Reklama

Reklama

Mie men can an: Nie sha

  • Hongkong 滅門慘案之孽殺 (více)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Mladá dívka přichází na policii oznámit kompletní vyvraždění své rodiny neznámým pachatelem. Detektiv se svojí asistentkou se ujímají vyšetřování a zjišťují zajímavá fakta, která je postupně přivedou k velmi tragickým skutečnostem.
Jedná se o další HK CAT III explotation snímek plný nahoty, sexu a násilí. (Flipnic)

Recenze (10)

Matty 

všechny recenze uživatele

S prvním výletem do exotického světa CAT III filmů jsem nadmíru spokojen. Za cenu jednoho jsem dostal hned tři filmy. Potřeštěnou, abnormálně morbidní komedii, hrdlo svírající psychologické drama a animální krvák. Překvapuje mne, jak uceleně Daughter od Darkness v celku působí a jak silnou katarzi (následovanou ovšem pocitem nespravedlivě uplatňované spravedlnosti) nabízí, neboť přechody mezi komedií vtipnou každým záběrem a důsledně nevtipným dramatem jsou drasticky ostré. Film dokáže nakrmit nejen emocionálně, ale i vizuálně, když budování dramatu prokládá exploatačními potěchami pro oko (sexuální scény končící těsně před hranicí tvrdého porna). A jen tak mimochodem je DoD také znamenitě, s citem pro neotřelou záběrovou kompozici zrežírován. Pro začátek rozhodně dostatečně dobré, abych chtěl podobného vidět a prožit víc. 75% ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Po tradicionalistickém "Dr. lamb" a znepokojující "Untold Story" došla odnož hongkongských exploatací pojednávajících o vícenásobných vrazích k nové metě v melodramatické a otevřeně apelativní "Daughter of Darkness". Vyprávění se nese přes tři stylově odlišné části - od burleskního úvodu, jemuž vévodí skvělý Anthony Wong v roli humpoláckého čínského policisty, přes vypjatou prostřední část, kde sledujeme stupňující se ponižování hrdinky, jež ozřejmuje motivaci k jejímu brutálnímu činu, až po finální třetinu, kde po dynamické sekvenci spravedlivé pomsty nastupuje tragické finále hrdinky ve spárech státní moci. Určující pro vyznění filmu je jeho zasazení do Číny, což v první třetině zavdává k řadě scén zesměšňujících čínské policisty a jejich praktiky a ve finále vytváří podklad pro ostrou obžalobu tamního právního systému coby aparátu, v němž neexistují polehčující okolnosti ani osobní přístup. Zatímco pomsta hrdinky je pomocí soucitu vyslýchajících policistů a především užitím motivu sošky božstva, jež symbolizuje nebeskou spravedlnost, ukázána jako spravedlivá, soud a poprava hrdinky jsou postaveny do kontrastu vůči tomu svou věcností a nulovou empatií (pomocí prolínačky je dokonce tento kontrast doslovně vyjádřen). Z exploatace se tak namísto platformy pro bulvární podívanou stává nástroj pro formulaci dobových nálad publika. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k nevýraznému hodnocení těch pár uživatelů zde na csfd jsem k filmu přistupoval docela s odstupem. Jaké však bylo moje nadšení na konci filmu, z určitého hlediska považuji tento film za jeden z nejlepších vůbec HK CAT III explotation kruťáren. Film má naprosto neuvěřitelnou strukturu. 20 minut patří opět úžasnému Anthony Wongovi, který si tentokrát střihnul roli vyšetřovatele a který se v první třetině filmu stará o velmi slušný humor. Opravdu jsem z jeho černočerného humoru nechápal, tohle je prostě výsada HK CAT III, tohle co on zde předvádí opravdu nikde nenalezneme ... Mladá dívka, kterou hraje Money Lo, přichází na policii oznámit vyvraždění svojí rodiny. Vyvraždění se událo v jejich domě a bylo kompletní, velice kruté a krvavé. Policejní vyšetřovatel, kterého hraje právě Anthony Wong Chau-Sang, se ujme vyšetřování a podobně jako v dalších HK CAT III explotation té i pozdější doby ( např.: DR. Lamb (1992) nebo Human Pork Chop (2001)) se divák pomalu při výslechu a flashbecích dozvídá, jak to vše vlastně bylo. Zde musím zopakovat úžasnou strukturu filmu, kdy jsem v první třetině "aplaudoval" Wongovým hláškám a přístupu, až mi začalo mrazit v zádech a aniž bych věděl, jak se to stalo, film mne přenesl do husté, brutální, zvrácené atmosféry, která vygradovala v zobrazení masakru rodiny a pak vygradovala ještě jednou v závěru, který mne (...skutečně si nevymýšlím!) vyloženě rozbrečel dojetím ... A v tom všem na samém konci, kdy jsem brečel jako želva, řekl Anthony ještě jednu poslední hlášku a já už měl opravdu akorát tak dost ... Film je geniální zejména z psychologického hlediska. Nešokuje tak intenzivně jako "ultima" asijského explotation The Untold Story (1993), nebo dokonalý Love to Kill (1993). Ale vypráví dosti reálný příběh plný bolesti, smutku a závěrečné tragédie. Dlouhou dobu se nic neděje a film působí jako běžná asijská detektivka, zdání ale klame, protože se neuvěřitelným způsobem zvrátí v peklo plné nahoty, sexu, sexuálního zneužívání, znásilňování, násilí a totálně pesimistického konce ... Ukazuje kam až se dá nevinný, hodný a vše snášející člověk zahnat, než se z něj stane brutální a šílená bestie (zde jsem viděl obrovskou podobnost s kultem Straw Dogs (1971). Osobně nemohu dát plný počet pouze ze dvou důvodů, herecké výkony nebyly nijak vyjímečné, kromě excelentního Wonga a hlavní herečky Money Lo, která si svoje odehrála (a vytrpěla ...) také ve špičkovém ultranásilném Red to Kill (1994). Jinak se pro mne osobně jedná o opravdovou bombu a jsem moc rád, že jsem si film pořídil naslepo v originále... ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Sice drsná a celkem depresivní podívaná, ale taky ukázkový příklad toho, že bláznivá komedie a násilný exploitation zkrátka nejdou dohromady. V první půlhodince je to samá prdel a legrácka, postupně nabývá na vážnosti a brutalitě, v závěru pak dokonce citově vydírá. Jinak domácího násilí, znásilňování a erotiky na hranici soft porna opravdu hodně! Samozřejmě u toho nechybí provařený Anthony Wong, tentokrát však stojí na opačné straně barikády. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Je to už dávnejšie čo som videl nejaký ten HK CAT III kúsok, pričom ma nikdy nejak extra tento (údajne) násilnícko erotický žáner - neohúril. No a nie je tomu inak ani v tomto prípade. “Daughter of Darkness” hlavne v prvej polovici pôsobí ako taká čistá hlúpota, v ktorej sa postavy správajú ako totálni dementi, pričom vážnosť príbehu sa už potom buduje naozaj ťažko. Priemer, ako vlastne skoro vždy .. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Prvá polhodinka, je akoby z iného filmu. Absurdná, čierna komédia, presne v tom tradičnom ázijskom naivnom štýle. Potom príde nejaký ten psychologický výlet do života jednej Popolušky, ktorá je svojou rodinou týraná fyzicky ( hlavne tatko si to užíva ), ale aj psychicky. Záver je tradičný pre CAT III, čiže potečie aj nejaká krvná plazma. To všetko je však nevyvážené a obzvlášť nudné. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

