Reklama

Reklama

Ti tian xing dao: Sha xiong

  • Hongkong 替天行道之殺兄 (více)

Obsahy(1)

Čtyřčlenná rodina je týrána a vydírána jedním ze svých dvou synů. Ten navíc zraní svého bratra v jeho dětském věku tak, že ten v dospělosti není schopen dosáhnout erekce. Z mladšího bratra však vyroste slušný mladík, který se začne věnovat bojovým sportům a najde si přítelkyni. Musí však stále chránit svoje rodiče i dívku před útoky svého šíleného, nezvladatelného bratra. Drama rodiny se stále zhoršuje a směřuje k tragickému konci.
Jedná se o další dosti násilný a temný tzv. HK CAT III snímek, jednu z odnoží násilných exploitation horrorů. (Flipnic)

(více)

Recenze (6)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Další kousek z ranku extrémních hongkongských tzv. CAT III exploitation snímků. V tomto snímku sledujeme útrapy rodiny, kde jsou dva staří manželé a jejich mladší syn soustavně týráni, napadáni a ponižováni staším synem. Ten dělá jen samé problémy, je to násilný typ, podvodník, lhář, psychický vyděrač ... Mladšího bratra v dětství zmlátí tak, že ten není schopen dosáhnout v dospělosti erekce. To dále ničí jeho vztah s milovanou dívkou. Ta je později také napadena brutálním bratrem a málem znásilněna. Ve finále pak mladší bratr jedné noci nevydrží příšerný tlak ze strany zvrhlého staršího bratra a za pomocí bojového umění taekwondo (které od dětství trénobal) na něj zaútočí. Film v této chvíli graduje v šílené zuřivé bitce dvou bratrů v násilné, ale přitom smutné a depresivní atmosféře jedné noci ... Jedná se o špičkový cat III snímek, ne tolik extrémní jako například "bratříčci" The Untold Story (1993), Red to Kill (1994) (stejný režisér...) nebo Love to Kill (1993). Ovšem i tak film obsahuje mraky psychického a fyzického týrání a trýznění, mučení, násilí, nahoty a sexu. Film je výborně herecky zahrán, excelentně atmosféricky a vizuálně zabarven!!! Pro příznivce žánru povinnost, pro silnější povahy také ... jedná se o smutný realistický příběh, tragédie rodiny, který se může stát kdekoliv a kdykoliv ... Pro slabší povahy tento film však rozhodně není!!! ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

V rámci HK CAT III snímků se to ( podle mě ) celkem při zemi.Celej film na mě spíš působí jako drama jedné rodiny. Násilí, ponižování, teror a znásilňování tu sice jsou, ale v přijatelné formě. Tohle bych především doporučil začátečníkům, kteří chtějí proniknout do tajů HK CAT III flicků. Na rozjezd ideální. ()

hladass 

všechny recenze uživatele

V rámci CAT III a filmografie Billyho Tanga se jedná určitě o jeden z nejkrotších snímků, co se fyzického násilí a gore efektů týče... Ale to vůbec neznamená, že se jedná o špatný kus... Příběh je už naznačen ve starších komentářích, takže jen podotknu, že se opravdu jedná o "příběh ze života", který se klidně může odehrávat za zavřenými dveřmi sousedního bytu... Herci byli do jednoho výborní, atmosféra smutná a depresivní, což skvěle podkreslovala použitá hudba... Sexuální scény byly dosti explicitní, nějaké to fyzické a psychické týrání se ve filmu také objevilo, takže za mě se dá říct, že jsem byl s tímto kouskem v zásadě spokojen, i když se jednalo spíše o drama, než řezničinu, na které jsem u CAT III zvyklý... A kdybych nebyl tak cynický parchant, na konci filmu by mi snad i ukápla slzička... ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

No konečně jsem taky viděl nějakou CAT III, kde ne/chtěně komické vsuvky nekazily atmosféru filmu. Hlavní záporák je sice svým způsobem zábavně komický, ale nijak nekazí hustou, drsnou, nepříjemnou a bezútěšnou atmosféru filmu (snad proto, že ji sám vytváří). Záporák je fakt vymazlená postava, i ostatní jsou zajímavě pojaty a celé to má dobře nahuštěnou psychologickou atmosféru. 3.5* ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Ako zástupca v tejto žánrovej kategórii, nemá čo ponúknuť. Je krotký a ide skôr o vzťahovú drámu, ako o násilný exploitation, aj keď sa tejto veci nevyhýba. Ide o drámu s prvkami HK CAT III a nie opačne. ()

patho666 

všechny recenze uživatele

Na HK CAT III celkom slabota ona sa tu spracúva samozrejme vcelku nechutná téma, ale drsnosť zo snímku proste nejde. ()

Reklama

Reklama