Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hurlyburly je adaptace známé divadelní hry Davida Rabea z prostředí Hollywoodu. Hlavním hrdinou je Eddie, úspěšný castingový manažer, který bydlí ve svém luxusním bytě se samolibým i okouzlujícím obchodním partnerem Mickeym (Kevin Spacey), jenž se odstěhoval od své ženy a dětí. Stýkají se ještě s dvěma blízkými přáteli - uhlazeným holywoodským hercem Artiem a trochu omezeným Philem, který touží stát se hercem. Do jejich uzavřeného exkluzivního mužského světa vstupují tři zcela rozdílné ženy, které změní jejich život. První je krásná Darlene, pak uprchlice Donna a konečně sladká Bonnie. Eddie a jeho přátelé absolvují sérii zábavných i bláznivých střetů s osudem, úpadkem a dokonce se smrtí, při nichž odhalují sami sebe a poznávají tajemství svých duší. (Siriuss)

(více)

Recenze (12)

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Dosť slabé a pseudointelektuálne. Postavy sú neživé a ich rozhovory neľudské. A hlavne nechápem, ako dokázali presvedčiť Meg Ryan, aby v čase svojej najväčšej slávy stvárnila postavu, ktorá popiera celú jej kariéru nežnej, romantickej herečky. Ako mohla v roku 1998 stvárniť prostitútku? A ako môže niekto považovať tento scenár za reálny? Kto takto rozpráva? A o čom to je? 30% ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Posledny film rezisera Anthony Drazana, potom uz jak tak vidim nenatocil nic - coz je super, 20 rokov uz netoci. No ale planoba nehorazna, Eddie byva s akymsi mikym, do toho este vstupuju dvakja dalsi muzi - no svinstvo nehorazne, fakt ako ..... ked vidim, o com vsetkom sa tocia filmy, rozmyslam, ze bude skoda minat ten celuloid a startovat kameru -poniektore svinstva keby boli vymazane, nic sa nestane, toto je jedno z nich . 5 % ()

Tanner 

všechny recenze uživatele

Hodně upovídaný film, na němž je opravdu znát, že má svůj původ v divadelní hře. Nakolik je to na škodu, to záleží na vkusu diváka. Na ploše dvou hodin se postupně odkrývají skrze vášnivé dialogy, vedené většinou pod vlivem kokainu, charaktery jednotlivých nadstandardně obsazených postav, vše nicméně směřuje k osobě Eddieho. POZOR MOŽNÝ SPOILER Tomu ostatní tvoří takové křoví, bez něhož by ovšem nebyl tím, čím je. A právě to, jaký vztah Eddie ostatním a k proudu událostí má (jak je ovlivňuje a jak je jimi naopak ovlivňován, jaký má vše význam), ho trápí. Eddieho centrální otázka tak vlastně prostupuje celým dílem. Eddie se zmítá ve vztazích k jednotlivým dalším postavám a hledá si místo mezi nimi a zvažuje, má-li to vůbec smysl. KONEC SPOILERU Film zajímavým způsobem nastavuje zrcadlo mezilidským vztahům, v tomto případě determinovaným kromě výrazné odlišnosti subjektů ještě kokainem. Sean Penn v hlavní roli odvádí výborný výkon, stejně jako jeho kolegové (Spacey ladí formu na Americkou krásu :-). Ale občas je to celkem - i kvůli absenci hudby - únavné a místy to navozuje dojem, že je tak trochu o "ničem". Jedná se však o celkem zajímavý počin, který když už kvůli ničemu jinému, tak kvůli sestavě herců imho stojí za zhlédnutí. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

"I have feelings. They're just not your feelings. And you know what? They get me by." Sociální drama zabalené do sarkastické komedie. Film, který mě střídavě nudil natolik, že jsem některé scény posouvala kupředu, a bavil tak, že jsem měla chuť pustit si ho hned znovu. Film, ve kterém se vlastně nic neděje, ale přitom to dokáže komentovat zajímavými dialogovými pasážemi. (Ukecaností Hurlyburly připomíná Gilmorova děvčata.) Film plný nejrůznějších rozporů. Zatímco věčně zdrogovaného, citlivého až labilního Eddieho (Sean Penn) jsem nemohla vystát, s chladným, sarkastickým flegmatikem Mickeym (Kevin Spacey) jsem sympatizovala a sdílela s ním většinu psychických stavů, kterými si v průběhu filmu prošel. Když se smál, smála jsem se s ním, když mu ostatní lezli na nervy, lezli na nervy i mně. Když na scéně nebyl, měla jsem pocit, že tam nemusím být ani já. Negativní pocity nakonec vyvažují ty pozitivní tak přesně, že tři hvězdy mi přijdou velkorysé i nedostatečně oceňující zároveň. Divadelní hra to v každém případě mohla být velmi zajímavá. "No, I know what I'm saying. I don't know what I mean, but I know what I'm saying. Is that what you mean?" ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama