých niečo je. ()

Reklama

Derek 

všechny recenze uživatele

nie som nejaky echt obrovsky fanusik muzikalov a celkovo filmov o tancovani, ale sem tam sa mi nieco paci (klasiky typu dirty dancing, grease...). footloose je celkom pohodicka film s prijemnymi pesnickami z ktorych vsak len par nezostarlo (napriklad v porovnani s grease v ktorej co piesen to kultovy hit), so slusnym baconom a hlavne lithgowom ktory dokazuje ze psychopati mu idu najlepsie (aj ked tu hra pastora:-) ) ()

kamigava 

všechny recenze uživatele

Malé, komorní drama o jednom přistěhovalém rebelovi, který se snaží znovu "zlegalizovat" tanec na usedlém venkově. Kevin Bacon tančit umí a spolu s energickou hudbou 80. let ve mně vyvolal taneční euforii, že jsem se chtěl zvednout ze židle. Footloose není ale jenom o tanci, jde v něm spíš o to umět si stát za svým a přemluvit ostatní, aby udělali správnou věc. Na druhou stranu mě také zaujala postava reverenda Shawa, který se snaží svoje město chránit před alkoholem, drogami a samozřejmě tancem, který je s tím vším spojený. Nakonec začně ale pochybovat nad svým dogmatickým učením, začně mladým lidem včetně jeho dcery věřit a ustoupí. Vše dobře dopadne a všichni mohou opět tančit. Samotného tance tu moc není, ale živá hudba to táhne dopředu. Není to nějak výrazný film v rámci žánru, ale "podprůměrný" taky napsat nemůžu. Znám lepší taneční fláky té doby. 60 %. PS: Sáru Jessicu Parker moc nemusím hlavně kvůli seriálu Sex ve městě, ale tady je mi sympatická. ()

Matli 

všechny recenze uživatele

Nebýt Strážců galaxie, tak jsem tento film neviděl:-) Ale jinak celkem příjemné pokoukání na 30 let starý film, který není tak špatný. Hodně mladej Kevin Bacon, Sarah Jessica Parker a hlavně John Lithgow, kterého neznám jinak než jako Trinity Killer z Dextra :-) Písničky chytlavý a toho tance tam zase tolik není, naštěstí. 58% ()

Galerie (85)

Zajímavosti (20)

  • Původně se s režií filmu počítalo s Michaelem Ciminem. Byl ale studiem vyhozen poté, co požadoval zálohu 250,000 dolarů na přepsání celého scénáře. Celkový rozpočet filmu byl velice nízký - jen 7.5 miliónu dolarů. (FilmFan24)
  • Kevin Bacon se zajímal o hlavní roli ve filmu Christine (1983) podle románu Stephena Kinga ve stejnou dobu, kdy dělal zkoušky na "Footloose". Producenti jej přesvědčili, aby se role ve filmu Christine vzdal a raději přijal hlavní roli ve Footloose. (FilmFan24)

Reklama

Reklama