Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kořeny inspirace filmu lze vystopovat v klasickém filmu Mika Nicholse Absolvent. Stát zahrad je přezdívkou pro americký stát New Jersey, kde se celý příběh odehrává a kam se hlavní hrdina v úvodu vrací, aby našel sám sebe. Seznamuje se s mladou místní dívkou Sam (Natalie Portmanová), která se podobně jako on musí nejdříve vyrovnat s vnitřními problémy, než je schopna navázat plnohodnotný vztah. Vtipná, inteligentní a dojemná komedie. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (427)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Má mě rád. - Nebuď roztomilá!" A právě roztomilá epileptička Sam, a podivný svět kolem ní, je pro mne důvodem k udělení těch alespoň tří hvězd. Hlavní hrdina Andrew je totiž jen jedním ze zástupů filmových hrdinů, kteří se ztratili ve svých životech a možná ani netuší, že hledají cestu ven. Takových jsem už viděl hodně a všechny jsem chtěl přetáhnout mokrým hadrem přes obličej a násilím je dohnat k nějaké aktivitě. Jenže oni si bloumají, trošku mě tím rozčilují a dávají mi tím právo zapomenout na to, že tohle byl nakonec celkem pohodový snímek. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Andrew má zjevně nějaký problém a já musím přijít na to, jaký... což nedalo zase tolik práce, podstatné je, jak mně ten vážně nevážný příběh o nelehkém návratu domů byl příjemný, nakonec až tak, že mě donutil znepokojivě kontrolovat rychlé krácení stopáže... Aby ne, když ve společnosti Zacha Braffa, ve věru roztomilé roli utlumeného a tvárného hrdiny, musíte nezbytně vzít na milost jeho zvláštní kamarády i nový objev s děsným hlasem a ušima jak z Hvězdných válek, ale jinak je zde i Natalie Portman půvabná, milá a přirozená. Pravdu dí distributor - vtipná, inteligentní a dojemná komedie, kdy signální zatahání za ucho zvonivě (rozuměj - fakt spontánně) rozesměje a nic nevyznívá hloupě, ani osvobozující akt, jen si tak zařvat do hlubiny... ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

No, Zach Braff mě docela překvapil, jak dokázal režírovat a hrát zárověň a přitom z toho vziknla příjemná romantická komedie, ale přece jenom větší hereckou zásluhu na tom má Natalie Portman, ta je podle mě fakt skvělá a přitom ještě dokáže být roztomilá. Nikdo jiný než Portman a Braff si tady ani nezaslouží pozornost, film stoupá a padá s jejich výkony. Nižší hodnocení dávám jen kvůli takovýmu divným začátku, jinak bych snad dal i plnej počet ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Pomerne zvláštne rozšírenie romantických drám okorenené o príjemnú štipku humoru. Takmer nezávislé spracovanie, neotrepaný dej s mnohými pozoruhodnými odbočkami a príjemní herci. To robí film krajším. Rodinná dráma, romantický vzťah a ulietavajúci priatelia. To všetko správne premiešané. Ešte viac to nadľahčiť a odviazať a je to super. Okrem toto, prvý môj film s Braffom. Čo sa týka réžie a scenára tak mladík sa činil nadpriemerne, no pre dkamerou mi tie akobykolagénové pery mi nejak nesadli. Ale na Natelie nemám slov! 80%. ()

TedGeorge 

všechny recenze uživatele

Když sem to viděl někdy před šesti roky poprvé, tak sem byl nadšenej a napálil bych tomu okamžitě plnej počet. Ale ten film stárne. Schválně se na to zkuste podívat s odstupem a zjistíte, že to není nic víc než pohádková báchorka o návratu narušitele na místo činu. Protože jenom v pohádkách potkáte Natalii Portman a nadržené psy v čekárnách u doktora. Skvělej soundtrack, nezapomenutelná scéna řvaní na bagrech a "Only living boy in New York"... ()

Galerie (10)

Zajímavosti (30)

  • Prvé verejné premietanie filmu sa konalo na benefičnej akcii v Detroite, pre charitu pracujúcu s mentálne postihnutými ľudmi. Členovia obsadenia, najmä Natalie Portman a Zach Braff boli preto v rozpakoch a nervózni, pretože vo filme sa používalo slovíčko "retardovaný". (U_S_O)
  • Natalie Portman mala na sebe pri scéne na žeriave v lome ako jediná bezpečnostné popruhy, pretože ľudia z produkcie sa báli, že by sa mohla pošmyknúť a spadnúť. (U_S_O)
  • Pro film vznikly jen tři kulisy. Vše ostatní bylo točeno na reálných místech. (ČSFD)

Související novinky

Zach Braff v zajetí lékařů

Zach Braff v zajetí lékařů

07.03.2006

Režisér oblíbeného filmu a velice výrazného debutu Procitnutí v Garden State, Zach Braff, se pustí do natáčení filmu se silným příběhem OPEN HEARTS, remakeu dramatického dánského filmu natočeného v… (více)

Reklama

Reklama