Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Farma v Texasu, rok 1869. Na farmě hospodaří (po dobu nepřítomnosti svého muže) mladá žena se svými dětmi. Velkým pomocníkem je pro ně žlutý pes, který se u nich nečekaně objevil. Pomáhá chlapcům s lovem ryb, ochránil je před medvědicí, býkem a dokáže si poradit i s divokými prasaty. Postupně se stává nepostradatelným pro chod hospodářství, ale hlavně je tím nejlepším přítelem pro staršího Travise. Jenže v okolí řádí mezi zvěří vzteklina a jednou napadne farmu vlk. (Faye)

(více)

Recenze (8)

UnholyEvil odpad!

všechny recenze uživatele

Ráda bych se podělila o úryvek z opisu nahrávky, která byla objevena ve sklepě jednoho z autorů tohoto filmu a která zaznamenává část rozhovoru, stojícího na počátku kreativního procesu vzniku "Old Yeller". Kvůli ochraně soukromí autorů musím bohužel vynechat jména, čísla, data atd. Doufám, že tento unikátní dokument poslouží k lepšímu porozumění tohoto díla. Člověk zodpovědný za vznik filmu č. 1: ,,Pojďte, chlapi, natočíme film o přátelství kluka a psa. Bude to strašně dojemný a bude to mít hloubku, to se bude lidem líbit. A bude to taky akční, bude tam spousta rvaček... s vlkem, s medvědem..." Člověk zodpovědný za vznik filmu č. 2: ,,No moment kámo, jak chceš ty rvačky točit? Seš blázen?" Člověk zodpovědný za vznik filmu č. 1: ,,Klídek, mam to vymyšlený. Vezmeme medvěda, vyoperujeme mu drápy... ne, moment, to nám nedovolí... tak jinak, vezmeme medvěda, zalepíme mu tlapy... a pošleme na něj našeho čokla...dobrý ne?" Člověk zodpovědný za vznik filmu č. 2: ,,Neblbni, vole, co když náhodou toho čokla přece jenom zabije?" Člověk zodpovědný za vznik filmu č. 1: ,,Jéje, to mi nenapadlo... no tak mu tam dáme nějakýho jinýho...co ho nepotřebujeme..." Člověk zodpovědný za vznik filmu č. 2: ,,Supr nápad, kámo. To budou scény... To bude film!" ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Farma v Texasu, rok 1869. Na farmě hospodaří (po dobu nepřítomnosti svého muže) mladá žena se svými dětmi. Velkým pomocníkem je pro ně žlutý pes, který se u nich nečekaně objevil. Pomáhá chlapcům s lovem ryb, ochránil je před medvědicí, býkem a dokáže si poradit i s divokými prasaty. Postupně se stává nepostradatelným pro chod hospodářství, ale hlavně je tím nejlepším přítelem pro staršího Travise. Jenže v okolí řádí mezi zvěří vzteklina a jednou napadne farmu vlk. Film je neuvěřitelně průhledný a naivní, ale vzhledem k jeho stáří budu milosrdná a dám za 3*. I když před lety pravděpodobně nezůstalo jedno oko suché. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Příběh o psím hrdinovi, který si získá srdce malého kluka, vzniká tu nerozlučné přátelství mezi nimi a všechno směřuje ke šťastnému konci, jenže ten bohužel nepřichází a je spíše smutný a ještě s takovou zvláštní náplní, která rozhodně není úplně vhodná, pokud to byl film určený pro děti. No, v padesátých letech se na dětskou duši nebraly takové ohledy jako nyní. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (9)

  • Smrť Old Yellera je často označovaná za najsmutnejší moment vo všetkých akčných filmoch spoločnosti Disney. Mnohí dospelí diváci tohto filmu to často opisujú ako najhorší moment z ich detstva. (westerns)

Reklama

Reklama