Reklama

Reklama

Za všechno může láska

  • Česko Za tím vším je láska (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Příběh dvou milenců, kteří se stále dokola pokoušejí zachránit svůj vztah, se odehrává v nedaleké budoucnosti. Země na jejich nezvratně se rozcházející osudy a vztahový chaos reaguje atmosférickou katastrofou, která naruší obvyklé počasí, a způsobí tak vážné problémy veškerému obyvatelstvu od pólu k pólu. Cestou z domova v Polsku do Kanady, kde pracuje jako učitel, přijíždí hlavní hrdina John do New Yorku, aby získal od své ženy Eleny podpis na rozvodových formulářích. Bylo to manželství dětských lásek, jejich životy se ale vyvíjely různými směry: John se pustil na akademickou dráhu, z Eleny se stala mezinárodní krasobruslařská hvězda. Země na jejich nezvratně se rozcházející osudy a vztahový chaos reaguje atmosférickou katastrofou, která naruší obvyklé počasí, a způsobí tak vážné problémy veškerému obyvatelstvu od pólu k pólu. V New Yorku se Elena dozví, že je její život v nebezpečí, ale její pokusy získat pomoc od Johna a svého bratra Michaela jsou zmařeny jejím manažerem a jeho pochopy. Když se John a Elena zase stanou svobodnými, nesnesitelné letní vedro ve městě vystřídá padající sníh. Ale jejich svoboda je nakonec jenom krátkodobou iluzí.

"Jsem hrozně rád, že Elenu hraje Claire Danesová," řekl Vinterberg časopisu Variety. "Pro mě je Claire jednou z nejlepších současných hereček. Jsem si jistý, že společně se nám podaří postavě Eleny na plátně vdechnout život." Rozpočet filmu byl 10 miliónů $. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (76)

Gazy 

všechny recenze uživatele

Podivná záležitost u které vážně nevím, co tím chtěl básník vlastně říct. Na jednu stranu vynikající atmosféra a celková myšlenka klimatických změn dělají z tohohle dílka hodně zajímavou podívanou, na stranu druhou to všechno dosti strhává děj-neděj a nevysvětlení některých důležitých pasáží. Jinak duo Claire Danes a Joaquin Phoenix ženou svými výkony kvality snímku strmě nahoru, ale pořád nevím co si o tom celém myslet, už dlouho ve mně žádný snímek nevyvolal tak rozporuplné pocity. Je to tak na lepší 3 hvězdičky, ale víc asi opravdu ne. ()

dzej dzej 

všechny recenze uživatele

Podivnost dříve formálně umírněného Dogmatika Thomase Vinterberga. Doba ledová roku 2021, Uganďané bez gravitace, krasobruslařské vraždění, létající Sean Penn, tři dvojnice a město poseté mrtvolami. Klimatický kolaps se snoubí s kolapsem lidského organismu a kolapsem morálním. Ústřední dvojice se snaží utéct z takto maligního světa a přitom znovu nachází svoji lásku. Je to koneckonců všechno „about love“. ()

Reklama

Rogue 

všechny recenze uživatele

Velmi křehká lovestory na pozadí zasněžené červencové budoucnosti roku 2021. Vinterberg se nerozptyloval vysvětlováním svého světa a spoustu věcí jen naťukl. Neustále se vynořují v pozadí příběhu, a je jen na vás, jestli se budete snažit je na základě náznaků napříč filmem pochopit, nebo jen přihlížet jak děj nerušeně plyne k neodvratnému konci. Film díky nim budí dojem opravdového světa a ne jen prázdné skořápky. Duo Danes - Phoenix funguje skvěle, Preisnerova hudba se bezchybně nese dlouhými záběry a dokresluje atmosféru místy mrazivého New Yorku. Nakonec z toho vznikl evidentně pro většinu nestravitelný film s neuchopitelnou atmosférou s příchutí noiru, nad jehož intelektuálním rozborem můžete patrně strávit hodiny a hodiny. Ale proč se tím vlastně zatěžovat - it's all about love ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Claire Danes a Joaquin Phoenix je asi to nejlepší, co tento zvláštní film může nabídnout. Zvláštní proto, že se odehrává v blízké budoucnosti, ale vzhledově není rozdílnej od současnosti. Říkám schválně vzhledově, protože pak se třeba může stát, že pojedete metrem eskalátory a budete překračovat mrtvoly a dělat, jako by se vůbec nic nestalo. Film se totiž odehrává v jisté dystopii, která vůbec nic nevysvětluje…a že by sem tam něco i vysvětlit mohla. Naštěstí Joaquin je ale super herec a Claire je super hezká, takže když už nic jiného, tak budete koukat na dva super skvělý herce, kteří se tu potácí od tyče ke zdi a tak nějak jako…nic. ()

Gary 

všechny recenze uživatele

Tohle byl vážně dost divný zážitek. Chtěl jsem dát tři, ale za tu podivnost se musím přiklonit výš. První půlhodinu jste celí nedočkaví, co se sakra bude dít. Jakmile se ale dozvíte o co tam jde (i když všechno stejně nepochopíte), už to není tak dobré.Dalším plusem jsou skvělé herecké výkony. Čistých 70%. Na tom trvám. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (1)

  • Napsání scénáře trvalo Thomas Vinterbergovi dva a půl roku. (Cheeker)

Reklama

Reklama