Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kořeny inspirace filmu lze vystopovat v klasickém filmu Mika Nicholse Absolvent. Stát zahrad je přezdívkou pro americký stát New Jersey, kde se celý příběh odehrává a kam se hlavní hrdina v úvodu vrací, aby našel sám sebe. Seznamuje se s mladou místní dívkou Sam (Natalie Portmanová), která se podobně jako on musí nejdříve vyrovnat s vnitřními problémy, než je schopna navázat plnohodnotný vztah. Vtipná, inteligentní a dojemná komedie. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (427)

Marius 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý (ako spomína i Adrián) sa feelingom veľmi podobá pre mňa nepochopiteľne ospevovanému Sideways. Je to film z ktorého mám pocit, že mi chce povedať niečo „veľké“, cez zobrazovanie malých veľkých vecí, ale akosi nevie ako to má urobiť ani čo presne chce povedať. Celý film pôsobí strašne rozťahaným dojmom, jednotlivé scény sú na seba radené bez zmysluplnejšej nadväznosti. Garden State stojí a padá na jedinej osobe a tou je Natalie Portmann, ktorá vo svojej postave asi ako jediná má čo hrať a kedykoľvek je na scéne, zatieňuje i pána hercorežiséra Braffa. A práve kvôli jej postave a nehynúcemu obdivu k Natálkinmu umeniu si Garden State veľmi rád pozriem znova, ale nad 7/10 sa film u mňa nedostane. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Ve snaze najít dobrou komedii, jsem se dostala k tomuhle kousku. Zklamání je asi slabé slovo, protože jsem se za celou dobu ani jednou nezasmála. Můj smysl pro humor je asi jinde, ale to není jediným problém. Děj je nezajímavý. Herecké obsazení mi je kromě Natálky silně nesympatické a Zach Braff se tímto zařadil zařadil do kategorie herců, které nemusím. Pusobí to na mně hrozně roztřepaně a ve výsledku jsem deprimovaná. 1,5*..jedna za Natalii Portman a ta půlka za snahu. ()

Reklama

pepo 

všechny recenze uživatele

Na prvý autorský počin Zacha Braffa (Réžia, scenár, hlavná úloha) je radosť sa pozerať. Hromada scenáristických a režijných nápadov (košeľa vedie) nepôsobí ako nesúrodý guláš, ale presne tak, ako má. Ako vízia talentovaného tvorcu, ktorý vie čo chce povedať a robí to spôsobom, ktorý je pre diváka príťažlivý. Nikto sa tu nehrá na nejaké veľké umenie, no je evidentné, že celý štáb vložil do svojej práce obrovské srdce. A ten pocit sa bez problémov prenáša na diváka a nielen kvôli tomu, že do Natalie Portman stvárňujúcu novú lásku hlavného hrdinu, sme sa od jej prvej scény okamžite všetci zamilovali. V súčasnosti už malá nenápadná žánrová klasika a pre určitú fanúšikovskú skupinu aj celkom slušný kult. Je škoda, že tento film pozná tak málo ľudí. 9/10 ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy, ktoré si vás postupne krok za krôčkom získajú, pričom tou "príťažlivou ingredienciou" nie je ani originálny príbeh, ani extravagantná forma audiovizuálu. Nie, čím si ma tento filmík získal je jeho jednoduchosť a poctivosť. Podobne ako pri Sideways, tak aj pri Garden state sa mi postupne rozširoval úsmev na tvári a dobra nálada pri srdci, ktoré vo mne rezonovali ešte dlho po zhliadnutí a to aj napriek pre mňa urýchlenému zakončeniu. Sideways je ako dobre víno, Garden State je podobne ako jedna sekvencia vo filme, cesta za cieľom, kde dôležitým nie je len samotný cieľ, ale podstatné je si rovnako vychutnať aj spomínanú cestu... . A ak k tomu hraje výborná muzička v podobe krásneho soundtracku, je to cesta o to príjemnejšia. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Hrozně divný film. Všichni se chovali zvláštně, místy až dementně, humor jsem tam nepochytil, drama to už vůbec není, snad jen trochu té romantiky a uznávám, že mladá Natálka je skutečně roztomilá a hudba se mi taky líbila. Nicméně jsem dost zklamaný, od filmu s takovým hodnocením jsem čekal něco úplně jiného. Musím dát jen 2 hvězdy. :( ()

Galerie (10)

Zajímavosti (30)

  • Slúchadlá, ktoré nosí Natalie Portman, sú Aiwa HP-X223. (U_S_O)
  • Když se v rámci předprodukce producentka Pamela Abdy ptala Zacha Braffa, jaké archetypy by si představoval do hlavní rolí, odpověděl: "Víš, někoho jako Natalii Portman, někoho jako Iana Holma a jako Peter Sarsgaard". Ta ho hned obratem upozorňovala, že vzhledem k tomu, že se jedná o jeho první film, zmiňované herce se mu nejspíše obsadit nepodaří. (radekgfx)
  • Method Man (Diego) bol nervózny, keď mal pred Natalie Portman (Sam) povedať slovo “kozy“. (TheRoller)

Související novinky

Zach Braff v zajetí lékařů

Zach Braff v zajetí lékařů

07.03.2006

Režisér oblíbeného filmu a velice výrazného debutu Procitnutí v Garden State, Zach Braff, se pustí do natáčení filmu se silným příběhem OPEN HEARTS, remakeu dramatického dánského filmu natočeného v… (více)

Reklama

Reklama