Reklama

Reklama

Černá díra

  • USA The Black Hole (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Posádka cestujúca naprieč vesmírom objaví stratenú loď blízko čiernej diery. Lodi velí doktor Hans Reinhardt (Maximilian Schell). Počas stretnutia s Reinhardtom astronauti zistia, že je šialený a myslí si, že práve oni mu bránia v jeho úsilí cestovať cez neďalekú čiernu dieru, priepasť, z ktorej nikto nemôže uniknúť. Vyhliadky na ich prežitie sa zhoršia, keď zistia, že Reinhardt drží v zajatí bývalé členky a bývalých členov posádky lode po tom, čo si uvedomil, že mu môžu pomôcť dosiahnuť svoj cieľ. Posádka musí nájsť spôsob, ako utiecť z lode, než bude príliš neskoro... (fefee)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (68)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $20miliónovTržby USA $35,841,901Tržby Celosvetovo $37,100,000║ Jednoznačná odozva na Star Wars, chcelo sa to v tej dobe zviesť na vlne medzi galaktickej sci-fi a z časti to aj vychádza. Po technickej stránke na tú dobu ani nie je čo moc vytnúť, tam to zvládli, herci újdu, akcia tu je, občas nejaký ten zábavný heft padne ale v konečnom merítku to spadne len do priemeru, lebo nedokáže to dať niečo málo na vrch. /60%/ ()

Derek 

všechny recenze uživatele

je az sokojuce ze 2 roky po STAR WARS a v ten isty rok ako ALIEN, prisiel disney s touto slabou SCI-FI rozpravkou (dokonca su tam i vtipny roboti, jeden ma sedliacky juzansky prizvuk) ktora by zapadla i v 50tych rokoch (FORBIDDEN PLANET s leslie nielson by BLACK HOLE zadupalo do zeme). jedine hudba od johna barryho za nieco stoji i ked vedel by som si ju predstavit i v nejakej bondovke z toho obdobia... ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Černá díra mě příjemně překvapila. Jako konkurenci k Hvězdným válkám ji rozhodně neberu, ale potěšila něco dětského ve mě, co nechce řešit vakuum nebo fyzikální zákony (věda v celém filmu v podstatě nemá místo) ve filmech a baví se. Po herecké stránce jsem dostal maximum, známá jména let minulých v 97 minutách plné příjemné atmosféry. Jasně, někdo to bude brát jako zaostalou scifi plnou zbytečně dětinského robota (což je pravda), ale i to může přeci být zvráceně zábavné... Jen ta poslední třetina je opravdu zbytečně přehnaná a konec zase vůbec nepasuje k zbytku filmu svou "hloubkou". Lehce nadhodnocené 4*, které berte s velkou rezervou. ()

anais 

všechny recenze uživatele

20 000 mil pod mořem tak trochu ve stylu Hvězdných válek. Technická stránka přinejmenším zajímavá (matte malby), ale scénář staví celkem kvalitní obsazení do situací, ve kterých i sebelepší herci působí křečovitě. Výtvarně a technicky je to ale skvělé - jen ti létající ártůové s velkýma očima evokují Disneyho klasickou tvorbu snad až příliš... ()

Joe321 

všechny recenze uživatele

Překvapivě velmi povedená záležitost. Obzvlášt, když vemu v potaz rok vzniku a úroveň triků. Herecký ansábl bez problémů (hlavně Forster). Podařené kulisy a roboti. Přestřelky vkusné. Hudba též. A hlavně celkově atmosféra dobrá. Konec je trošku výstřední, ale tak byli už skoro v černé díře. Kdo ví, jak to tam vlastně chodí, že :). -"In, through... and beyond." ()

Galerie (66)

Zajímavosti (16)

  • Loď doktora Hanse Reinhardta (Maximilian Schell) se původně měla jmenovat Kentaurus. Byla však přejmenována na Cygnus podle zdroje rentgenového záření v souhvězdí Labutě Cygnus X-1, což je první objevená černá díra. (Marek06)
  • Původně měl být ve vesmírných lodích stav beztíže, to však bylo technicky náročné na provedení. Proto nakonec všude zůstala normální gravitace. (-bad-mad-wolf-)
  • Maximilian Schell svoju postavu sám nahovoril v nemeckom aj anglickom jazyku. (brutale)

Související novinky

Muži v černém bez srandiček

Muži v černém bez srandiček

18.07.2010

Tak nějak se dá popsat sci-fi thriller Archangels, který v produkci Ridleyho a Tonyho Scottových natočí Joseph Kosinski (foto). Z bývalého tvůrce televizních reklam pomalu roste hvězda žánru sci-fi.… (více)

Reklama

Reklama