Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nemohli vzít do svých rukou jen pořádek... museli vzít všechno. Charlie Lucky Luciano, Meyer Lansky, Benjamin Bugsy Siegel to všechno jsou jména známá z první poloviny 20-tého století, zlatého věku organizovaného zločinu. Děj filmu Gangsteři začíná v roce 1917 v italské čtvrti New Yorku a zobrazuje vývoj čtveřice mladých chlapců - Luciana, Lanského, Siegela a Frankieho Costella - od pouličních zlodějů až po obávané šéfy organizovaného zločinu. Aby se ale dostali na samý vrchol, musí se zbavit dvou nebezpečných protivníků, proti sobe stojících a věčně válku vyvolávajících donů Faranzana a Masseria. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (40)

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Nevím proč mi film vyzněl tak nějak uměle, zpočátku jsem měla pocit, že jsem v divadle a ještě na loutkovém představení. Nic zásadního se nedělo celý děj, zápletka mizerná, výkres charakteristik postav téměř nulový, rekvizity ubohé a opisování od jiných mafiánských perel tomu taky nepřidalo. Přehlídka fešných chlapů a jejich na míru šitých obleků byla šik, ale jen slabou útěchou pro moje očekávání v tomto žánru. Rozjelo se to až téměř k závěru, a to mi vážně k radosti nestačilo, i přes rafinovaný konec. Škoda rány, která padne vedle, plastem ryzí kov nenahradíš... ()

Micro41CZ 

všechny recenze uživatele

Jedna z posledních scén - ustanovení Národní komise, jež bude předsedat Národnímu syndikátu - byla opravdu působivá. Celkově je autenticita reflexe reality rozvoje organizovaného zločinu v té době ve snímku na skvělé úrovni (snad jen občas je něco na efekt: Maranzana nevyhodili z okna, ale v reálu probodali a rozstříleli a vůbec se při tom nedostali do patové situace s členem jeho bandy, jak je to ve filmu), to film nebrzdí, ale brzdí ho především atmosféra (nijak zvlášť nebudovaná) a celkový průběh cesty na vrchol. Gangsteři tu sice stoupají stále výš a stávají se mocnějšími a mocnějšími, ale divák, který látku nezná, vcelku nechápe proč a jak atp. Dobře vykreslené jsou tu vztahy mezi ústředními mafiány, ale třeba linka Luciano - jeho žena mi vyloženě přišla na efekt. Vůbec to není špatný film, spíše povrchní, zbrklý a moc zkratkovitý (v jistých směrech). ()

Reklama

Estrecha 

všechny recenze uživatele

Celkem slušný film. Koho baví podobné kousky z mafiánského prostředí, nebude zklamán. Sice Al Pacino ani De Niro zde nehrají. Není to ani Kmotr ani Mafiáni. Rozhodně je to ale film, který stojí za to vidět, a dokáže, že lze natočit pěkný kousek i bez zmíněných velkých hvězd. .... Rozhodně ale Joe Viterelli nechybí nikde! (ten u mě ztvárňuje mafiána asi jako Al Pacino) ()

jondoe 

všechny recenze uživatele

Mafianske filmy su mojim najoblubenejsim zanrom co sa filmu tyka a hlavne tie z prostredia talianskej mafie, ked bola v amerike prohibicia. Film gangstri sa kostrou pribehu opiera o zacinajucu karieru Chrlieho '' Luckyho " Luciana a jeho dlhodobych priatelov. Aj ked sa tento film neda porovnat z Mafianmi alebo z Krstnym Otcom, bude pre vacsinu fanusikov tohto zanru urcite prijemnym potesenim a som si isty, ze sa bude takmer kazdemu pacit. Skvele zachytena atmosfera a hudba ma celkom lahko vtiahli do atmosfery tridciatych rokov a vykon Christiana Slatera povazujem za najlepsi v celej jeho kariere. Anthony Quinn takisto potesil, ale aj ostatny herci boli dobre vybraty a celkom dobre aj hrali. Som trosku prekvapeny z nizkeho hodnotenia na csfd. Myslim si ze tento film by si zasluzil byt v cervenej farbe. ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Hodnocení nic moc, ale přeci jen mně ta skupinka tehdy ještě mladých herců docela zaujala, tak jsem si řekla proč ne a dopadlo to tak na půl na půl. Čtveřice hlavních aktérů sice na staré bardy ze slavných mafiánských filmů nemá ani náhodou, ale jsou to sympaťáci, kterým nejde nefandit, což je ale zároveň také problém, protože je to všechno podané tak idealisticky v jejich prospěch, že by jeden nabyl dojmu, jací to nebyli nakonec hodní a slušní občané, co si jen chtěli dopomoci k většímu štěstí a slušnému zajištění. Takže pokud hledáte nějaké syrové, realistické drama ze života mafiánů, ruce pryč, ale jestli ne, tak na odlehčené pobavení s celkem poutavou zápletkou o cestě jedněch z nejslavnějších gangsterů Ameriky na vrchol je to jak dělané. Trojka, ale taková hezká. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (4)

  • Film se natáčel v Pasadeně a v Los Angeles v Kalifornii. (rafix)
  • Snímka sa nakrúcala pod pracovným názvom Gangsters. (Sufferer)

Reklama

Reklama