Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kořeny inspirace filmu lze vystopovat v klasickém filmu Mika Nicholse Absolvent. Stát zahrad je přezdívkou pro americký stát New Jersey, kde se celý příběh odehrává a kam se hlavní hrdina v úvodu vrací, aby našel sám sebe. Seznamuje se s mladou místní dívkou Sam (Natalie Portmanová), která se podobně jako on musí nejdříve vyrovnat s vnitřními problémy, než je schopna navázat plnohodnotný vztah. Vtipná, inteligentní a dojemná komedie. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (427)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Má mě rád. - Nebuď roztomilá!" A právě roztomilá epileptička Sam, a podivný svět kolem ní, je pro mne důvodem k udělení těch alespoň tří hvězd. Hlavní hrdina Andrew je totiž jen jedním ze zástupů filmových hrdinů, kteří se ztratili ve svých životech a možná ani netuší, že hledají cestu ven. Takových jsem už viděl hodně a všechny jsem chtěl přetáhnout mokrým hadrem přes obličej a násilím je dohnat k nějaké aktivitě. Jenže oni si bloumají, trošku mě tím rozčilují a dávají mi tím právo zapomenout na to, že tohle byl nakonec celkem pohodový snímek. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Hrozně divný film. Všichni se chovali zvláštně, místy až dementně, humor jsem tam nepochytil, drama to už vůbec není, snad jen trochu té romantiky a uznávám, že mladá Natálka je skutečně roztomilá a hudba se mi taky líbila. Nicméně jsem dost zklamaný, od filmu s takovým hodnocením jsem čekal něco úplně jiného. Musím dát jen 2 hvězdy. :( ()

Reklama

liskam 

všechny recenze uživatele

Škoda toho mizerného začátku... i když, ten k tomu asi taky patřil, protože díky němu jsme si mohli vychutnat genialitu zbývajících 2/3 filmu. Skvělá hudba, herecké výkony a bezchybný scénář. Přestože jsem už film před nějakou dobou dokoukal, stále ve mně přetrvává ta pohoda láska a naděje která z filmu sálala jak z rozpálených kamen. Posílám krásnejch 5 sluncí a 90% ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Já se bez mučení přiznám, že jsem se závěrečných titulků nedočkala, protože mě hledání smyslu života jednoho emocionálního kripla unudilo do kómatu zhruba po hodině. Všechny postavy ve filmu mi byly víceméně nesympatické, nebo mě prdečně nezajímaly. Třeba taková princezna Amidala, co měla být nejroztomilejší hrdinkou "Garden State", mě jakýmsi obtížně definovatelným způsobem srala (chyba je na mé straně přijímače). Zach Braff mě sral zcela definovatelným způsobem - mohla za to ta jeho věčně tupě vypoulená očka. Nevím, zda šlo o herecký záměr, nebo prostě takhle blbě vypadá imrvére. Šoupnu do hodnocení průměr a je mi plně u mého celulitického pozadí, jestli závěrečnou třetinu někdy uvidím nebo ne. Prostě s tímto filmem nejsem psychicky kompatibilní, basta. 50% ()

teutates 

všechny recenze uživatele

O jednu maličkú hviezdičku naviac dáam, pretože, aáa to pózor, Zach Braff sa usmial... myslím, že som to vážne postrehol, ten úsmev tam fakt bol. Ďalší dôležitý faktor je Natalie Portman, nikdy by som to nebol povedal, ale tuto ma jej prítomnosť potešila... Zhrniem to Zach vysadil lexaurin, usmial sa, no a ja nemôžem inak ako 6/10 skoro som precitol, heč. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (30)

  • Pro film vznikly jen tři kulisy. Vše ostatní bylo točeno na reálných místech. (ČSFD)
  • Scény na letisku boli natáčané na Medzinárodnom letisku Johna F. Kennedyho v New Yorku, na terminále 4. Produkcia však nemohla túto časť letiska uzavrieť len pre filmovanie, a tak ľudia kráčajúci okolo Natalie Portman a Zacha Braffa boli skutoční cestujúci. (U_S_O)
  • Když se v rámci předprodukce producentka Pamela Abdy ptala Zacha Braffa, jaké archetypy by si představoval do hlavní rolí, odpověděl: "Víš, někoho jako Natalii Portman, někoho jako Iana Holma a jako Peter Sarsgaard". Ta ho hned obratem upozorňovala, že vzhledem k tomu, že se jedná o jeho první film, zmiňované herce se mu nejspíše obsadit nepodaří. (radekgfx)

Související novinky

Zach Braff v zajetí lékařů

Zach Braff v zajetí lékařů

07.03.2006

Režisér oblíbeného filmu a velice výrazného debutu Procitnutí v Garden State, Zach Braff, se pustí do natáčení filmu se silným příběhem OPEN HEARTS, remakeu dramatického dánského filmu natočeného v… (více)

Reklama

Reklama