No ja som čakal oveľa intenzívnejšiu jazdu, keďže sa jedná o CAT. Ale nie, film ma najprv prekvapil humorom, je ho tu veľa a keď sa jedná o Ázijskú kuchyňu, je prevažne hlúpučký i trápny. Takže som všetko vsadil na erotiku, ktorá tu aj bola, ale vobec nie v takých dávkach, na aké som pri takýchto filmoch zvyknutý. Herecké prejavy okrem výnimiek boli mizerné. Čo ma bavilo bol príbeh. Pripomenul mi príslovie,, Dovtedy sa chodí s krčahom po vodu, kým sa nerozbije." A tak je to aj tu. Fyzické i psychické tyranie, ponižovanie a prekročí sa hranica a jeb.... Páčilo sa mi to i s tým humorom, ale stačilo troska viac pritvrdiť, takto len silne 3*. ()

salfa72 

všechny recenze uživatele

Souhlasím s většinou uživatelů, co hodnotili tento snímek čtyřmi hvězdami a výš, proto nemá cenu se nějak dlouze rozepisovat, protože to už udělali za mě. Ačkoliv některým zde na filmu vadila kombinace několika různých žánrů, ale mě to až zase tolik nevadilo (ba naopak), protože jsem na asijský (HK) humor zvyklý a nevadí mi. Herci byly úžasní a všichni podali perfektní herecké výkony, ale nejvíc se mi líbily výkony hlavní trojice: polda (Anthony Wong), zvrhlej úchyl (Ka-Kui Ho) a mladá dívka, které oznámí vyvraždění své rodiny (Lily Chung). Jen bych na závěr opravil mylnou informaci z komentáře uživatele Flipnic, tu mladou dívku nehraje Money Lo (ta hraje tu brejlatou policistku), ale krásná (alespoň v té době) Lily Chung, jak už jsem psal výše. ()

Kozy9 

všechny recenze uživatele

Ďalší dokonalý počin zvrátených myslí HK tvorcov priam až surrealisticky násilných explotation hororov so zvráteným využitím infantilného humoru. Pýtam sa sám seba či aura tohto filmu je tvorená bezchybným Wongom alebo je to jednoducho nekonečnou úrovňou brutality, ktorá sprevádza celé dielo. Príbeh je kupodivu celistvý, herci presvedčivý a efekty znamenité. V rámci žánru hotová dokonalosť hodná metálu. 95% ()

Retimo 

všechny recenze uživatele

Rozhodně zajímavý druh filmů,ale pokud je film založen na sexu a násilí(protože "humor" a děj to opravdu být nemůžou),tak bych ho očekával ve větší a tvrdší míře než jsem dostal.Geniálními by se tyhle filmy staly,kdyby se točili v Evropě.....suchý humor z Anglie,brutalita a nechutnosti z Holandska(Lidská stonožka) a o sexuální zvrhlosti se postarají Němci s vypůjčením maďarských pornohereček..........kasovní trhák roku. ()

Reklama

Reklama