Reklama

Reklama

Dalziel a Pascoe

(seriál)
  • Velká Británie Dalziel and Pascoe
Krimi / Mysteriózní / Drama
Velká Británie, (1996–2007), 72 h 5 min (Minutáž: 87–120 min)

Předloha:

Reginald Hill (kniha)

Hrají:

Warren Clarke, Colin Buchanan, Jodie Whittaker, Nicholas Gleaves, Harriet Walter, Richard Coyle, Matthew Lewis, Michelle Dockery, Norman Wisdom (více)
(další profese)

Série(11) / Epizody(46)

Obsahy(1)

Dalziel je stárnoucí hulvát prosáklý whiskou a cigaretovým dýmem. Pascoe je mladý gentleman, který absolvoval policejní akademii s vyznamenáním. I přes očividné rozdíly jsou sehraným tandemem, který vyšetří i ten nejzapeklitější případ... (TV Prima)

Recenze uživatele Anianna k tomuto seriálu (4)

Dalziel a Pascoe (1996) 

"Dvě mrtvoly na jednom místě vždycky znamenají souvislost." Pravdivá a mnoho slibující Dalzielova hláška. Budu muset seriál více sledovat, abych jeho kvalitu docenila. ()

Cena slávy (2004) (S08E02) 

Případy nejsou až tolik zajímavé, jako ta krajina. Studená, bez slunce. Přesně taková, jaká má v detektivce být. ()

Na útěku (2004) (S08E03) 

Každý rozumný člověk ví, že pohybovat se v noci na blatech se nevyplácí. Ach, ta blata, vřesoviště, nehostinné pláně, ohromné kameny... přesně to má detektivka obsahovat a kvůli téhle magické krajině plné tajemství jsem se od televize neodtrhla. K tomu to nebe bez slunce a psi, dávná vražda a nespravedlivě odsouzený. Líbilo se mi to. ()

Záhada zamčeného pokoje (2006) (S10E01) 

Jak zamknout pokoj zevnitř, není v detektivkách nic překvapivého. Téma nebezpečného odpadu už vůbec ne. Dalziel zase emočně v háji, protože hlavní ženská hrdinka je mu opět velmi velmi blízká. Kolik on těch velkých lásek vlastně měl? (Musím se podívat, kolik má seriál dílů, a odhadnout, kolik anglických hereček se přibližuje jeho věku.) V tomto díle to byla Cherie Lunghi. Hvězda takových trháků jako Excalibur nebo Misie není v této epizodě ovšem na ČSFD uvedena. No, u ní by to bylo jen nošení dříví do lesa. Shrnuji: kromě Cherie se v této epizodě nebylo na co koukat. ()

Reklama

Reklama